Презентація "ЗНО-2020 з математики: особливості тесту"

Про матеріал

В даній презентації розглянуто особливості тесту ЗНО з математики 2020 року: структуру роботи, форми тестових завдань, оцінювання завдань різних форм, правильне заповнення бланку з відповідями завдань відкритої форми, критерії оцінювання завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗНО-2020 з математики: особливості тесту

Номер слайду 2

Терміни проведення. Пробне ЗНО-2020 15–17 червня 2020 Основна сесія ЗНО-2020 25 червня – 17 липня 2020

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Структура роботи-2020 Загальна кількість завдань тесту з математики – 35 Час виконання роботи – 180 хвилин

Номер слайду 6

Структура роботи-2020 За всі завдання 62 бали За завдання ДПА (№1-30, 33 та 34) 52 бали Максимальна кількість тестових балів, яку може отримати учасник ЗНО

Номер слайду 7

Завдання з вибором однієї правильної відповіді (№1–20)Завдання складається з основи та п’яти варіантів відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання вибрав і позначив відповідь у бланку відповідей А. ФОРМИ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬОцінюється в 0 або 1 бал: 1 бал, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.

Номер слайду 8

Завдання на встановлення відповідності («логічні пари») (№21–24)Завдання складається з основи та двох стовпчиків інформації, позначених цифрами (ліворуч) і буквами (праворуч). Виконання завдання передбачає встановлення відповідності (утворення «логічних пар») між інформацією, позначеною цифрами та буквами. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання зробив позначки на перетинах рядків (цифри від 1 до 3) і колонок (букви від А до Д) у таблиці бланка відповідей А. ФОРМИ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬОцінюється в 0, 1, 2 або 3 бали: 1 бал – за кожну правильно встановлену відповідність («логічну пару»); 0 балів за будь-яку «логічну пару», якщо зроблено більше однієї позначки в рядку та/або колонці; 0 балів за завдання, якщо не вказано жодної правильної відповідності («логічної пари»), або відповіді на завдання не надано.

Номер слайду 9

Структуроване завдання відкритої форми з короткою відповіддю (№25–27) Завдання складається з основи та двох частин і передбачає розв’язування задачі. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання, здійснивши відповідні числові розрахунки, записав, дотримуючись вимог і правил, відповіді до кожної з частин завдання в бланку відповідей А. ФОРМИ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬОцінюється в в 0, 1 або 2 бали: 1 бал за кожну правильно вказану відповідь; 0 балів, якщо вказано обидві неправильні відповіді, або відповіді на завдання не надано.

Номер слайду 10

Неструктуроване завдання відкритої форми з короткою відповіддю (№28–32)Завдання складається з основи та передбачає розв’язування задачі. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання, здійснивши відповідні числові розрахунки, записав, дотримуючись вимог і правил, кінцеву відповідь у бланку відповідей А. ФОРМИ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬОцінюється в в 0 або 2 бали: 2 бали, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або відповіді на завдання не надано.

Номер слайду 11

Завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю (№33–35)Завдання складається з основи та передбачає розв’язування задачі. Завдання вважається виконаним, якщо учасник зовнішнього незалежного оцінювання в бланку відповідей Б навів усі етапи розв'язання й обгрунтував їх, зробив посилання на математичні факти, з яких випливає те чи інше твердження, проілюстрував розв’язання задачі рисунками, графіками тощо. ФОРМИ ТЕСТОВИХ ЗАВДАНЬЗавдання № 33, 34 оцінюються в 0, 1, 2, 3 або 4 бали; завдання № 35 оцінюється в 0, 1, 2, 3, 4, 5 або 6 балів.

Номер слайду 12

КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ЗАВДАНЬ ВІДКРИТОЇ ФОРМИ З РОЗГОРНУТОЮВІДПОВІДДЮ З МАТЕМАТИКИ СЕРТИФІКАЦІЙНОЇ РОБОТИ З МАТЕМАТИКИЗОВНІШНЬОГО НЕЗАЛЕЖНОГО ОЦІНЮВАННЯ 2020 РОКУ

Номер слайду 13

Загальні вимоги (рекомендації) до виконання завдань з розгорнутою відповіддюрозв’язання має бути математично грамотним і повним;методи розв’язання, форми його запису й форми запису відповіді можуть бути різними; якщо завдання можна розв’язати кількома способами, то достатньо навести розв’язання лише одним способом;

Номер слайду 14

Загальні вимоги (рекомендації) до виконання завдань з розгорнутою відповіддюза розв’язання завдання, у якому обґрунтовано отриману правильну відповідь, виставляють максимальну кількість балів; під час виконання завдання можна використовувати без доведення й посилань будь-які математичні факти та твердження, які містяться в підручниках і навчальних посібниках, що входять до переліку підручників, рекомендованих (допущених) Міністерством освіти і науки України.

Номер слайду 15

Завдання 33 відкритої форми з розгорнутою відповіддю з алгебри і початків аналізуоцінюють за такими критеріями (таблиця 1)

Номер слайду 16

Завдання 34 відкритої форми з розгорнутою відповіддю з геометрії оцінюють за такими критеріями (таблиця 2)

Номер слайду 17

Завдання 35 відкритої форми з розгорнутою відповіддю з алгебри і початків аналізуоцінюють за такими критеріями (таблиця 3)

Номер слайду 18

Завдання 35 відкритої форми з розгорнутою відповіддю з алгебри і початків аналізуоцінюють за такими критеріями (таблиця 3)Завдання, на яке надано правильну відповідь, але розв’язання не наведено, оцінюютьу 0 балів. Завдання, розв’язання якого не відповідає умові, оцінюють у 0 балів.

Номер слайду 19

https://zno.osvita.ua. Тренування ЗНО

Номер слайду 20

https://zno.osvita.ua

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Спокійно та уважно прочитайте завдання. Не дозволяйте собі зразу виконувати завдання, не дочитавши його до кінця. Думайте тільки про те завдання, яке ви вирішуєте на цей час. Складіть схему, план, малюнок, модель. Згадайте правила й алгоритми.Ідеї рішення задач приходять в процесі розв’язання. Коли вирішуєте задачі на чернетці, записуйте всі викладки.  

pptx
Додано
14 травня 2020
Переглядів
2985
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку