Звіт МО вчителів української мови

Про матеріал
Щорічний звіт про роботу методичного об'єднання вчителів української мови та літератури за 2019-2020 навчальний рік.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звіт МО вчителів українознавчих дисциплін2019-2020 нр.

Номер слайду 2

МО налічує 4 члени, серед них: Герасимчук В. О. - спеціаліст вищої категорії. Зюзіна А. Ф. – спеціаліст вищої категорії. Комарова Л. Ю. - спеціаліст вищої категорії. Слобоженюк Б. М. – молодий спеціаліст.

Номер слайду 3

Проблемна тема МО, над якою працюють вчителі українознавчих дисциплін: «Ефективні засоби формування комунікативної компетенції школярів».

Номер слайду 4

Відкриті уроки. Відкритий урок за кіноповістю О. Довженка «Україна в огні» в 11-Ф класі (Герасимчук В. О.);Відкритий урок у 5-Б класі за темою «Правопис самостійних частин мови» (Слобоженюк Б. М.).

Номер слайду 5

Участь та перемоги учнів в олімпіадах: Фефелов Денис - диплом ІІІ ступеню у відбірковому етапі міської олімпіади, а також здобув ІІІ місце під час проведення конкурсу ім. Петра Яцика (вч. Герасимчук В. О.);Нагородженний Дипломом переможця літературно-містецького конкурсу «Собори наших душ» Руссавський Олександр, учень 11-І класу (вч. Комарова Л. Ю.);У номінації «Проза, публіцистика» Дипломом переможця літературно-містецького конкурсу нагороджено учня 5-Б класу Аноку Владислава (вч. Слобоженюк Б. М).

Номер слайду 6

Заходи. Оформили стенд «Козаки - лицарі духу» (Зюзіна А. Ф.,Слобоженюк Б. М.); Провели захід в 6-В класі «Ми діти твої, Україно» (вч. Зюзіна А. Ф.);Захід у 2-В класі «Нащадки козаків та козачок» (вч. Слобоженюк Б. М.);

Номер слайду 7

Заходи. У березні місяці відбувся тиждень мови та літератури, присвячений 206-ій річниці з Дня народження Т. Г. Шевченка, до якого проведено свято для учнів 5-х класів «Твоя, Кобзарю, слава не вмре, не поляже!» (вч. Слобоженюк Б. М.); Літературний брейн-ринг за творами Т. Шевченка (Комарова Л. Ю.);Конкурс літературних творів-роздумів «Моя дорога до Шевченка» - 6-ті класи, «Мої думки про Т. Шевченка» - 8-9 класи (вч. Зюзіна А. Ф.);

Номер слайду 8

Заходи. З метою відзначення Дня української писемності та мови провели виховний захід для учнів початкової школи «Шануймо українську мову» (вч. Зюзіна А. Ф.); Свято в 5-Б класі «Мова - коштовний скарб народу» (вч. Слобоженюк Б. М.);

Номер слайду 9

Заходи. Флеш-моб «Українська - це моя мова» -7-Б клас (вч. Комарова Л. Ю.);Флеш-моб «Я розмовляю українською» - 5-Б клас (вч. Слобоженюк Б. М.);Свято Весни для учнів початкової школи, під час якого звучали українські пісні-веснянки та виконувались українські танці (вч. Зюзіна А. Ф.);Театралізована вистава від 2-В класу «Пухкенький млинець» (вч. Слобоженюк Б. М.);

Номер слайду 10

Заходи. Захід «Українки-цікавинки»для 5-Б класу (вч. Слобоженюк Б. М., бібліотекар Головій В. В.); Флеш-моб та створення газети «Видатні українські письменники» для 5-Б класу (вч. Слобоженюк Б. М).

Номер слайду 11

У Всеукраїнському конкурсі з українознавства «Патріот» приймало участь 93 учня.

Номер слайду 12

Дистанційне навчання. Під час дистанційного навчання педагогічна робота вчителів українсько мови та літератури не припинялась. Вчителі записували відео-уроки, створювали презентації, проводили уроки на платформі ZOOM, у режимі онлайн збирались на засідання МО.

Номер слайду 13

До недоліків у роботі МО слід зарахувати:пасивність деяких вчителів у роботі з обдарованими учнями;відсутність призерів обласного етапу міжнародного конкурсу ім. Петра Яцика.

Номер слайду 14

Основні завдання вчителів української мови та літератури на наступний рік:створити умови для розкриття здібностей та обдарувань кожного учня;виховувати в учнів повагу до Конституції України, державних символів та української мови як державної;знайомитися з інноваціями, новітніми педагогічними ідеями та технологіями.

Номер слайду 15

Дякуємо за увагу!Бажаємо творчої наснаги!

pptx
Додано
13 вересня 2020
Переглядів
565
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку