Жанри мультиплікаціїї (навчальні мультфільми)

Про матеріал
Презентація "Жанри мультиплікаціїї (навчальні мультфільми)" для здобувачів освіти, які вивчають образотворче мистецтво у 6 класі (НУШ). В презентації представлені кадри з х мультиплікаційних фільмів, які нас чомусь навчають. Дано Творче завдання: «Мій мультфільм для навчання».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Жанри мультиплікаціїї (навчальні мультфільми) 6 клас НУШ

Номер слайду 2

Чи звертали ви увагу на те, що кожен мультиплікаційний фільм нас чогось навчає?Кадр із навчального мультиплікаційного фільму «Говоримо українською»Поміркуйте, чого вас вчать ваші улюблені мультфільми. А є й мультфільми, які розробляють спеціально для навчання.

Номер слайду 3

Наприклад, мультфільми для зовсім маленьких дітей розповідають про тварин, рослини, транспорт, назви кольорів та багато інших речей, які нас оточують.• Може, ви пам’ятаєте, які мультфільми дивились раніше? Про що вони розповідали? Чого навчали?

Номер слайду 4

Кінокомпанії різних країн створюють цікаві навчальні мультиплікаційні фільми для дітей за різною тематикою. «Бажаємо все знати/The Way Things Work» (Німеччина — Франція — Велика Британія, 2005 р.)

Номер слайду 5

Це і фільми за темами шкільних навчальних предметів — мови, математики, фізики, образотворчого мистецтва, хімії та інших, і мультфільми, які формують загальнолюдські цінності, зокрема вчать добру, толерантності тощо.

Номер слайду 6

Чи бажаєте ви потрапити на таємничий Острів Мамонтів, де, крім самих мамонтів, живуть спритні мандрівники? Тоді цей мультиплікаційний фільм — для вас. За допомогою доброзичливих доісторичних тварин люди будують мости, поїзди й залізницю, конструюють збільшувальне скло і навіть добувають електрику. Цей мультфільм ознайомить вас з основними законами фізики і механіки. Кадри з мультиплікаційного фільму «The Way Things Work»

Номер слайду 7

«Моя країна Україна» (2014). Цікавим є казково-пізнавальний серіал «Моя країна Україна» для тих, хто цікавиться українським фольклором, захопливими історіями, а не просто хоче передивитись казку. Кадр із мультиплікаційного фільму «Моя країна Україна»

Номер слайду 8

Кожна серія цього пластилінового мультсеріалу — це казка, легенда, міф про певну місцину України (місто, село).

Номер слайду 9

Головні герої мультсеріалу — Сашко Лірник та Кіт Воркіт, які мандрують Україною, дізнаються про різноманітні цікавинки кожного пункту на своєму шляху.

Номер слайду 10

«Книга-мандрівка. Україна» — це 1200 надзвичайних відкриттів. Переглянути цікаві мультфільми можна тут.

Номер слайду 11

Переглядаючи ці серії, ви вирушите у найцікавіші подорожі та дізнаєтесь найважливіші факти про Україну та видатних українців. Авторами «Книги-мандрівки» є креативна агенція Green Penguin.

Номер слайду 12

Діти також знімають власні мультфільми, які можна передивитись у мережі Інтернет. Одним з таких є мультиплікаційний фільм Тимофія Ланрева з Києва «Україна переможе!»

Номер слайду 13

Творче завдання«Мій мультфільм для навчання»«Мій мультфільм для навчання». Намалюйте кадр власного навчального мультфільму. Про що він буде — про всесвітню історію чи історію України, українську мову або літературу, географію чи, може, мистецтво?

Номер слайду 14

Бажаю вам творчого настрою і натхнення.

pptx
Додано
24 квітня
Переглядів
194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку