НДРС "Фаст-фуд: швидка їжа або повільна смерть?"

Про матеріал

Фаст-фуд давно став невід'ємною частиною сучасного світу.

Божевільний ритм життя не залишає можливості сучасній людині пообідати неквапом, із задоволенням. Так, щоб закласти накрохмалену серветку за комір і з насолодою скуштувати перше, друге і третє.

Замість докладної трапези доводиться задовольнятися їжею на швидку руку в діапазоні від бізнес-ланчу в найближчій магазинах та кафе до швидкорозчинної локшини в пакетику, гамбургеручи хот-догу.

Сьогодні в багатьох містах можна перекусити на кожному кроці, де встановлені павільйони, магазини, кафе. Там продають гарячі біляші, сосиски в тісті, млинці, седвічі, гамбургери. Загалом, голодним не залишишся.Нас зацікавило, звідки ж узявся цей самий фаст-фуд?

Чому він так популярний серед дорослих і дітей?

Чи правда, що фаст-фуд так шкідливий для здоров'я , особливо дітей та підлітків, про небезпеки яких наполегливо твердять лікарі та дієтологи.

Перегляд файлу

Міністерство освіти і науки України

КЗ «Новгород-Сіверський фаховий  медичний коледж»  ЧОР

 

 

 

 

НАВЧАЛЬНО-ДОСЛІДНА РОБОТА  НА ТЕМУ

 

C:\Users\Инка\Desktop\130308-142842-9854.jpg

 

 

 

Роботу виконала:

Студентка І АФ групи Ткаченко Світлана

 

                                                             Керівник:

Косачова Л.М.

Викладач догляду за хворими та ММТ

 

 

2020 рік

 

 

Тези навчально-дослідницької роботи

Ткаченко Світлана, Чернігівське територіальне відділення МАН України, Новгород-Сіверського фахового медичного коледжу,

 Косачова Л.М., викладач догляду за хворими та ММТ

 

Фаст-фуд давно став невід'ємною частиною сучасного світу.

Божевільний ритм життя не залишає можливості сучасній людині пообідати неквапом, із задоволенням. Так, щоб закласти накрохмалену серветку за комір і з насолодою скуштувати перше, друге і третє.

Замість докладної трапези доводиться задовольнятися їжею на швидку руку в діапазоні від бізнес-ланчу в найближчій магазинах та кафе до швидкорозчинної  локшини в пакетику, гамбургеру або хот-догу.

Сьогодні в нашому місті можна перекусити на кожному кроці. У багатьох місцях встановлені павільйони, де продають гарячі біляші, сосиски в тісті, млинці, седвічі, гамбергери.Загалом ,голодним не залишишся.

Нас зацікавило, звідки ж узявся цей самий фаст-фуд?

Чому він так популярний серед дорослих і дітей?

Чи правда, що фаст-фуд так шкідливий для здоров'я , особливо дітей та підлітків, про що так наполегливо твердять лікарі та дієтологи.

 

 

 

 

                      

 

 

 

 

                     Зміст

 

     Введення

 

     Розділ  1. Історія виникнення фаст-фуду

 

     Розділ 2. Результати анкетування

 

     Розділ 3. Результати проведених дослідів

 

     Розділ 4. Позитивні і негативні сторони фаст-фуду

 

     Висновки. рекомендації

 

     Література

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Актуальність нашого дослідження визначена необхідністю

привернути увагу студентів до проблеми вживання страв фаст-фуду.

 

Протиріччя дослідження полягає в тому, що незважаючи на те , що

лікарі постійно говорять про шкоду фаст-фуду, багато дітей та підлітків часто його вживають.

 

Об'єкт дослідження: страви фаст–фуду.

 

Предмет дослідження: зміст різних хімічних речовин у стравах фаст-

фуду, спосіб приготування і вплив цих страв на наш організм.

 

Гіпотеза дослідження : вживання страв фаст-фуду шкодить нашому здоров'ю.

 

Проблема дослідження : вживання страв фаст–фуду.

 

Мета дослідження: підтвердити або спростувати нашу гіпотезу.        

 

 

 

Завдання дослідження:

 

1. Ознайомитися з історією виникнення фаст-фуду.

 

2. Провести анкетування серед студентів нашого училища, з метою

з'ясування частотності вживання страв фаст-фуду і виявлення

улюблених страв.

 

3. Ознайомитися зі складом страв фаст-фуду.

 

4. Провести експерименти з газованою водою.

 

5. Дізнатися думки лікарів в питанні вживання фаст-фуду.

 

6.  Надати рекомендації щодо здорового харчування.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Методи дослідження:

 

 

    пошуковий ( збір інформації)

 

    анкетування

 

    аналіз  зібраної інформації

 

    узагальнення

 

 

 

 

                    

 

 

 

 

Розділ 1. Історія фаст-фуду

 

Фаст-фуд міцно увійшов у наше життя. Це ціла країна,  зі своїм

управлінням, постійними жителями та історією. Фаст-фуд  у перекладі з англійської   означає клас страв швидкого приготування, зазвичай пропонованих спеціалізованими закладами.

Тобто, під стравами фаст-фуду мається на увазі їжа, яка може бути

швидко приготовлена ​​і продана потенційним покупцям. Як правило,

вона доводиться до напівготовності заздалегідь, потім тільки підігрівається.

В системі фаст-фуду виділяють кілька типів організації торговельної

діяльності : з лотків та з кіосків , без навісу і місць для сидіння, і, звичайно ж, на верхівці цього айсберга - ресторани швидкого обслуговування.

Хоча , на перший погляд , фаст-фуд - явище сучасне , насправді ,

концепція « готової до вживання їжі » була відома ще нашим предкам. У різних культурах були свої способи організації продажу «Швидкої їжі ».

Виявляється, що фаст-фуд бере свій початок в давнину і в часи

античності користувався величезною популярністю. Якщо в Давній Греції

все ж воліли готувати їжу в своєму господарстві , то древні римляни

нерідко взагалі відмовлялися від готування , в деяких будинках навіть не булокухонь.

У стародавньому Римі фаст-фуд називався латинським словом

« Термопол». Ще древні римляни ввели в ужиток такий вид послуг , як недорога швидка їжа. У кожному римському місті існувала маса закусочних базарів , де торгували всілякими стравами. Практично сучасні фуд-корти !

Великою популярністю користувалися коржі з дріжджового тіста ,

змащені оливковою олією , їх було дуже зручно використовувати як їстівні тарілки , і маслини. Багато століть по тому ці коржі, покриті запеченим сиром , ковбасами і овочами , стали називати  італійською піцою .

Існували у римлян і свої гамбургери. Вони смажили коржі з яловичини , які належало є з хлібом. Професор Філіп Фернандес -Арместо у своїй книзі «Історія їжі» стверджує, що середньостатистичний стародавній римлянин споживав більше фаст-фуду, ніж сучасний житель Нью -Йорка. Різниця в тому, що швидке харчування давніх римлян було більш свіжим і корисним, ніж сучасні хот -доги і гамбургери.

Численні місцеві фуд- корти пропонували своїм відвідувачам недорогу їжу , яка може бути привабливою  за смаком і сучасним шанувальникам фаст-фуд ( гарячий хліб, м'ясо, горошок і навіть випічка ). У римлян існував навіть  різновид гамбургера ( коржик з яловичини, змішаний з ядерців горіхів, яку їли з хлібом).

Особливо цікавий і наочний давньоримський фаст-фуд є на

Помпеях. Екскурсоводи там показують руїни, які колись були фаст-фудами і виходили вітринами або чимось схожими на них на вулицю.

У прилавки приміщень вмонтовані великі чани,  яких і готувалася їжа. Замість вітрин в «древніх фаст-фудах» були дощаті розсувні перегородки , наглухо закривається на ніч, а вдень ніяких дверей взагалі не було.

Існувала подібна практика на Близькому Сході , в Індії , Західної

Африці. У Китаї на базарах торгували гарячою локшиною швидкого приготування, в Індії були популярні коржі чапаті з гострим соусом  та рис з шматочками курки під соусом каррі. У Європі теж дуже поважали різного роду коржі. На жаль, назв древніх фаст-фудів історія не зберегла.

Але виявляється, що  римляни ввели в ужиток ще такий вид

Послуг, як доставку їжі додому, Такий висновок був зроблений в ході

численних археологічних розкопок, які довели , що в багатьох римських будинках взагалі не було знайдено кухонь. Оскільки  там більшість будинків були дерев'яними, спроба приготувати їжу на відкритому вогні і навіть в осередку могла обернутися пожежею.

Сучасна історія фаст-фуду розпочалася в США в липні 1912 року, в

зв'язку з відкриттям першого ресторану у вигляді автомата, кафетерію з

вітринами і механізмом для приймання монет, що саме по собі стало

сенсацією.

З того часу численні автомати з'явилися у всіх куточках Америки та Європи і стали надзвичайно популярні. компанії також активно популяризували свій винахід, відкривши точку фаст-фуду в Канзасі в 1921 році, продаючи гамбургери за 5 центів. Серед її нововведень був дозвіл покупцям бачити процес приготування їжі. Пізніше був застосований ще один хід: в кожному шматку яловичини робилися п'ять отворів, щоб зменшити час приготування м'яса. Компанія «Біла фортеця» була неймовірно успішна і породила величезну кількість послідовників.

Одним з них стала відома в усьому світі величезна структура

ресторанів Макдональдс. Вперше вона з'явилася в 1940 році як ресторан

швидкого харчування « барбекю»  для водіїв авто .Виявивши, що

найбільший дохід компанія отримує від продажу гамбургерів, брати

Макдональдс закрилися на три місяці і відкрилися в 1948 році , запропонувавши  американцям просте меню з гамбургерів, коктейлів, кави і кока-коли, які подавалися в одноразовому паперової посуді. У результаті вони отримали можливість виробляти їжу постійно, не чекаючи замовлень покупців і обслуговуючи їх негайно. Гамбургери продавалися по 15 центів,

що становило половину від вартості повноцінного обіду.

У 1961 році успіх братів Макдональдс намагався повторити Рей Крок,

що склав капітал на продажу молочних коктейлів. Він відправився в

Каліфорнію в надії перейняти й впровадити їх нововведення у свій бізнес.

Крок вважав , що він зможе навіть розширити продуктивну ідею, перетворивши виробництво дешевих , готових до вживання гамбургерів і молочних коктейлів в національний бізнес, Серед його вдалих знахідок було

проголошення абсолютної чистоти , і можливість покупців бачити весь процес приготування їжі через прозорі скляні стіни.

Фаст-фуд залишався популярним ще й тому , що давав можливість

покупцям робити замовлення, не виходячи з машини. В цілому, їжа подавалася так, щоб її було зручно їсти «на ходу», що повністю відповідало

зайнятому способу життя середнього американця.

На сьогоднішній день меню фаст-фуду значно розширилося .Покупцям пропонують рибу і чіпси , картоплю фрі , курячі крильця, піцу і морозиво , поряд з чилі, артопляним пюре і салатами. Точки фаст-фуду з'явилися на автозаправках, ринках і навіть у супермаркетах.

До кінця XX століття було створено більше 25 000 ресторанів в 115 країнах світу , а в 1990 році перший ресторан Макдональдс відкрився в Москві, на Пушкінській площі. В даний час в 37 містах Росії успішно

працює 142 ресторану « Макдональдс ». Щодня вони обслуговують більше

500000 відвідувачів. На сьогоднішній день в цій компанії працюють більше

17000 росіян.

Сучасні ідеї фаст-фуду носять творчий характер. щоб привернути

покупців , організатори швидкої їжі включають веселу музику, проводять заходи для дітей , придумують персонажа - символу свого підприємства . У деяких випадках , все це стає більш привабливим , ніж сама їжа.

Хоча фаст-фуд часто відносять тільки до американської культури , він вже давно впевнено крокує по всій планеті. У Китаї ресторани « бистрого10

харчування » користуються величезною популярністю , пропонуючи варіанти страв з м'яса , овочів і рису. Покупці оплачують тільки ємність для їжі,яку заповнюють за своїм вибором . Багато ресторанів також практикують

практично безкоштовну доставку своєї продукції потенційним покупцям .

У Японії формою фаст-фуду стають суші. Популярні вони і на

заході , де вважають за краще роли з рису з куркою і огірком. У Туреччині

можна швидко і недорого перекусити кебабом, в Англії, Австралії та Нової

Зеландії - смаженою рибою з чіпсами .

Успіх фаст-фуду наявності. Багато компаній давно вийшли за межі

своєї країни і стали популярні і на сході і на заході . Філії Макдональдса можна зустріти практично в будь-якому місті .Останнім часом концепція фаст-фуду зазнала гострої критики .Такі організації , як науковий центр захисту споживачів звинуватив виробників гамбургерів і картоплі фрі в пропаганді нездорового харчування. Нападки в свою чергу привели до наступних результатів : мережі фаст-фуду оголосили своїм гаслом збереження місцевої кухні і використання свіжих інгредієнтів , особливо сезонних овочів і фруктів, а також надали покупцям можливість вибору страв за своїм смаком.

 

 

 

1239352190_248891d774eb.jpg

 

 

 

             

 

 

 

         Розділ 2. Результати анкетування.

 

 

Обробивши результати анкетування, ми переконалися, що практично всі студенти (90 %) вживають страви фаст-фуду.

 

 

 

 

 

 

 

 

90% студентів переконані, що  страви фаст-фуду шкідливими для здоров’я.

 

 

Більшість студентів вважають страви фаст-фуду смачною їжею 75%,

а 12,5% студентв  -зручною та швидкою у приготуванні.

 

 

 

 

 

Найпопулярнішими стравами серед студентів нашого медичного коледжу  є картопля-фрі і піцца (в поєднанні з газованою водою).

 

 

 

 

 

 

 

 

На питання чи снідаєте ви вранці, студенти дали такі відповіді:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Розділ 3. Результати проведених дослідів

 

Ознайомившись  з історією та процесом розвитку індустрії фаст- фуду, ми дізналися, що в кафе швидкого харчування не випадково в якості напою пропонують холодні газовані напої. Виявляється, що холодна газована вода сприяє малому всмоктуванню в організм жирів, і тому через короткий час ми знову відчуваємо почуття голоду.

Крім цього, ми часто чуємо  і від своїх батьків і від лікарів, що вживання газованих напоїв дуже шкідливо для нашого організму.

Ми вирішили перевірити це експериментальним шляхом. Ми взяли 3 зразки води - просту воду, фанту і кока –колу, У якості піддослідних зразків ми взяли іржаві цвяхи , куряче м'ясо і кістки. Всі ці зразки ми залили різними рідинами. (Фото 1)

 

.

   Фото 1         

         

Вже з перших хвилин ми спостерігали, які зміни відбувалися з нашими зразками.

     Куряче м'ясо, яке ми залили газованою водою , відразу спливло і почало  збільшуватися в об'ємі. До вечора першого дня шматок м'яса збільшився в 2 рази.

     Через 2-3 дні  залізний цвях, який був залитий газованою водою, почав очищатися.(Фото 3)

     До кінця проведення дослідів (через 3 тижні) ми отримали наступні результати.

     Шматок м'яса, який був залитий водою, так і залишився лежати на дні склянки без наяіних ​​змін у розмірі та кольорі. Але м'ясо, яке було залито газованою водою, стало пухким, забарвилося в помаранчевий і коричневий кольори і поширювало гнильний запах. (Фото 2)      

 

 

Фото 2. Куряче м'ясо

 

D:\Пейте фанту с кока-колой попа будет вся в уколах\IMG_0355.JPG

 

 

 

Куряча кістка, залита водою залишилася без змін, а кістка, яка плавала в газованій воді, стала кольоровою (Фото 3), а саме дивне - вона стала м'якою.(Фото 4)

                                 

                                                                         

D:\Пейте фанту с кока-колой попа будет вся в уколах\IMG_9738.JPGD:\Пейте фанту с кока-колой попа будет вся в уколах\IMG_0359.JPG

Фото 4

 

 

 

 

 Фото 3

 

Іржаві цвяхи

 

 

Залізний цвях, який був залитий газованою водою, став практично чистим.

(Фото 5) Цвях (зліва - з води, праворуч - з газованої води)

 

                D:\Пейте фанту с кока-колой попа будет вся в уколах\IMG_0353.jpg

 

                Цвях (зліва - з води, праворуч - з газованої води)

А на стінках склянок з газованою водою залишився мутний осад від барвників, доданих в ці води. (Фото 6)

 

                   D:\Пейте фанту с кока-колой попа будет вся в уколах\IMG_0358.JPG                 

                     Фото 6

 

        Таким чином, ми зробили для себе наступний висновок - якщо газована вода була здатна так змінити випробовувані зразки, то, який же руйнівною силою вона виявляється для нашого організму. Адже куряче м'ясо і кістку можна абсолютно точно співвіднести з нашими внутрішніми органами і кістками. І якщо газована вода здатна очищати таку сильну іржу з залізних предметів, то що ж тоді відбувається з нашим організмом, наскільки сильно він виснажується під впливом цих напоїв?

 

C:\Documents and Settings\User\Рабочий стол\Новая папка (4)\fastfood.jpg

 

 

Розділ 4. Позитивні і негативні сторони фаст-фуду

 

    Досліджуючи тему фаст-фуду, ми намагалися знайти позитивні сторони цього явища, але, на жаль, крім того , що це смачно і швидко, ми нічого так і не змогли для себе знайти. Жодного слова про користь ми так і не зустріли. А вся  їжа, окрім задоволення і смаку, повинна приносити користь для нашого організму.

     Знайомлячись з думкою лікарів щодо цього питання , ми дізналися , що абсолютно всі лікарі й дієтологи єдині в думці - фаст-фуд буває двох видів: шкідливий і дуже шкідливий.

 

Розглянемо деякі аспекти системи швидкого харчування.

 

1. Калорії.

      Типовий обід в самому улюбленому закладі швидкого харчування – Макдональдсі, звичайно, заповнить ваші сили і забезпечить вам більше половини калорій, необхідних для нормальної життєдіяльності. До речі,  американці зараз почали подавати в суд на ресторани швидкого харчування, вважаючи, що їх багато років обманюють , заманюючи красивими, але дуже шкідливими, калорійними гамбургерами, в яких багато калорій, але майже зовсім немає корисних вітамінів і мінеральних речовин.

 

2. Жири.

Всі обіди в ресторанах швидкого харчування готуються з використанням , так званих, трансгенних жирів. Це не одноразово розігріте рослинне масло чи  маргарин. Ці жири підвищують рівень холестерину в крові людини, призводять до погіршення обміну речовин, шкідливо діють на серце, печінку та інші органи, Вони часто підвищують ризик захворіти на онкологічні захворювання, Не забувайте, що якщо ви з'їли шаурму, то кількість жирів, необхідну вашому організму протягом дня, ви вже перевищили в півтора рази!

 

3. Надмірне застосування солі.

Сіль дуже шкідлива для серця, нирок. Нашому організму необхідно зовсім невелика кількість солі, а конкретніше, натрію, який входить до складу солі. Зайва кількість натрію шкодить нашому організму. Ми не радимо користуватися підприємствами швидкого харчування людям з проблемами нирок і серця.

 

4. Часто до складу страв фаст-фудів додають діоксини , консерванти і ліпіди для більш тривалого зберігання напівфабрикатів, А застосування консервантів ще не зовсім вивчено наукою через великої їх кількості . Але явно, що користі від них мало.

 

5,Всі ми з дитинства пам'ятаємо слова батьків та вчителів  про те, що їжу  треба пережовувати ретельно. А що відбувається у фаст-фуді ? Ми їмо на ходу швидше звичайного, а це означає, що ми не пережовуємо їжу так, як це треба для кращого травлення. А значить,  нас чекають проблеми з травленням: запори, проноси і тому подібні принади. Це ж очікує нас і у випадку, якщо ми вибрали заклад , в якому не сильно піклуються про санітарії .

      Проте все одно час від часу нам доводиться заходити в заклади швидкого харчування. Повністю виключити шкідливий вплив страв фаст-фуду неможливо, але можна хоча б постаратися зменшити шкоду для свого здоров'я. А для цього , старайтеся, хоча б , вибирати фаст-фуди, де виконуються санітарні норми і використовуються якісні продукти. Ретельно вибирайте і самі страви , вважайте калорії. Якщо це піца , наприклад , то тесту повинно бути якомога менше , а начинки здебільшого складатися з корисних овочів з найменшим застосуванням майонезу , спецій і кетчупу .             При покупці хот- дога , замовляйте хот- дог в чистому вигляді без застосування майонезу та кетчупу . Якщо це картопля , то намагайтеся не купувати картоплю з шкідливими спеціями і добавками. Якщо ви вирішили перекусити пиріжком, з'їсти чебурек, то віддайте перевагу печеним виробам. Не їжте смажених пиріжків , так як при їх виготовленні використовується рослинна олія багаторазового використання з підвищеним рівнем канцерогенів.

      Одним словом, не вживайте страви з підвищеним вмістом жирів , солі , пийте тільки напої без застосування цукру і різних барвників. Намагайтеся відвідувати заклади швидкого харчування рідше, але  відвідавши його, замовляйте невеликі порції, намагайтеся  їсти побільше овочевих і фруктових салатів.

      Використовуючи наші поради, ви зможете значно зменшити шкоду фаст -фудів. Однак  існує думка більшості населення, що відвідувати фаст-фудні місця часто шкідливо для здоров'я. Краще дочекатися повноцінного домашнього обіду або вечері. А перекусити протягом дня можна і  головне мати велике бажання харчуватися здоровою їжею.

 

 

 

 

 

                                Це ВАШ вибір!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Висновок

 

     Хто з нас хоча б раз у житті не користувався послугами закладів швидкого харчування, які об'єднані загальним модною назвою - фаст -фуд.

Фаст-фуд – це їжа, яку можна швидко приготувати і подати клієнту і може продаватися в ресторанах, кафе, закусочних.

    З розвитком суспільства у людей стає все менше часу для організації здорового харчування. У кожному діловому центрі ви знайдете не один заклад системи швидкого харчування. Це не обов'язково Макдональдс,  шашличні, чебуречні, піццерії, шаурма, люля-кебаб, хот -дог  все це фаст-фуди , насичені національним колоритом. Та й знамениті суші це теж різновид японського фаст-фуду. Кількість фаст-фудів постійно зростає. Ринок фаст-фудів пропонує неймовірну різноманітність страв, приготованих з напівфабрикатів на очах у клієнтів, часом в антисанітарних умовах в незакритих приміщеннях на ринках, біля дороги.

        Лікарі й дієтологи єдині в думці, щоф аст–фуд буває двох видів: шкідливий і дуже шкідливий. Харчуватися ним регулярно ніяк не можна. Головна проблема полягає в тому, що більша частина подібної їжі дуже висококалорійна, містить багато жирів і мало вітамінів.

         Таким чином, вивчивши теоретичний матеріал і провівши анкетування і експерименти, ми переконалися, що наша гіпотеза вірна - вживання фаст-фуду дуже несприятливо впливає  на наше здоров'я.

 Ми не змушуємовас відмовитися від послуг підприємств швидкого харчування, якщо повністю виключити їх відвідування неможливо.

 

Корисні рекомендації щодо  здорового харчування

- обирайте заклад правильно ( з дотриманням всіх санітарних норм) ;

- замовляйте страви з нежирного м'яса без майонезу або кетчупу ;

 - заправка для салатів не повинна бути гострою і жирною ;

- не вживайте смажених страв ;

- замініть гамбургер  прісним м'ясом, приготованому на грилі ;

- відмовтеся від картоплі фрі, замінивши її вареною картоплею або пюре без молока ,сметани.

-не замовляйте страви з сиром і беконом;

- заздалегідь уникайте спокуси відвідати заклад швидкого харчування. Для цього повноцінно снідайте , споживаючи більше овочів , фруктів, їжте більше корисних каш.

-готуйте здоровий бутерброд, який замінить  фаст-фуд ;

- не пийте газованих солодких напоїв типу коли. Замініть їх холодним чаєм, н або просто мінеральною водою, бажано без газу.

- беріть тільки маленькі порції, не переїдайте ;

- не поспішайте, ретельно пережовуйте їжу.

Вибір завжди залишається за вами!

 

     Література:

 

1 . http://www.allwomens.ru/

 

2 . http://www.galya.ru/

 

3 . http://www.molomo.ru/

 

4 . http://oagb.ru/

 

5 . http://www.perfectlady.ru/

 

6 . http://www.pravda.ru/

 

7 . http://www.subway.ru/

 

8 . http://www.stardogs.ru/

 

9 . http://ru.wikipedia.org/

 

10 . http://vkusnopoem.ru/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                     

                                                                                                      ДОДАТОК        

 Анкета

 

1.Чи снідаєте ви вранці?

-постійно

-інколи

-ніколи

 

2.Чи знаєте ви,таке фаст-фуд?

-Так

-Ні

 

3.Як часто ви вживаєте фаст-фуд?

-ніколи

-інколи

-постійно

 

4. Як ви себе почуваєте після вживання такої  їжі?

-добре

-не зовсім добре

-погано

 

5. Скільки грошей на тиждень ви витрачаєте на фаст-фуд?

_____________________________________________________

                                             (сума)

6. Вкажіть продукт, яким би ви могли замінити фаст-фуд?

______________________________________________________

 

7. Чи знаєте ви про шкідливий вплив фаст–фуду для здоров'я?

 

-так

-ні

 

 

 

 

docx
Додано
27 січня
Переглядів
84
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку