Зимові види спорту. Хокей із м"ячем. Презентація.

Про матеріал
Презентація "Зимові види спорту. Хокей із м"ячем" призначена для покращення проведення уроків фізичної культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Хоке́й з м'ячем, також бе́нді (англ. bandy), російський хокей — спортивна командна зимова гра, яка проходить на льодовому полі за участі двох команд. В Україні офіційно використовують термін «хокей з м'ячем», хоча у світі поширенішою є назва «бенді». Країни, де ігри в хокей з м'ячем мають організований та регулярний характер, мають відповідні федерації або асоціації, які входять до Федерації міжнародного бенді (Federation of International Bandy). Бенді був представлений на Зимових Олімпійських іграх 1952 в Осло як показова олімпійська дисципліна. Як вид спорту бенді визнаний Міжнародним олімпійським комітетом, однак офіційно в Олімпійську програму на зимові ігри досі не включений. Одна з причин — мала кількість країн, де розвинений цей вид спорту.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Оскільки людська цивілізація зародилася в регіонах з досить жарким кліматом, всі давні ігри з м'ячем та ключкою проводилися не на льоду, а на траві. Давньогрецькі записи і зображення підтверджують, що приблизно за часів Марафонської битви гра з м'ячиком і ключками була популярна в Елладі. Римські літописи містять численні описи знаменитої гри «паганіка» (лат. paganica — буквально «м'ячик»), в якій дві команди гравців загнутими палицями ганяли маленький шкіряний м'ячик, набитий волосом. Дослідники припускають, що ця гра була запозичена римлянами у древніх греків. Природно, що чітких правил цієї гри не існувало, з цієї причини по всій гігантської Римської імперії існувало безліч варіацій паганіки. Перший матч гри, що підходила під сучасне визначення бенді, був зіграний у Лондоні, у Кришталевому палацу 1875 року. Тоді вона називалася «хокей на льоду» (hockey on the ice). Давньоруські літописні пам'ятки X—XI ст. знайдені у стародавніх монастирях, містять згадки про ігри, що можуть бути предками сучасного хокею з м'ячем. Першу російську гру, схожу на англійський «бенді», описують у XVIII ст., щоправда, з правилами, дещо відмінними від правил англійської гри. Зараз Росія утримує провідні позиції у цій галузі: будучи засновницею «Міжнародної Федерації з хокею з м'ячем» у 1955 році (як СРСР), і виступаючи як найбільш успішна команда у світовій першості. Поряд з терміном bandy в англомовному світі вживають також — «Russian hockey», «російський хокей». Окрім того, попередником сучасного хокею з шайбою можна вважати ігри з м'ячем і ключками, що грали в Голландії на льоду ще в XVI ст.

Номер слайду 7

Термін bandy, «бенді», проте, походить з Британії. В Уельсі за стародавніх часів існувала гра «бандо», схожа зі сучасним хокеєм на траві — уперше це слово трапляється у словнику валлійської мови Джона Волтерса, опублікованому у 1770—1794 роках. У різні варіанти бандо грали по всій країні; її ще можна побачити в деяких районах. Гра стала особливо популярною у районі містечка Маргама в долині Гламорган — тамтешні широкі пляжі надавали чудове місце для неї. Як зимовий вид спорту британський бенді бере свій початок на Фенських болотах у Східній Англії, де обширні простори затоплених лук і мілководдя утворювали взимку природні ковзанки. Учасники бенді-клубу Bury Fen («Берійський Фен») Фото гравців клубу у 1882 році уперше оприлюднили правила цієї гри і впровадили її у деяких країнах. Перший міжнародний матч відбувся у 1891 році — між командами Bury Fen і Haarlemsche Hockey & Bandy Club («Гарлемським хокейним і бенді- Клубом»). Того ж року в Англії засновано National Bandy Association («Національне Об'єднання хокею з м'ячем»).

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Використані джерела: Автор: Anemone Nemorosa - Jagar han som jagar bollen, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=17462696 https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1538245 https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=52456946 https://uk.wikipedia.org/wiki/Хокей_з_м%27ячем https://www.google.com.ua/search?q=%D1%85%D0%BE%D0%BA%D0%B5%D0%B9+%D0%B7+%D0%BC%27%D1%8F%D1%87%D0%B5%D0%BC+%D0%B2%D1%96%D0%BA%D1%96%D0%BF%D0%B5%D0%B4%D1%96%D1%8F&sxsrf=ACYBGNRyAvvklTV-UIuH-3sew_FhM6qo5w:1577028756108&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj6r7v2ycnmAhVpwosKHTmgC4AQ_AUoAXoECAwQAw&biw=889&bih=621#imgrc=sM7yI5tDWDeAmM:

Номер слайду 10

Презентацію розробив учитель фізичної культури, початкових класів та Захисту Вітчизни “Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Полтавської міської ради Полтавської області” Бардін А.О.

Номер слайду 11

ppt
Додано
5 січня 2020
Переглядів
1049
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку