Фізичні властивостіЖири легші за воду, вони не розчинні у воді, розчиняються в органічних розчинниках, густина жирів менше 1 гр/см3. Жири при кімнатній температурі мають твердий агрегатний стан називаються твердими жирами, а ті жири, які при кімнатній температурі мають рідкий агрегатний стан називаються оліями. Жири у присутності лугів утворюють стійкі емульсії.
Домашнє завдання: Вивчити параграф 22 Завдання. Виготовити домашній майонез. У гугл клас надіслати фото з процесом виготовлення майонезу (від вас потрібно фото інгридієнтів, процес перемішування, додавання всіх продуктів, фото готового продукту) для подальшої публікації на шкільній сторінці у фейсбук. Опис приготування на наступному слайді10
Вбиваємо у глибоку посудину 2 яйця, додаємо сіль, цукор, гірчиця. Взбиваємо блендером до однорідної маси. Продовжуючи взбивати поступово додаємо, малими порціями, рослинну олію і не припиняємо взбивати до отримання густої концистенції. До отримання достаньої, сметаноподібної структури додаємо лимонний сік і продовжуємо взбивати ще протягом 1 хв. Домашній майонез готовий до споживання!