Звіт про природоохоронну акцію "Бережи первоцвіти". Проліска 2020.

Про матеріал
Матеріал містить звіт про природоохоронну акцію "Бережи первоцвіти" Хлібодарівського НВК, який можна використовувати для роботи вчителів біології.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Команда з Хлібодарівки вітання починає!В питаннях екології суперників не маєм!Ми знаєм біосферу, як рідну косметичку,Сміття ж до урни кидати ввійшло у нас у звичку. Роботи в нас чимало, для кожного знайдемо.І берегти планету ми з себе розпочнемо. Звіт про проведення природоохоронної акції«Проліска» 2020р. Хлібодарівський НВК Волноваського р-ну Донецької обл. Підготувала - вчитель біології Панченко М. О.

Номер слайду 2

Команда з Хлібодарівки вітання починає!В питаннях екології суперників не маєм!Ми знаєм біосферу, як рідну косметичку,Сміття ж до урни кидати ввійшло у нас у звичку. Роботи в нас чимало, для кожного знайдемо.І берегти планету ми з себе розпочнемо. Усі найкращі почуття у людини пов’язані з весною. Після зимових холодів прокидається природа і все тягнеться до сонця та тепла, і в людини покращується настрій та вирують почуття. Провісниками цього є весняні квіти-первоцвіти. Сьогодні вони в центрі нашої уваги.

Номер слайду 3

Учні нашої школи кожного року приймають участь в районному етапі конкурсу «Збережемо первоцвіти». Метою конкурсу є спасіння від знищення рідких та зникаючих ранньоквітучих рослин. Учні навчилися самостійно збирати інформацію про ранньоквітучі рослини, переробляти її в короткі оповідання, або легенди про зникаючі види рослин, такі як крокуси, іриси, тюльпани, проліски, сон-траву та інші.

Номер слайду 4

Найактивніші учні намагаються змінити ставлення людей до первоцвітів, вони складають тексти до листівок, розповсюджують їх, проводять анкетування учнів, батьків. У школі відбувся конкурс малюнків «Такі чудові первоцвіти»

Номер слайду 5

Виготовлення книги про первоцвіти «Краса весни»Учень 7 класу. Лямцев Яків

Номер слайду 6

Виготовлення поробок

Номер слайду 7

«Збережи первоцвіти»Виготовлення поробок

Номер слайду 8

Розповсюдження листівок «Збережи первоцвіти»Майстерня з виготовлення листівок

Номер слайду 9

Виготовлення листівок «Збережи первоцвіти»

Номер слайду 10

Збережи первоцвіти

Номер слайду 11

Конкурс плакатів та стінгазет «Знайомтеся – первоцвіти»

Номер слайду 12

Учителями були проведені бесіди та лекції на природоохоронну тематику: « Наші первоцвіти», «Не купуй первоцвіти – вони хочуть жити», «Дикі квіти природи не для продажу», «Зберігай рідкісні види рослин нашого краю».

Номер слайду 13

Учні прийняли участь у фотогалереї. Вже сніг зійшов, але земля ще чорна.І раптом диво-квітка із землі!Жовтенька або біла та проворна. Чи фіолетова на темнім тлі.І так чарівно, ніби сонце, сяє!То ж дивовижно на душі стає. Дивує квітка, настрій піднімає…Прекрасно, що шафран у світі є. Шафран чи крокус квіточка ця зветься,Стебло відсутнє — лише листя й цвіт. Та кращої нема, мені здається,Бо квітка ця несе любов у світ.І стільки щастя й радості дарує,Наснаги й сили людям додає. У світі тепло, вже весна квітує. Спасибі, крокус, що у нас ти є!

Номер слайду 14

Учні прийняли участь у фотогалереї. Найсвітліше в лісі ранньою весною. Ще немає листя, а земля в цвіту. То ж давай пройдемось ми у ліс з тобоюІ красу побачимо світлу і просту. Ніби біле диво, ніжно і чудово. Анемона квітне — квіточка вітрів. В лісі дуже світло, білопелюстково,Вітрогонка ніжна, мов прийшла із снів.І тріпоче тихо, ніжно пелюстками —Білопінне море вабить всіх здаля. Йде собі лісами, грається з вітрами,Білими квітками встелена земля. Глянь, летять метелики на весняні квіти,Волохаті джмелики весело гудуть. То ж напоїм серце ми красою, діти,Хай весняні пахощі в душу увійдуть. Щоб щиріше й лагідне наше серце стало. Щоб несли ми в ньому ласку й доброту. Бо ж для щастя людям треба зовсім мало: Синє-синє небо і земля в цвіту…

Номер слайду 15

Он пролісок, як клаптик неба,Росте на вітрові такому. Йому тепла і сонця треба,І ґрунт, щоб втриматись на ньому.І от, як вже сніги зійшли,Всі квіти тут — цвісти їм треба!Вони швиденько зацвіли,Неначе впало синє небо. Таке тонесеньке стебло,А стільки ніжності у ньому. Здається, як воно могло. Так зацвісти у світі цьому. Летять метелики й джмелі,Пилку й нектару в квітки просять.І гнуться проліски малі,Та стійко їх вагу виносять. Дарують радість і теплоІ людям, і всьому живому. Щоб радісно усім було,Живуть у царстві лісовому. Учні прийняли участь у фотогалереї.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Легенди про квіти весни. Підсніжник: Якось Зима з Морозом та Вітрами. Задумали усе захолодить. Ясну Весну із травами й квітками. На землю не хотіли допустить. Вітри холодні дули, завивали,Мороз від люті аж скрипів, тріщав. В снігах маленькі квіти замерзали. Підсніжник якось не стерпів і встав. Проліз крізь сніг, пробив собі віконце,І відігнав нудні й холодні сни. Й побачив білий світ, яскраве сонце. Й проклав у світ дорогу для весни. Весна зраділа, що знайшла дорогу,І за підсніжниками в білий світ пішла. Зима втекла від нашого порогу. Ну, а земля щасливо зацвіла. Первоцвіт: Петро Апостол вартував ворота,Які в Небесне Царство всіх вели. Хтось крикнув, широко відкривши рота,Що в Рай якісь невігласи зайшли. Петро здригнувся від такого крику,А з рук упали золоті ключі. Вони зробили подорож велику,Від Зірки аж на Землю летючи.І впали в ґрунт та глибоко прониклиІ враз квітками жовто зацвіли. Перетворились в квіти, а не зникли,І на Землі покликання знайшли. Тепер весні ворота відчиняють,Притягують від сонечка тепло.І золотом щорічно зацвітають,Щоб людям гарно, як в раю, було.

Номер слайду 18

Анемона: Були Адам і Єва вигнані із Раю,Дув вітер, а на плечі падав сніг.І Єва плакала від холоду, я знаю,Сніг білим килимом на землю ліг.І стало бідну Єву шкода Богу. Він сніг на квіточки перетворив. Пелюсточками білими дорогу,Він щедро-щедро для людей покрив. Під вітром анемона тріпотіла,Покрила ніжно, білопінно світ. Чарівним цвітом ліс заполонила. Й не розбереш відразу: сніг чи цвіт?Шафран або крокус: Колись давно, в часи чудес. Змагались Крок і бог Гермес. Метали диск, як і тепер. Диск влучив в Крока, той помер. Де кров хлопчини пролилась,Там диво-квітка узялась.І, наче сонце, зацвіла,Усім про це розповіла. Розсіялись по всій земліЧарівні Крокуси малі. Ніщо не йде у небуття,Тепер у квіточці життя. Легенди про квіти весни

Номер слайду 19

Кожна квітка – це краса,Чи розкішна чи проста. Кожна квітка хочу житиІ природі послужити. Нам прекрасне дарувати,в лікуванні помагати. Ви дарма їх не зривайте,їх життя оберігайте!Збережіть оцю красу,ніжну, чисту, молоду

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Виховна робота
Додано
28 травня 2020
Переглядів
840
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку