звіт для конкурсу "Добрі справи" військово-патріотичної гри "Сокіл" (Джура)

Про матеріал

Сьогодні кожен освітній заклад, що вважає себе громадсько-активним, може похвалитися не одним волонтерським проектом. Саме така діяльність формує авторитет школи як справді навчально-виховного закладу. Зважаючи на події сьогодення, військово-патріотичний напрямок – один із пріоритетних у виховній роботі педагогічного колективу опорного закладу. Формуванню національно свідомої, патріотично налаштованої особистості сприяє участь у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»). У рамках цього проекту в школі організовано козацький рій «Характерники», який діє під гаслом: «Людина починається з добра». Козачата стали рушійною силою Доброго діла «Дорога добра», розпочатого за ініціативою учнівського парламенту. Започатковане у важкі часи для українського суспільства, воно згуртувало на засадах співдії та співпраці весь коллектив освітнього закладу.

Перегляд файлу

images (2).jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні кожен освітній заклад, що вважає себе громадсько-активним, може похвалитися не одним волонтерським проектом. Саме така діяльність формує авторитет школи як справді навчально-виховного закладу. Зважаючи на події сьогодення, військово-патріотичний напрямок – один із пріоритетних у виховній роботі педагогічного колективу опорного закладу. Формуванню національно свідомої, патріотично налаштованої особистості сприяє участь у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній грі «Сокіл» («Джура»). У рамках цього проекту в школі організовано козацький рій «Характерники», який діє під гаслом: «Людина починається з добра». Козачата стали рушійною силою Доброго діла «Дорога добра», розпочатого за ініціативою учнівського парламенту. Започатковане у важкі часи для українського суспільства, воно згуртувало на засадах співдії та співпраці весь коллектив освітнього закладу.

   Рій «Характерники», який входить до складу районного координаційного волонтерського центру при опорному закладі «Зіньківська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 1» прикладає багато зусиль, щоб організувати роботу по залученню дітей  та жителів міста до добровільного вияву милосердя, співчуття, благодійності та створення районної  «Книги Добра» Зіньківщини.  IMG_3172.JPG                    В основі волонтерської діяльності лежить ідея добродійності й милосердя, збереження розвитку традицій вірності рідному краю, а саме активна співпраця з волонтерськими організаціями, які діють в м. Зіньків та поза його межами.

 

 

 

Анотація ………………………………………………………………

Довідкові відомості…………………………………………………..

    Місце  та адресна спрямованість……………………………………

    Час та тривалість…………………………………………………….

    Особливі умови проведення………………………………………

    Перелік членів рою «Характерники»…………………………….

Фотографії ……………………………………………………………

Опис  Доброго діла  «Дорога добра»………………………………

Додатки ……………………………………………………………….

   Додаток 1…………………………………………………………….

Підсумки,висновки, рекомендації……………………………………

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20180219_105915.jpg20180223_110326.jpg20180219_110320.jpg

 

 

20180221_145135.jpg20180221_145421.jpg20180219_105809.jpg

 

 

 

20180219_110011.jpg 

20180221_145029.jpg

    Вихованці рою разом з виховниками: вчителем «Захисту Вітчизни» -Ковальовим С.М.; педагогом-організатором - Жуковою Є.О. ; заручившись підтримкою та допомогою керівника підрозділу Всеукраїнського об’єднання учасників АТО «Українці разом» по Полтавській області,керівника районного координаційного волонтерського центру при опорному закладі Даценко С.А., волонтером ПБН бібліотекарем Гайдаш  Г.П. розпочали пошукову роботу.

      Робота над проектом «Дорога добра» поклала початок створенню районної «Книги Добра» у рамках Міжнародного соціального проекту «Книга Добра». Проект стартував під девізом: «У доброти багато доріг і одна мета». Рій ініціював реалізацію проекту в опорному закладі, а згодом і в Зіньківському районі загалом.  Особливостями умови проведення стало залучення  до волонтерської діяльності учнівських та педагогічних колективів шкіл Зіньківського району; співпраця з громадськими організаціями, які діють в м. Зіньків(Фото).

   Кожен українець, кожен учень, і навіть маленькі діти сьогодні знають, що таке війна. Гірко і сумно це усвідомлювати, йти на навчання, на працю. А ще гірше бути там, на передовій, в голоді і холоді, під кулями і градами вчиняти подвиг щодня. Джури долучилися до волонтерської роботи. А саме:

  • збирали одяг та продукти харчування (Фото);
  • робили обереги (Фото);
  • писали листи;
  • ініціювали збір дитячих творів і малюнків для районної «Книги Добра» Зіньківщини(Фото);
  • плели маскувальні сітки (Фото);
  • збирали матеріали для майбутньої «Книги Добра» Зіньківщини.

Будемо щиро вірити, що той позитив, та енергетика, яку діти вклали в роботу, охоронить наших воїнів від ворожого ока і кулі.

 

    Бути добрим , робити добрі справи, допомагати людям – всьому цьому нас вчать ще змалечку. Роблячи добрі справи безкорисливо, ми допомагаємо комусь поліпшити своє життя, а значить змінюємо і весь цей світ в цілому.

IMG_3177.JPG   У наші дні, як ніколи , українці пройнялися духом єдності, усвідомлення себе як нації. Однак страшною ціною за цей справжній патріотизм стали сотні загиблих та тисячі поранених наших співвітчизників. Опорний заклад активно почав допомагати тим, хто служить в АТО, хто ризикує кожен день своїм життям заради миру і спокою в Україні, заради єдності Батьківщини.

   З цією метою й було започатковане Добре діло «Дорога добра».

  Поспішайте робити добро сьогодні, адже завтра ви можете не встигнути допомогти і втратити близьких та рідних, не залишити біля себе вірних друзів, відштовхнути хороших людей і перетворитися на нікому не потрібного старого, який бурчить на всіх навколо і мучиться  своїм життям!

   IMG_3952.JPG   IMG_3165.JPG

      На урочистій лінійці на честь Дня знань був даний старт Доброму ділу «Дорога  добра», ініціатива якого належала учнівському парламенту та учасникам рою «Характерники».

     Напевне, немає такої людини в нашому закладі ні серед учнівського , ні серед учительського колективу, яка б не долучалась до добрих справ та допомоги тим, хто її потребує. І ,звісно, члени рою «Характерники» та їх наставники – виховники відіграють велику роль у волонтерській діяльності як в закладі так і у всьому районі(Фото).

   Тому члени рою «Характерники», учні, вчителі та працівники опорного закладу систематично проводили заходи щодо підтримки українських військовослужбовців, які перебувають у зоні АТО.

  Неодноразово разом  із керівником координаційного волонтерського центру при опорному закладі збирали  гуманітарну допомогу для військових та учнів  шкіл- інтернатів Луганської та Донецької  області.(Фото)

   Рій «Характерники» та учні закладу на чолі з волонтером ПБН шкільним бібліотекарем Гайдаш Г.П. активно долучилися до плетіння маскувальних сіток, які були передані до волонтерського об’єднання  «Команда небайдужих» (м. Полтава) (Фото).

   Окремо хочеться згадати про те, з яким задоволенням діти робили цю сітку, як чекали, коли нарешті їм привезуть основу, а коли закінчували роботу – багато хто просив ще. Деякі діти плели по черзі, бо біля сітки не було вільного місця. Атмосферу, яка там панувала, важко описати словами.                               І ось – сітка готова (Фото).

  Опорний заклад пишається своїми випускниками – воїнами АТО, серед  яких:                                                            та інші завзяті хлопці! У шкільні роки вони були бешкетниками й забіяками, а деякі , навпаки , розумниками  й фантазерами. Але головний життєвий іспит мужні випускники школи склали, коли Україна потребувала допомоги сильних і сміливих, відчайдушних і мудрих. Вони стали на захист її цілісності.

   Для сьогоднішніх учнів опорного закладу вони – справжні герої. Під час зустрічей найчастіше недавні випускники чули слова : «Ми молимося за те, щоб ви повернулися з цієї війни живими й здоровими!»

  Доброта. Милосердя. Підтримка. Такі прості, але дуже важливі людські почуття. Саме тому виникла ідея створення «Книги Добра» Зіньківщини в рамках  Міжнародного соціального проекту «Книга Добра». Книга на етапі створення! Це неймовірно тяжка праця багатьох гарних людей. До створення «Книги Добра» Зіньківщини долучилося багато юних волонтерів.

   На першому етапі проекту діти та дорослі з усіх районів Зіньківщини писали реальні історії.

   Другий етап був присвячений створенню унікальних малюнків до історій майбутньої книги.

    На завершальному етапі до «Книги Добра» Зіньківщини буде відібрано 50 найкращих історій про добро навколо нас та 50 малюнків «Добро очима дітей».

  Дуже приємно, що багато учнів, жителів розуміють важливість нашої волонтерської діяльності. Адже без добрих справ, без допомоги нашим бійцям та всім тим, хто потребує допомоги, фактично навіть саме наше існування могло б бути під загрозою, не те що повноцінне  життя.

 Волонтерська діяльність впливає не тільки на свідомість, але і на  відповідну сторону поведінки, формує переконаність у необхідності відкрити душу назустріч тим, хто потребує допомоги, теплого слова, співчуття, розуміння. 

Ми всі, і дорослі, і малі, прагнемо підтримати бойовий дух у наших захисників – співвітчизників, наголосити їм про те,що щиро вдячні за мир, спокій, чисте небо над головою, донести кожному бійцю, що любимо їх і цінуємо, передаємо частинку свого тепла, хто в малюнках, хто в листах, а хто з гуманітарною допомогою. Дякуємо всім, хто долучився до роботи  й продовжує допомагати нашим воїнам! Ви надзвичайні! Лише разом переможемо!

20171116_140550.jpgIMG_3109.JPG

 

 

 

IMG_3163.JPG

 

FB_IMG_1511677226626.jpg

 

 

images (4).jpg 

 

 

 

   Учні, беручи участь у благодійних акціях, відчули потребу творити добро. Реалізація проекту сприяла прояву серед дітей і дорослих найкращих людських рис: доброзичливості, співчуття, турботи, прагнення допомогти.

 Юні волонтери, рій «Характерники» опорного закладу , показали, що в часи  складної  ситуації в країні, коли пишуться  нові криваві сторінки історії, не слід забувати і про минуле. Зараз можна побачити навкруги багато горя і біди, але ми повинні жити і сіяти добро в людських душах, бути милосердними вже сьогодні. Іноді здається, що зло перемогло. Це тому, що  про нього багато говорять, , пишуть, показують по телебаченні. Давайте оглянемося довкола і запитаємо кожен себе: « А чи все я зробив для того, щоб людям біля мене було затишно і спокійно?».

  У нас таке коротке  життя, так хай же  не буде місця злим помислам. Хай оживає істина стара: «Людина починається з добра!»

 

20180219_091526.jpg20171122_120419.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5447.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_5513.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3899.JPGIMG_5510.JPG

IMG_3939.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_4127.JPG

IMG_4163.JPG 

 

IMG_3942.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3189.JPG 

docx
Додано
22 серпня 2018
Переглядів
10657
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку