Зразок твору "Над чим мене змусила замислитись повість А. Ліндгрен "Міо, мій Міо"

Про матеріал
Після вивчення повісті -казки А. Ліндгрен "Міо, мій Міо" 6-класники на уроці розвитку мовлення пишуть твір-роздум. Поданий зразок твору допоможе учням у написанні творчої роботи(проаналізувавши всі типові помилки, які допускають учні при написанні творів-роздумів)
Перегляд файлу

Над чим змусила мене замислитись повість А. Ліндгрен «Міо, мій Міо»

Пройшло вже багато років від того часу, коли повість-казка «Міо, мій Міо» про перемогу добра, справедливості, любові та дружби вийшла у світ. Виросло вже кілька поколінь дітей, а маленький Міо, який шукає тата, і досі викликає захоплення своїми дитячими мріями і дорослими вчинками. Він зумів нам довести, що дитині потрібна любов, турбота ,ласка і щаслива родина. Світ дорослих не завжди справедливий, тому потрібно боротися зі злом, якого ще так багато у світі

Спочатку Міо (Буссе)-звичайний хлопчик, який мріє про батьків, сім’ю, якої у нього ніколи не було. Буссе-сирота, самотня дитина. Самотність змогла навчити Міо багато чому. Як і всі сироти, хлопчик швидко дорослішає, характер дитини поступово змінюється. Дізнавшись про те, що він королевич Міо, спадкоємець престолу, на якому лежить нелегкий обов’язок перемогти злого лицаря, хлопчик забуває про свою беззахисність. У Міо є піддані, які в нього вірять і батько, якого треба захищати. Життя сироти Буссе наповнюється новим змістом. Тепер його турботою стає не тільки своє власне виживання, на нього сподіваються сотні жителів королівства. Міо розуміє, що якщо він не зупинить зло, то безліч дітей може залишитися без батьків, як колись залишився він сам.

Шлях до перемоги Міо довгий, треба багато чого дізнатися, навчитися, повірити в себе, змусити себе нічого не боятися. У головного героя гаряче і любляче серце. Він не терпить несправедливості. Іноді Міо важко, часом він зневіряється і навіть плаче, але все-таки перемагає злого Като і стає героєм.

Він не самотній у боротьбі. Йому допомагають тварини і гори, дерева і трави .Письменниця натякає нам, що в скрутну хвилину, людина повинна звернутися за допомогою до своєї Матері- Природи, просити у неї захисту і сил рухатися далі.

Міо, подібно до кожного з нас, зіштовхується з випробуваннями, але через це він росте і стає мудрішим. У вирішальний момент, коли юному королевичу потрібно перемогти зло, герой не відступає і перемагає Като.

Ця повість –казка заставляє нас задуматися над тим, наскільки важливо мати віру в себе, проходити через важкі випробування. Вона надихає не боятися, бути самим собою, шукати в собі сміливість і силу волі для досягнення своєї мрії.

Повість має щасливий фінал. І це допомагає вірити у те, що в нашому світі добро зможе перемогти зло , бо нескінченна боротьба добра і зла триває(у злому лицарі Като неважко впізнати німецького фюрера гітлера і ката-рашиста путіна, і скоєне ними в сотні разів гірше скоєного будь-яким казковим чарівником).Люди повинні завжди пам’ятати,  що зло шкодить в першу чергу їм самим.

Отже, «Міо, мій Міо»-це твір,  який на прикладі головного героя вчить нас нічого не боятися, вміти мріяти, не здаватися перед труднощами, вірити у власні сили. Ця книга заставляє нас задуматися про взаємини з близькими, рідними .Родинне тепло, батьківська любов є найвищою цінністю в житті.

 

 

docx
Додано
13 лютого
Переглядів
237
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку