"Здрровим бути - круто! " виховна година

Про матеріал
Виховна година робить акцент на значенні психічного здоров'я в житті людини. Містить багато вправ на релаксації і подолання перешкод.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоровим бути – круто! Підготувала САРГСЯН М. В.

Номер слайду 2

«Психічне здоров’я – запорука гармонійного розвитку кожної особистості»

Номер слайду 3

Сократ сказав, що здоров’я – не все, але все без здоров’я – ніщо

Номер слайду 4

За визначенням Всесвітньої організації охорони здоров’я, психічне здоров’я – стан ревноваги між людиною і зовнішнім світом, адекватність її реакцій на соціальне середовище, а також на фізичні, біологічні і психічні впливи; відповідність нервови реакцій силі і частоті зовнішніх подразників, гармонія між особистістю і оточуючими людьми, єдність уявлень про об’єктивну реальність даної особистості з уявленнями інших людей, критичний підхід до будь-яких обставин життя.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Основними критеріями психічного здоров’я є:

Номер слайду 7

Арт-терапевтична вправа “Шлях до мети”. Що може завадити Спайдермену врятувати дівчину?

Номер слайду 8

У кожній мові є слово «здоров´я». Як відомо, кожне слово щось означає і має своювагу, вживається часто або інколи. «Здоров´я» - слово щоденного вжитку: вітаються«Здраствуйте!», на кінець розмови бажають: «Будьте здорові!». Але за своєющоденністю це слово ховає свою глибинну суть: здоров´я одна з найбільших цінностейдля людини.

Номер слайду 9

Скажи речення з різним настроєм

Номер слайду 10

Чи знаєте ви, що таке австралійський дощ? Ні? Тоді давайте разом послухаємо, який він. – В Австралії піднявся вітер (ведучий тре долоні). – Починає накрапати дощ (клацання пальцями). – Дощ посилюється (почергове плескання долонями по плечах). – Починається справжня злива (плескання по стегнах). – А ось і град та справжня буря (тупіт ногами). – Але що це? Буря стихає (плескання по стегнах). – Дощ стихає (плескання долонями по плечах). – Лише рідкі краплі падають на землю (клацання пальцями) – Тихий шелест вітру (потирання долонь). – Ура! Сонце! (руки догори)

Номер слайду 11

Легенда Якось Бога запитали, що його дивує в людях. І Бог відповів…Людям набридає дитинство, вони поспішають подорослішати, а потім мріють стати знов, дітьми…Люди втрачають здоров’я, заробляючи гроші, а потім утрачають гроші, відновлюючи здоров’я…Люди так багато думають про майбутнє, що забувають про сьогодення настільки,що не живуть ні в сьогоденні, ні в майбутньому. Отже, давайте обирати здоровий спосіб життя і берегти своє здоров’я.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Думайте позитивно та ігноруйте негатив. Будьте здорові

pptx
Додано
21 березня 2023
Переглядів
771
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку