Здоровий спосіб життя.

Про матеріал
Складові здорового способу життя: 1.Рухова активність. 2.Раціональне харчування. 3.Особиста гігієна. 4.Режим праці й відпочинку. 5. Загартовування. 6.Корисні звички. 7.Позитивний настрій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

26 січня. Класна робота. Здоровий спосіб життя ЗСЖРибалко Т. Т. МГ № 57 ім. Т. Г. Шевченка

Номер слайду 2

Квіточка здоров’я перевіримо д\зІЕДФСФізичне здоров’я (Ф)Інтелектуальне (І)Емоційне (Е) Соціальне (С). Серцевина квітки — духовне здоров’я (Д).

Номер слайду 3

18.01.2024 Бе--ду.здо-змо--жи-ро--ло--ре--в’я

Номер слайду 4

П’ятикласники та п’ятикласниці міркували, від чого ж найбільше залежить здоров’я людини. Від довкілля. Від спадковості. Від нашого способу життя. Від медицини. Чию думку ти підтримуєш? Чому?

Номер слайду 5

24.01.2024 СьогодніСловникова робота. Здоровий спосіб життя — це дії, спрямовані на збереження та зміцнення власного здоров’я, запобігання захворюванням, піклування про всі системи організму та поліпшення загального самопочуття. Запам’ятай!

Номер слайду 6

26 січня. Класна робота. Здоровий спосіб життя ЗСЖ

Номер слайду 7

Без здоров’я нема щастя. Як на душі, так і на тілі. У здоровому тілі — здоровий дух. Здавна здоров’я цінувалося понад усе. У народих приказках і прислів’ях збереглося безліч корисних порад. Прочитай прислів'я. Як ти їх розумієш?Із власного досвіду наведи приклади, які підтверджують чи спростовують зміст одного з прислів’їв.

Номер слайду 8

24.01.2024 СьогодніРозглянь світлини. Визнач, хто відпочиває активно, а хто пасивно123 Яка вам найбільше до вподоби одна рухова активність. Рух – це життя

Номер слайду 9

26 січня. Класна робота. Здоровий спосіб життя рух. ЗСЖ

Номер слайду 10

24.01.2024 СьогодніЯк ти гадаєш, чи впливає малорухомий стиль життя на загальний стан здоров’я? Які види активного відпочинку можна організувати влітку та взимку?

Номер слайду 11

Зміна активного і пасивного відпочинку. Знайомимося Правило № 2 ЗСЖПам’ятай!

Номер слайду 12

24.01.2024 СьогодніВправа «Трибуна думок»Вибери з переліку продуктів тільки ті, які можуть нашкодити здоров’ю: сметана, яблука, огірки, кола, хліб, молоко, чіпси. Поміркуй!Найважливіше при здоровому способі життя - це правильне харчування.

Номер слайду 13

Обери, що ти покладеш у тарілку здорового харчування. Шкідливе чи Корисне ?ШКІДЛИВЕКОРИСНЕ

Номер слайду 14

Пий воду - це найкорисніша рідина для нашого організму.​

Номер слайду 15

Раціональне харчування. Питний режим. Знайомимося ЗСЖПравило № 2

Номер слайду 16

24.01.2024 СьогодніДогляд за шкірою. Гігієна одягу. Гігієна взуття. Гігієна помешкання. Догляд за зубами. Догляд за волоссям Чи дотримуєшся ти гігієни? Що саме ти робиш зранку? Чому

Номер слайду 17

Знайомимося Правило № 3 Особиста гігієна. Загартовування. ЗСЖ

Номер слайду 18

24.01.2024 Нейробіка

Номер слайду 19

24.01.2024 СьогодніДай відповіді на запитання. Чи маєш ти розпорядок дня і чи завжди його дотримуєшся?

Номер слайду 20

24.01.2024 СьогодніДай відповіді на запитання. Скільки часу ти спиш? Чи дотримуєшся умов здорового сну ?

Номер слайду 21

Режим дня. Знайомимося ЗСЖПравило № 4

Номер слайду 22

Принципи здорового способу життя. Отримуй позитивні емоціїОдне з найважливіших правил здорового способу життя - це позитивний настрій! Не зациклюйтеся на невдачах і промахах

Номер слайду 23

Позитивні емоціїЗнайомимося ЗСЖПравило № 5

Номер слайду 24

18.01.2024 СьогодніДай відповіді на запитання. Чи обговорюють у твоїй родині питання корисних та шкідливих звичок для здоров'я? Поміркуй!

Номер слайду 25

Чинники, що впливають на здоров’я негативно. Малорухливий спосіб життя. Шкідливі харчові звички. Неповноцінний сон Тютюнопаління. Вживання алкоголю. Стреси, конфлікти. Надмірне використання смартфона. Відсутність режиму дня

Номер слайду 26

Знайомимося Правило № 6 Корисні звички. Відмова від шкідливих звичок. ЗСЖ

Номер слайду 27

26 січня. Класна робота. Здоровий спосіб життя руххарчуваннягігієнарежим дняпозитивні емоціїкорисні звичкизагартування. ЗСЖ

Номер слайду 28

Складові здорового способу життя 1. Рухова активність. 2. Раціональне харчування.3. Особиста гігієна.4. Режим праці й відпочинку.5. Загартовування.6. Корисні звички. 7. Позитивний настрій. ЗСЖ

Номер слайду 29

«Уже сьогодні ми тримаємо своє майбутнє у власних руках. Лише ми відповідальні за своє здоров'я!»

Номер слайду 30

18.01.2024 СьогодніДомашнє завдання1. Опрацюйте матеріал параграфу 10 (с.87-89).2. Створи колаж з власних фото, флаєр або листівку «Я обираю здоровий спосіб життя».

Номер слайду 31

18.01.2024 СьогодніПрацювали так, що аж дим ішов.Інформація була такою, що аж молоко кисне. Я сьогодні на уроці бив байдики. Ми були на коні. Чудово ляси поточили. Узяли нові знання, як бика за роги. Оціни свою роботу!

pptx
Додав(-ла)
Rybalko Tatyana Teodozivna
Додано
27 січня
Переглядів
76
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку