Елементи STEM. “Їздити на повітрі? Легко!” “Cars in the air”

Про матеріал

“STEM activated for kids" (Уривок з авторської програми) Мета: Застосувати знання з математики для створення іграшок, дослідження властивостей, демонстрація оптичних законів (законів фізики і не тільки), закріплення знань кольорів та відтінків, розвиток дрібної моторики пальців; формувати предметні та ключові компетентності учнів, розвивати логічне мислення, увагу, спостережливість, охайність, виховувати вміння роботи в команді, фінансову та еко- грамотність, зацікавити у вивченні STEM-предметів (особливо дівчат), показати рівність можливостей (іграшки, що однаково зацікавить і хлопців і дівчат).

Перегляд файлу

“Їздити на повітрі? Легко!”

“Cars in the air”

 

Матеріали для  “авто” : 4 диски, 6 дерев'яних шпажок, до 14 соломинок для коктейлю, ножиці, картон, кулька, подвійний скотч, термо-клей/скотч (чи інший фіксатор)

 

Інструкція: 

1) підготуйте матеріали, порівняйте довжину шпажки та соломинки для коктейлю. Потрібно відділити частину соломинки так, щоб вона була на 4 см (приблизно 1/5) коротша. 2) Зберіть докупи по 5-6 готових соломинки та надягніть на обидва кінці по диску так, щоб вони міцно “сіли”, можете закріпити фіксацію клеєм.

3) Через центральні соломинки просуньте осі, дерев'яні шпажки. 4) На кінцях, що виступають, закріпіть ще по шпажці, як видно на фото (можна не одну).  5) Після фіксації, закріпіть дві шпажки, розмістивши їх перпендикулярно до попередніх, посередині.

 

 

 

 

 

6)            Саме на них, закрипіть картонні прямокутники, які будуть основою майбутнього “двигуна”

7)            На картонці розмістіть подвійний скотч, та може випробовувати.

 

 

Випробовуємо! 

 

Перейдіть на майданчик для випробувань, підготуйте кульки. Надуті кульки не зав’язуйте, просто притримайте! Щоб “авто” поїхало, потрібно “хвостик ” кульки розмістити проти напрямку руху. Під час спускання кулькою повітря , за інерцією, авто почне рухатись. 

Протестуйте запуски, як покращити якість руху? Як поліпшити дизайн? 

pdf
Пов’язані теми
Математика, Майстер-класи
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
627
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку