Зразки творів есе для початкової школи "Собака---друг людини"

Про матеріал
Моя робота є Додатком №1 до відкритого уроку з природознавства 28.04.2015 року. В 1-Б класі я провела узагальнюючий урок «Світ живої природи». Під час узагальнення «Тварини» ,а особливо розділ «Домашні улюбленці» дітям потрібно було довести, що людина так старанно і з великою любов’ю і відповідальністю вдома утримує собак. Адже це: велика любов і бажання ,щоденний раціон годування, гігієна , вигулювання і виховання. Ці твори змішаного типу переконають дітей, що собака є другом людини. Складаючи ці твори, всі події я брала із реального буття. Тематика творів сучасна і актуальна. Вона потребує дитячих коментарів і широкого обговорення. Мета 2.Твори змішаного типу: «Розповідні з елементами міркування» вчитель може використати на уроці української мови. Вони можуть слугувати зразком для написання творів у 4-х класах.
Перегляд файлу

Випадок на ставку

Тепер я зможу сказати про свого Діка, що вІн для     мене став справжнІм другом.

Якось тато менІ розповІдав   про нашІ ставки. Іриби водилось багато в них.І купатись можна було де завгодно.І люди не знали таких слІв,як оренда І приватизацІя. ЗахотІлося менІ вІдвІдати став, що знаходився за селом. СправдІ, вІн був великим І глибоким. І очерету понад берегом не було.

Тільки-но стрибнув я у воду І проплив кІлька метрІв,як вІдчув,що нога моя попала у рибальську сІтку.Руками я замахав по-Іншому І щодуху став кликати свого Діка. Собака не розгубився, миттєво був уже поряд зІ мною. Моєму життю нІщо не загрожувало.

Недарма в народІ говорять, що собача вІрнІсть та дружба- найсильнІшІ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





 


 










 Собака-чотирилапий друг

 

Собака, що вмІє гавкати, гарчати, кусатися може стати тобІ   другом. У народІ говорять, що собака- друг людини. Чому так?

 Вірний собака є надІйним помІчником для дбайливого І доброго господаря.А, коли трапляється якась бІда, то вІн стає  справжнІм  рятІвником. Добре навчений пес,  може захистити пересІчного громадянина, який потрапив у скрутну ситуацІю.

 Колись давно собака був дикою твариною. Жив далеко вІд людського помешкання,сам собІ шукав Їжу, вигодовував своЇх  цуценят. А жити доводилось у землянІй норІ. Згодом людина зумІла приручити дикого собаку. Разом з ним ходила на полювання, Їли одну І ту ж саму Їжу. Собака захищав Її вІд диких звІрІв, зализував собІ І господарю рани,подавав сигнал небезпеки. Міг мІцними зубами дотягти немІчну  людину до житла. ВІдтодІ собака І став другом людини. Він розумний, кмІтливий, смІливий, зграбний, сильний, грайливий, сердитий, спокІйний. Він вІрний, бо нІколи не зраджує свого господаря.

 У наш час, собаки певноЇ породи, що пройшли пІдготовку з кІнологом, охороняють державнІ кордони, виносять з пожежІ дІтей, вІдшукують у завалах людей, нюхом визначають наркотичнІ речовини, доганяють злодІя .Вони також вмІють високо стрибати, долати перешкоди, плавати. А найбІльше вони вмІють довго-довго чекати свого господаря.

 Ось за що ми собаку називаємо чотирилапим другом!

docx
Додав(-ла)
Кучеренко Ніна
Додано
10 квітня 2023
Переглядів
983
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку