Збiрник тестових завдань з англiйськоi мови

Про матеріал

Я розробила тестовi завдання за пiдручником Карп'юк. Це дуже цiкавi завдання для перевiрки лексико-граматичного матерiалу. Тестовi завдання можна використовувати для перевiрки зань учнiв як частково,так i повнicтю.

Перегляд файлу

 

 

 

 

 

                          Збiрник

          тестових завдань

         з англiйської мови

 

 

 

 

 

 

 

 

                                         Змiст :

Вступ …………………………………………………………………. 3

Теоретичний матерiал тестового контролю ………………………………. .4

Тестове завдання №1 “Me and my class”………….………………………12

Тестове завдання №2  “Favourite subject”.…………….………………… 15

Тестове завдання № 3  “My friends. Hobbies and interests”……………….. 17

Тестове завдання № 4 “My family. Food”  ….…………………………... ….20

Тестове завдання №5 “Holidays”……………………….……………………. 23

Тестове завдання №6 “Seasons and weather”…………….…………………..26

Тестове завдання № 7 “Clothes”………………………….…………………29

Тестове завдання № 8 “My native city”…………………….…………………...32

Тестове завдання № 9 “Travelling. Great Britain”..…………………...……34

Тестове завдання №10 “Travelling. Ukraine” ………………………………….37

Література ………………………………………………… .………………….39

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вступ

    Вивчення iноземної мови в сучасному  свiтi – це одна з найважливiших складових сучасної людини. Сьогоднi важливiсть вивчення iноземної мови дуже складно переоцiнити. Iноземнi мови набувають максимального значення як для повсякденного, так i для дiлового спiлкування. Значення англiйської  мови в сучасному свiтi настiльки велике, що її знання не є розкiшшю. Її  вчать скрiзь : у школах, унiверситетах, на курсах. Будь – яка освiчена людина просто зобовязана володiти англiйською мовою, тому що саме вона є ключем до подальшої  самоосвiти та самовдосконалення.

   Вивчення іноземної мови - нелегка справа. Це тривалий і складний процес, що вимагає багато часу та зусиль. Деякі люди вивчають мови, тому що це їм потрібно для роботи, інші подорожують за кордоном, для третіх вивчення мов – хобі.

   Знання англiйської  мови є своєрiдним вiкном у свiт. Володiючи цiєю мовою мiжнародного спiлкування,  можна досягти поставлених цiлей за допомогою нових можливостей.

   У сучасній практиці перевірки успішності навчання значного поширення набули тестові завдання. За допомогою дидактичних тестів можна якісно оцінити структуру і виміряти рівень засвоєння знань та сформованості вмінь і навичок учнів. Цей збірник тестових завдань створений для того, щоб у легкiй  i  цiкавiй формi, а саме: за допомогою тестiв, перевiрити знання з пройденого матерiалу та закрiпити їх.

   Збiрник складається з двох частин : теоретичної  i  практичної.

У теоретичнiй  частинi подано загальну iнформацiю про те, що таке тестування i якi  бувають види тестових завдань.

У практичнiй частинi  подано декiлька тестових завдань. Серед них є граматичні  та лексико-граматичнi  тести.

    Усi тестовi завдання створенi на основi  пiдручника з англiйської  мови для 5 класу( автор : О.Карпюк ).

    

 

 

Теоретичний матерiал тестового  контролю

       Ефективним засобом органiзацiї контролю у навчаннi iноземної мови є тестування. Тестовий контроль може забезпечити успiшну реалiзацiю мети i всiх функцiй контролю,  а також задовольнити вимоги, що висуваються до якостi контролю.

        Тестовий контроль або тестування як термiн означає у вузькому смислi використання i проведення тесту, i в широкому – як сукупнiсть етапiв планування, складання i випробування тестiв, обробки та iнтерпретац результатiв проведення тесту ( В.О. Коккота ).

        У навчаннi iноземних мов застосовується лiнгводидактичне тестування. Лiнгводидактичним тестом називається пiдготовлений вiдповiдно до певних вимог комплекс завдань, якi пройшли попереднє випробування з метою визначення якiсних показникiв i якi дозволяють виявити в учасникiв тестування рiвень їх мовної i/або комунiкативної компетенц та оцiнити результати тестування за заздалегiдь встановленими критерiями ( В.О. Коккота ). Основними показниками якостi лiнгводидактичного тесту є валiднiсть, надiйнiсть, диференцiйна здатнiсть, практичнiсть та економiчнiсть. Валiднiсть – характеристика тесту, яка показує, що саме вимiрює тест i наскiльки ефективно вiн це вимiрює. Валiднiсть тексту означає  його придатнiсть для визначення рiвня володiння певними iншомовними мовленнєвими  навичками i вмiннями. Надiйнiсть  - це необхiдна умова валiдностi тесту. Надiйнiсть тесту визначається стабiльнiстю його функції  як iнструмента вимiрювання. Надiйний тест дає  приблизно однакові  результати при повторному застосуваннi.

        Диференцiйна здатнiсть – характеристика тесту, яка вказує на здатнiсть данного тесту виявляти встигаючих i невстигаючих тестованих, тобто з достатнiм i  недостатнiм рiвнем володiння iншомовними навичками  i вмiннями. Практичнiсть – характеристика тесту, яка визначає: а) доступнiсть та посильнiсть iнструкцiй тесту i змiсту тестових завдань для розумiння тих, хто виконує тест; б) простота організації  проведення тестування в рiзних умовах; в) простота перевiрки вiдповiдей i визначення результатiв  та оцiнки. Економiчнiсть – характеристика тесту, яка передбачає  мінімальні  витрати часу, зусиль i коштiв на пiдготовку тесту вiд планування до видання.

        Лiнгводидактичнi  тести бувають стандартизованi i нестандартизованi. Стандартизований тест є таким, який пройшов попереднє випробування на великiй кiлькостi тестованих i має кiлькiснi показники якостi. Пiдготовка такого тесту потребує копiткої роботи i  тривалого часу. Стандартизованi  тести супроводжуються паспортом, в якому мiстяться норми, умови та iнструкц для багаторазового використання тесту в рiзних умовах.

        Нестандартизованi тести розробляються самим учителем для своїх учнiв. Такi тести складаються на матерiали конкретної теми для перевiрки рiвня сформованостi певної навички або вмiння. Нестандартизованi тести застосовуються пiд час поточного контролю з метою забезпечення зворотного звязку у навчаннi iноземної мови. Нестандартизованi тести не потребують визначення усiх кiлькiсних показникiв якостi. Але доцiльно виявити в такому тестi дуже важкi i занадто легкi питання i замiнити їх бiльш прийнятними. Для визначення важких або легких завдань користуються такою методикою: пiдраховують вiдсоток тестованих, якi виконали завдання. Якщо лише 15 % i  менше тестованих правильно виконали завдання, воно може вважатися важким. Якщо 85% тестованих справились iз завданням, воно вважається легким ( I. А. Рапопорт ).

        Залежно вiд цiлеспрямованостi тести розподiляються на тести навчальних досягнень, тести загального володiння iноземною мовою, діагностичні  тести, тести на виявлення здiбностей до вивчення iноземної мови.

        У середнiх навчальних закладах для проведення поточного, рубiжного або пiдсумкового контролю використовуються тести навчальних досягнень, метою яких є визначення рiвня навчальних досягнень учня в оволодiннi iншомовною мовленнєвою дiяльнiстю на певному ступенi навчання. Тестами загального володiння iноземною мовою є тести типу TOEFL. Дiагностичнi тести використовуються з метою подальшого розподiлу учнiв по групах за рiвнем пiдготовки з iноземної мови. Тести на виявлення здiбностей до вивчення iноземної мови спрямованi на визначення конкретних iндивiдуально-психологiчних особливостей учня з метою забезпечення їх своєчасного коригування та розвитку, що сприятиме успiшностi оволодiння мовленнєвою дiяльнiстю. Тест складається з тестових завдань, якi об’єднуються у субтести. До субтесту  входять тестовi завдання, спрямованi на один конкретний обєкт тестового контролю, наприклад, визначення рiвня володiння вимовними, граматичними або лексичними навичками, умiннями аудiювання, читання, говорiння, письма. ( див. схему 6 ).

        Тестовим завданням є мiнiмальна одиниця тесту, яка передбачає певну вербальну чи невербальну реакцiю тестованого ( В.О. Коккота ). Кожне тестове завдання створює для тестованого конкретну мовну або комунiкативну тестову ситуацiю. Тестова ситуацiя може подаватись вербальними (текст) i невербальними, наочними (малюнки, схема, таблиця) засобами. Очiкувана вiдповiдь тестованого може бути вербальною або невербальною (з використанням лiтер або цифр, знакiв +, - та iн.).

        Видiляють два основних типи очiкуваної вiдповiдi: вибiркову та конструйовану. Вибiркова вiдповiдь передбачає вибiр правильної вiдповiдi з кiлькох запропонованих варiантiв – альтернатив.

        Вибiркова вiдповiдь буває множинного вибору ( вибiр кiлькох варiантiв), альтернативного вибору (вибiр iз двох варiантiв), перехресного вибору ( знаходження вiдповiдних пар «стимул-реакцiя»).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                            

 

 

 

                                                                                                               Схема 6

                                               СТРУКТУРА ТЕСТУ

                                                      

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                              Примiтка: ТЗ – тестове завдання

 

     Конструйована вiдповiдь може формулюватись на рiвнi окремого слова (напiвпродукована вiдповiдь) та окремого речення / висловлювання i тексту(продукована вiдповiдь).

     Кожне тестове завдання складається з iнструкц, зразка виконання (iнодi може бути вiдсутнiм), матерiалу, що подається тестованому та очiкуваної вiдповiдi, яка планується розробником тесту як еталон/ключ(див. схему 7).

                                                                                                                    Схема 7

                                   СТРУКТУРА ТЕСТОВОГО ЗАВДАННЯ

                                 

                                           

      

        

                                                                  
                                                                                          

 

     

 Вiдповiдi фiксуються тестованим на бланку для вiдповiдей пiд час проведення письмового тестування i записуються на плiвку у процесi усного тестування.

    Нижче наводяться приклади тестових завдань двох типiв: з вибiрковою вiдповiддю i з конструйованою вiдповiддю.

 

                              Тестовi завдання з вибiрковою вiдповiддю

  1. Тестове завдання альтернативного вибору.

Iнструкцiя : заповнiть пропуск одним iз запропонованих слiв.

1.You haven’t  … my rubber, have you, Paul?

    a. lent                    b. borrowed

2. Was it … at the party on Friday?

    a. funny                 b. fun

3. The injured man was … on the road close to the wreckage at his car.

    a. laying                 b. lying

Вiдповiдь :   1 -; 2 -; 3 -.

Ключ:             1 – а; 2 – а; 3 – в.

  1. Тестове завдання перехресного вибору.

Iнструкцiя : Поєднайте початок i  кiнець словосполучення (наприклад,   1 – g).

  1. As like as …                                      a. cool
  2. As black as …                                   b. a king
  3. As light as …                                     c. mustard
  4. As regular as …                                d. clock work
  5. As keen as …                                     e. the nose of your face
  6. As silent as …                                    f. a bell
  7. As clear as …                                     g. two peas
  8. As plain as …                                     h. a bee
  9. As happy as …                                   i. a feather
  10.  As busy as …                                     j. the grave   

Вiдповiдь : 1 -            4 -            7 –

                        2 -            5 -            8 –            10 -

                        3 -            6 -            9 -        

Ключ :            1 – g        4 –d         7 – f

                        2 – a        5 – c         8 – e         10 - h

                        3 – i         6 – j          9 – b

  1. Тестове завдання множинного вибору.

Iнструкцiя : Послухайте iнформацiю i визначте номер автобуса, на якому ви можете доїхати вiд свого готелю до залізничної станції Вiкторiя.

                                       Текст  оголошення

Buses direct to London Railway Station from the hotel. Be sure you take the right bus and get off the bus in the right place.

Charing Cross            Nr. 1

King’s Cross               Nr. 63

London Bridge          Nr. 21

Victoria                      Nr. 11

Liverpool Street        Nr. 42

Paddington                Nr. No buses

Waterloo                    Nr. 188

You may take a taxi from the hotel to any of the Railway Stations.

Ключ : 11.

Тестовi  завдання з конструйованою вiдповiддю

  1. Тестове завдання вiльно конструйованою умовно однозначною вiдповiддю.

Iнструкцiя : Заповнiть анкету для органiзацiї, яка допомагає знайти друзiв  для листування.

  1. Your family name _________________________________________
  2. Other names_____________________________________________
  3. Your Date of Birth_________________________________________
  4. YourHome Address________________________________________
  5. Nationality of person you would like to write to__________________
  6. Three hobbies you would like the person to have________________

 

  1. Тестове завдання з вiльно конструйованою очiкуваною вiдповiддю.

Iнструкцiя : Ви одержали листа вiд друга (подруги) з Великої  Британ, в якому вiн (вона) повiдомляє про свiй можливий приїзд до України влiтку. Вiн (вона) запитує:

      Чи буде у вас можливiсть зустрiтися з ним (нею)?

      Яка погода в цей час в Українi (щоб знати, який одяг брати)?

      Що можна встигнути подивитися за тиждень?

Напишiть йому (їй) листа i дайте вiдповiдi на запитання. Запропонуйте не менше трьох обєктiв для вiдвiдування.

 

      У процесi  складання тесту тестовi завдання вiдбираються i  впорядковуються в залежностi вiд призначення цього тесту. Як правило, комплекс тестiв включає тести для визначення сформованости мовленнєвоїкомпетенции в усих видах мовленнєвої дияльности (говорiннi, аудiюваннi, читаннi, письмi). Додатково можуть включатися тести на перевiрку володiння лексичними, граматичними, орфографiчними навичками та iн. (див. схему 6 на стор.275).

      Результати , отриманi  пiд час тестування, пiдлягають кiлькiсному пiдрахунку, на основi якого виставляється оцiнка успiшностi учнiв в оволодiннi  iншомовною мовленнєвою дiяльнiстю. Для цього кожне тестове завдання спочатку оцiнюється в балах. Бали можуть нараховуватися за кiлькiсть правильних вiдповiдей шляхом порiвняння вiдповiдей тестованого з ключем (при вибiркових або конструйованих напiвпродуктивних вiдповiдях) або вiдповiдно до певних характеристик якостi мовлення за критерiальною шкалою  (при конструйованих продуковах вiдповiдях). Такими критерiями можуть бути, наприклад, лексична i граматична правильнiсть усного або писемного висловлювання, вiдповiднiсть ситуації  спiлкування, рiзноманiтнiсть застосованих мовних засобiв, швидкiсть мовлення та iн. За наявностi кожної з подiбних характеристик мовлення тестований отримує певну кiлькiсть балiв. Кiлькiсть i види характеристик, якi оцiнюються, можуть варiюватися, оскiльки зумовлюються цiлями тестування, етапом навчання тощо.

       Отримане число балiв спiввiдноситься зi шкалою оцiнок. Наприклад, увесь тест включає 50 завдань. Кожне завдання «важить» 2 бали. Максимальна кiлькiсть набраних балiв становитиме число 100 ( 50 × 2 = 100). Слiд зауважити, що 100-бальна рангова шкала є найбiльш гнучкою. Щоб отримати «цiну» одного завдання, можна число 100 роздiлити на кiлькiсть завдань i  одержати кiлькiсть балiв за одне завдання.

       Часто «цiна» завдання залежить вiд рiвня його складностi. Тому бiльше балiв буде «важити» складнiше завдання, але в сумi цi бали мають становити число 100.

       Тестування створює великi можливостi для органiзац у навчаннi iноземної мови в середнiх навчальних закладах ефективного i якiсного контролю, який, разом з iншими складниками процесу навчання, може забезпечити успiшне досягнення цiлей навчання.

    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тестове завдання №1. “ Me and my class ”

1.Match the clocks  with the appropriate time

   IMG_20180219_180702.jpg                              IMG_20180219_180713.jpg                                    IMG_20180219_180723.jpg                                  

 

It is three o’clock.                    It is a quarter past nine.             It is a quarter to seven.

 It is a half past five.                   It is a half past eight.                 It is a quarter to six.                      

 

 

IMG_20180219_180745.jpg                             IMG_20180219_180755.jpg                                IMG_20180219_180800.jpg       

2.Choose the correct pronoun:

  1. Don’t ask …
  1. They
  2. Them
  3. We.
  1. Can you help … , please?
  1. I
  2. Me
  3. She.
  1. … must get up early.
  1. We
  2. Us
  3. Them
  1. Can you give … some ice-cream?
  1. I
  2. Me
  3. She.
  1. Look at …
  1. They
  2. Them
  3. We
  1. … is a very good sportsman.
  1. He
  2. Him
  3. Us.

Fill in the missing verbs to be or to have in the right form :

  1. Pam ____ from England.
  1. Was
  2. Is
  3. Has.
  1. Taras ___ ten and a half.
  1. Is
  2. Was
  3. Have.
  1. Kyiv ___ in Ukraine.

a) Has

 b) Is

 c) Are

  1. Taras _____     got a dog.
  1. Has
  2. Is
  3. Have.
  1. Pam _____   got a cat.
  1. Has
  2. Have
  3. is
  1. Ginger ____ got a computer.
  1. Has
  2. Is
  3. Are.
  1. Taras’s friends ____ got small dogs.
  1. Is
  2. Has
  3. Have.
  1. Pam’s friends ____ all girls.
  1. Have
  2. Are
  3. Is.

4.Write 4-5 sentences about your class.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тестове завдання №2.“Favourite subject”

1.Match the words with their translations.

1. boring                                   a) легкий

2. different                                b) популярний

3. easy                                      c) хитрий                         

4. important                             d) різноманітний

5. popular                                e) нудний

6. tricky                                    f) важливий

 

1._; 2._; 3._; 4._; 5._; 6._.

 

2. Match the subjects with the activities, which you do at them.

1. IT                                      a) draw and paint

2. Geography                        b) use numbers and calculations

3. Craft                                 c) discuss how people live in the past

4. History                             d) study English words, phrases and qrammar

5. English                             e) learn how to use the computer

6. Maths                               f) play different sports

7. Science                             g) learn about composers, styles of music

8. PE                                    h) learn about animals, plants and a human body

9. Music                               i) make different things and cook

10. Art                                 j) read about countries all over the world

1._; 2._; 3._; 4._; 5._; 6._; 7._; 8._; 9._; 10._.

 

  3.Choose the correct  variant:

  1. Stella is short but Rita is …
  1. Shorter
  2. Shortest
  3. Short.
  1. Tom’s kitten is little but Ben’s puppy is…
  1. Less
  2. The least
  3. Little.
  1. My bag is big but your bag is …
  1. Big
  2. The biggest
  3. Bigger.
  1. I am good at English but you are …
  1. The best
  2. Better
  3. Good.
  1. Pete is a bright pupil but Sam is …
  1. Brighter
  2. The brightest
  3. Bright.

4.Write about your favourite subject.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тестове завдання №3. “My friends. Hobbies and interests”

1.Match the words with their translations.

1. nickname                                            a) обманювати

2. clumsy                                                b) чистий

3. lazy                                                     с) приєднуватися

4. polite                                                   d) дражнити

5. tidy                                                       e) довіряти

6. helpful                                                  f) прізвисько

7. curious                                                  g) незграбний

8. imaginative                                            h) цікавий

9. to cheat                                                  i) повний фантазії

10. to tease                                                 j) ледачий

11. to trust                                                  k) ввічливий

12. to join                                                   l)  корисний

1._; 2._; 3._; 3._; 4._; 5._; 6._; 7._; 8._; 9._; 10._; 11._; 12_.

2.Match the pictures with the activities.                 

2-15.jpg                                       a) She goes running.

4b2a0c846ba7d37267f56bd117c3299916d832ee432f9ccef95c2d3f857a1f42.jpeg                                       b) He plays chess.

f90f1c557763ff0f7f910a4a34d0996e.jpg                                      c) He plays hockey.

37._20_________20___20______________2010_20_______________202008_20___1_.jpg                                       d) He plays basketball.

 

3.Choose the verb with the correct tense  form.( Present Simple Tense ).

1. John  ______  poems.

 a) write

 b) writes

 c ) is writing

 2._____ you  play the guitar?

  a) Do

  b) Does

  c) Are.

  3. Frank _______ play volleyball. He plays basketball.

   a) do

   b) doesn’t

   c) isn’t.

   4. _____ Josh play chess?

   a) Does

   b) Do

   c) Is.

    5. She _______ tennis every day.

    a) is playing

    b) play

    c) plays.

     6. Tina ______ play badminton, she _______ the piano.

     a) don’t, play

     b) doesn’t, plays

     c) isn’t, is playing.

4.Write about your favourite hobby.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тестове завдання № 4. “My family. Food”

1.Match the pictures with the correct words.

Malinovyi_dzhem_3.jpg                                                1.It is an ice-cream.

shuga.jpg                                                 2. It is honey.

soft.jpg                                                  3. It is jam.

original.jpg                                                  4. It is sugar.

depositphotos_56423065-stock-photo-bacon-burger.jpg                                                    5. It is a hamburger.

depositphotos_53131429-stock-photo-fresh-pink-strawberry-yogurt-in.jpg                                                     6. It is tea.

 

загружено.jpg                                                     7. It is joghurt.                                     

e77b26a4b7a9e9004b891604e5e3f3d9.png                                                       8. It is cheese.

2. Match the words with their translations.

1. burglar                                                  a) медсестра

2. nurse                                                     b) ловити

3. postman                                                c) грабіжник

4. to catch                                                  d) поштар

5. to repair                                                 e) перукар

6. vet                                                          f) ремонтувати

7.to enjoy                                                   g) ветеринар

8. to grow up                                              h) повар

9. cook                                                        i) письменник

10. taxi driver                                             j) виростати

11. writer                                                    k) таксист

12. hairdresser                                            l) насолоджуватись

1._; 2._; 3._; 4._; 5._; 6._; 7._; 8._; 9._; 10._; 11._; 12._.

3. Choose the correct word.

1. I ___________ in my room now.

 a) is sitting

 b) are sitting

 c) am sitting.

2. y dad ___________ basketball.

 a) is playing

 b) are playing

 c) am playing.

3. My mother ____________ a tasty dish.

 a) am cooking

 b) are cooking

 c) is cooking.

4. Nick _____________ TV now.

 a) am watching

 b) is watching

 c) are watching.

5. We ____________  to music.

 a) are listening

 b) am listening

 c) is listening.

6. Ann _____________ a test.

 a) is doing

 b) are doing

 c) am doing.

4. Write about your favourite food.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

Тестове завдання № 5. “Holidays”

1.Match pictures with words.

fullsize.jpg                                   a) Mother’s Day

hqdefault.jpg                                     b) Independence Day

 

images.jpg                                       c) Easter

maxresdefault.jpg                                        d) Birthday

dabec40b448c766cdf96616b5cc6ce1d.jpg                                         e) New Year

2.Match  the words with their translations.

1. to clean up                                               a) дитинство    

2. to look like                                               b) прибирати

3. tasty                                                          с) бути схожим на

4. make a mess                                           d) казка

5. never mind                                              e) накривати на стил

6. to mean                                                     f)  смачний                  

7. set the table                                            g) не звертайте уваги         

8. childhood                                                 h) робити безлад

9. fairy tale                                                    i) назва                                   

10. kindergarten                                           j) шматок, кусень

11. piece                                                        k) означати

12. title                                                           l) дитячий садок

1._; 2._; 3._; 4._; 5._; 6._; 7._; 8._; 9._; 10._; 11._; 12._.

 

2. Choose the right  form of the verb:

  1. I _____ phone to my friend yesterday.
  1. Did
  2. Didn’t
  3. Was
  1. ___you go to school yesterday?
  1. Didn’t
  2. Did
  3. Were
  1. ______Steve go to school last Monday? No, he_____
  1. Was, wasn’t
  2. Did, didn’t
  3. Were,weren’t
  1. Mark and Jeff ______ play computer games yesterday.
  1. Did
  2. Didn’t
  3. Weren’t
  1. I _____ at home on my winter holidays.
  1. Was
  2. Were
  3. Did
  1. The weather _____ fine on the weekends.
  1. Did
  2. Was
  3. Were.

4.Write about your favourite holiday.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тестове завдання № 7. “ Seasons and weather ”

  1. Match the pictures with sentences.

IMG_20180219_162524.jpg                                            a) It is windy.                                    

 

IMG_20180219_162536.jpg                                             b) It is rainy.

 

IMG_20180219_162554.jpg                                              c) It is snowy.

 

IMG_20180219_162603.jpg                                               d) It is sunny.

 

IMG_20180219_162701.jpg                                                 e) It is foggy.

 

IMG_20180219_162653.jpg                                                  f) It is cloudy.

 

IMG_20180219_162622.jpg                                                   g) It is frosty.

 

 

 

 

        2.Match the words with their translations.

  1. Centigrade                                     1) клiмат
  2. Degree                                            2) заморожувальний
  3. Forecast                                          3) прогноз
  4. To expect                                        4) морозний
  5. To report                                         5) за Цельсiєм
  6. Climate                                            6) важко
  7. To sunbathe                                    7) градус
  8. Frosty                                               8) назовнi
  9. Outside                                             9) рiзний
  10. Heavily                                            10) засмагати
  11. Freezing                                          11) очiкувати
  12. Various                                            12) повiдомляти

           a)___; b)___; c)___; d)___;e)___; f)___; g)___; h)___; i)___; j)___; k)___;  

           l)___.

 

3.Choose the correct variant:

  1. It can be _________________________   in spring.
  1. Sunny and rainy;
  2. Hot and sunny;
  3. Cloudy and snowy.
  1. Many birds fly south in ____________.
  1. Summer;
  2. Autumn;
  3. Winter.
  1. People often sit in the shade in__________.
  1. Summer;
  2. Winter;
  3. Autumn.
  1. There is more rain in ____________than in summer.
  1. Autumn;
  2. Spring;
  3. Summer.
  1. There isn’t any snow in the mountains in ____________.
  1. Spring;
  2. Summer;
  3. In winter.
  1. ____________ is a season of thunderstorms.
  1. Winter;
  2. Autumn;
  3. Summer.

4.Write to your e-mail friend about your favourite season.

 ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тестове завдання № 8. “ Clothes ”

1.Match pictures with the words.

893171368_w0_h0_krasnaya.jpg                                           a) sandals

1316269343_kabluk3.jpg                                           b) a blouse

bluzka-iz-shelka-s-oborkami-rozovogo-cveta-10-750612-1.jpg                                                     c) a cap

92f69c4e21dec689f960c96ecfc2111d--short-homecoming-dresses-dress-prom.jpg                                                         d) socks

949953528_w640_h640_lana_mahra_ded_moroz.jpg                                                          e) a dress

192769000_1.jpg                                                           f) pijamas

3656.jpg                                                            g) a jacket

    2.Choose the correct form of the verb.

 

  1. Ann _____ at the camp last summer.
  1. Were;
  2. Was;
  3. Is.
  1. The Wilson’s _______at the seaside in summer.
  1. Was;
  2. Were;
  3. Are.
  1. Linda ________ at school last week.
  1. Isn’t;
  2. Wasn’t;
  3. Weren’t.
  1. You ________ at home last night.
  1. Weren’t;
  2. Wasn’t;
  3. Aren’t.
  1. It ________ very cold last winter.
  1. Aren’t;
  2. Weren’t;
  3. Wasn’t.
  1. The Maths test ________ easy.
  1. Was;
  2. Were;
  3. Are.

  3.Complete the sentences with the correct preposition.

       1. Mark  was ___  the cinema last night.

            a) in;

            b) at;

            c) on.

       2. My cousins lives_____ Kyiv.

             a) on;

             b) in;

              c) at.

          3. When you are _____ theatre you must be quiet.

                a) on;

                b) in;

                c) at.

           4. Sorry, Linda is not ____ home. She is out.

                 a) at;

                 b) in;

                 c) on.

            5. Last weekend I was _____ mountains with my cousins.

                 a) on;

                 b)in;

                 c) at.

4. Write what clothes you like to wear in different seasons.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

Тестове завдання № 9. “ My native city ”

  1. Match the words with their translations.

1.crossroad                                            a) екскурсовод

2. library                                                 b) перехрестя                                        

3. square                                                с) навпроти

4. traffic                                                  d) природничий музей                                   

5. traffic lights                                       e) бібліотека

6. train station                                       f) залізнична станція

7. modern                                               g) перехрестя

8. opposite                                              h) дорожній рух

9. guide                                                    i) сучасний

10. science museum                              j) площа

1._; 2._; 3._; 4._; 5._; 6._; 7._; 8._; 9._; 10._.

2.Match the words with their definitions.

1.swimming pool                                   a) there are a lot of animals there

2. hospital                                                b) you can eat there

3. park                                                       c) you can swim there

4. zoo                                                         d) you can see tourists around it.

5. monument                                            e) people go there to see a doctor

6. café                                                         f) children play there

7. playground                                            g) people like walking there.

  1. 1._; 2._; 3._; 4._; 5._; 6._; 7._.

 

 

3.Choose the correct form.

 

 1. I ____ go to the seaside this summer.

a) shall;

b)will;

c) am.

2. Kate ____ visit her parents at these weekends.

a) shall;

b) will;

c) are.

3. Linda ____ buy a new car.

a) is;

b) will;

c) shall.

4. Tom _____ travel around the world in summer.

a) is;

b) will;

c) shall.

5. They _____ spend their holidays in France.

a) shall;

b) are;

c) will.

4. Write to your e-mail friend about your native city or village.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Тестове завдання №10.“ Travelling. Great Britain ”

1.Match the pictures with sentences.

 

15831.jpg                          1. The capital of the UK is London.

 

               images (1).jpg                            2. British money is called pounds.

 

2B7DAE1600000578-3203314-image-a-35_1439980933020.jpg                             3. The Queen is the head of the UK.

 

British-pound-notes-on-table.jpg                              4. The highest mountain of the UK

                                                          is Ben Nevis.

london_14.jpg                                5. The flag of the UK is made up of

                                                          three croses.

7014856.jpg                               6. Thames is the longest river in

                                                           Great Britain.

 

 

 

    2.Match the verbs with their true form.

1. come                                  a) did, done

2. be                                        b)saw, seen

3.see                                        c)come, came          

4. take                                     d) was/were, been

5. make                                   e) met,met

6. do                                         f) visited, visited

7. write                                    g) made, made

8. meet                                    h) took, taken

9. go                                         i) went, gone

10. visit                                    j) played, played

11. buy                                    k) wrote, written

12. play                                    l) bought, bought

1._; 2._; 3._; 4._; 5._; 6._; 7._; 8._; 9._; 10._; 11._; 12._.

    3.Choose the correct answer.

  1. Ann _____ just watered the flowers.
  1. Has;
  2. Have;
  3. Is.
  1. Mum ______ already gone to her work.
  1. Have;
  2. Is;
  3. Has.
  1. I ______ already seen this film.
  1. Is;
  2. Was;
  3. Has.
  1. We______ just taken the bus.
  1. Have;
  2. Has;
  3. Is.
  1. Bob ______ just entered the shop.
  1. Have;
  2. Has;
  3. Are.
  1. They ______ already read this book.
  1. Are;
  2. Have;
  3. Has.
  1. The children ______ made a present for their mother.
  1. Has;
  2. Have;
  3. Is.

 

4. Write about Great Britain 4- 6 sentences.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тестове завдання №10. “ Travelling. Ukraine

  1.Match the words with their translations.

1. independence                                 a) територія

2. territory                                            b) національний

3. ancient                                              с) незалежнiсть

4. foreign                                               d) незалежний

5. national                                             e) поїздка

6. region                                                f) порада

7. be famous for                                   g) агенство

8. be proud of                                       h) древнiй

9. advice                                                 i) iноземний

10. agency                                              j) бути знаменитим через

11. trip                                                   k) регiон, область

12. independent                                      l) пишатись ( кимось, чимось)

1._; 2._; 3._; 4._; 5._; 6._; 7._; 8._; 9._; 10._; 11._; 12._.

2. Match adjectives with nouns.

1. ancient                                      a) country

2. talented                                     b) city

3. independent                              c) flag

4. national                                       d) people

5. foreign                                         e) tourists

1._; 2._; 3._; 4._; 5._.

3. Choose the correct verb:

1. Ukraine … situated in the centre of Europe.

a) is;

b) are;

c) have.

2. Ukraine … got a long history.

a) is;

b) have;

c) has.

3. Kyiv … the capital of our country.

a) has;

b) is;

c) have.

4. Ukrainians … in small towns and big cities.

a) is;

b) have;

c) are.

5. Ukrainian people … talented and friendly.

a) are;

b) is;

c) has.

4. Write 4-6 sentences about Ukraine.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

  Лiтература :

  1. Державні стандарти | Міністерство освіти і науки України  https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/derzhavni-standarti.
  2. Навчальні програми для 5-9 класів | Міністерство освіти і науки України  https//mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/navchalni-programi/navchalni-programi 5-9 klas
  3. Карп’юк О.Д.Англійська мова: підручник для 5 класу загальноосвітніх навчальних закладів. (5-й рік навчання) – Тернопіль: «Видавництво Астон », 2013. – 280с.:іл.
  4. Методика викладання iноземних мов у середнiх навчальних закладах: Пiдручник. Вид.2-е, випр. i перероб. / Кол.авторiв пiд керiвн. С.Ю. Нiколаєвої. – К.: Ленвiт, 2002.
  5. Значення англiйської  мови в сучасному свiтi./www.harvard.in.ua/blogs/242
  6. Роль iноземної  мови сьогодні- Освіта osvita.ua/languages/article/5764/
  7. Foreign languages in our life - Iноземні мови в нашому житті schoollib.com.ua/english_lang/1/176.html
  8. Особливості використання тестів на уроках англійської мови ukrbukva.net/104388
  9. Тестові завдання – Readbookz.com readbookz.net/book/220/8585.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

docx
Додано
28 березня 2018
Переглядів
4831
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку