Зондовий логопедичний масаж язика по Новікової

Про матеріал
Використання зондового масажу по Новіковій з дітьми з важкими вадами мовлення в практиці вчителя - логопеда.
Перегляд файлу

Дуже важливо положення дитини під час процедури. Найоптимальніші пози:

  • лежачи на спині. Під голову кладуть плоску подушку;
  • сидячи в кріслі з трохи відкинутою головою назад на підголовник;
  • напівсидяче положення в кріслі;
  • у мами на руках, якщо дитина боїться.
  • Процедуру потрібно проводити в теплій і затишній кімнаті. Необхідно створити комфортні умови для дитини, щоб йому було легше перенести процес з психологічної точки зору. Руки масажиста повинні бути теплими, з короткими нігтями, без шкірних захворювань, а також кілець та інших прикрас. Перед сеансом порожнину рота дитини потрібно очистити від залишків їжі.
  • Найчастіше курс складається з 20 сеансів. Бажано проводити його щодня. Потім з перервою в один місяць призначають повторну терапію. Необхідна кількість курсів визначається ступенем тяжкості відхилень. Тривалість одного сеансу дорівнює від 5 до 30 хвилин. Перед проведенням логомассажа потрібно налаштувати дитину на позитивний лад, заспокоїти, знайти підхід. Для першого разу час проведення має бути мінімальним (5 хвилин).
  • Зондовий логопедичний масаж язика по Новікової
  • Відомий логопед Є. Новикова самостійно розробила унікальний вид масажу, під час якого масажуються губи, вилиці, м'яке піднебіння і язик. Процес здійснюється за допомогою восьми зондів. Масаж є досить простим, але вельми результативним способом усунення проблеми функціонування мовного апарату у дитини. Техніка продумана таким чином, що кожен зонд обробляє певні уражені частини, що і допомагає їх реанімувати.
  • Перед процедурою необхідно провести докладне дослідження стану щік, губ, язика і м'якого піднебіння. За отриманими даними робляться висновки, і встановлюється ступінь дисфункції. Далі лікар вже в змозі повідомити про терміни, які знадобляться для повного відновлення функцій. Незважаючи на докладні інструкції та пояснення до методикою, фахівець повинен володіти великими знаннями та досвідом. Від батьків же потрібне регулярне відвідування лікаря і елементарна дисципліна. 

 

docx
Пов’язані теми
Логопедія, Інші матеріали
Інкл
Додано
24 січня 2022
Переглядів
1224
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку