Звіт про проведення благоустрою в школі

Про матеріал
Орієнтовний звіт про проведення благоустрою до Дня Довкілля у школі, який можна використати як зразок
Перегляд файлу

Звіт про проведення місячника озеленення та благоустрою і Дня довкілля у Великосільській ЗСШ І-ІІ ступенів

                                                              Природа - це вічне життя, становлення і рух.
Природа не визнає жартів, вона завжди правдива, завжди серйозна, завжди сувора; вона завжди права; помилки ж і омани виходять від людей.
Природа - творець всіх творців.

І. Гете

 

Однією з найактуальніших проблем сучасності є взаємодія людини з природою. Важливим аспектом у вирішенні проблеми збереження природних ресурсів є освіта людей в області навколишнього середовища, екологічне виховання всього населення, а особливо підростаючого покоління. Екологічне виховання молодого покоління сьогодні є надзвичайно актуальним. Якщо від часів епохи Відродження людину вважали підкорювачем і центром світу, то нині науковці визначають істинне призначення людини – бути органічною частиною природи, жити та діяти за її законами, а перетворення навколишнього світу має здійснюватись не стихійно, а з урахуванням об’єктивних законів природи, прогнозу побічних впливів. Це може забезпечити лише людина, яка усвідомила універсальну цінність природи, необхідність раціонального використання її ресурсів та готова брати активну участь у розв’язанні екологічних проблем. Тому завданням нашої школи є виховання в кожного учня свідомого ставлення до природи, почуття відповідальності за довкілля як загальнолюдську цінність.

З метою поліпшення благоустрою та санітарного стану навколишнього середовища в Великосільській ЗСШ І-ІІ ступенів було проведено місячник озеленення та благоустрою і Дня довкілля.

Створено організаційний комітет місячника у складі:

Голова комітету – Гусак Л.М. – заступник директора з виховної роботи;

  •                            Сухар О. М. – педагог організатор;
  •                            Дідик О. В. - вчитель біології;

Заходи проводилися згідно плану.

Були впорядковані, приведені до належного естетичного та санітарного стану навчальні території , спортивний майданчик. Висаджено багаторічні кущі та квіти. В процесі озеленення території школи брали участь учні 5-9 класів та педагогічний колектив.

Між учнями школи був проведений конкурс на найкраще озеленення шкільної клумби.

Озеленення навчальних закладів відіграє важливу роль у вихованні підростаючого покоління, розвиває в учнів почуття дбайливого господаря закладу, в якому вони навчаються, активізує пізнавальну, творчу та просвітницьку діяльність школярів.

Учнівським самоврядуванням під керівництвом вчителя історії Тарадайко О. В. та педагога-організатора Сухар О.М. були упорядковані території  пов’язані з місцями, подіями, іменами учасників Другої світової війни, національно-визвольних змагань.

Класними керівниками 5-11 класів було проведено виховні години на тему: «Екологія природи, екологія душі», «Захистимо нашу планету від екологічної катастрофи». у ході яких школярі обговорювали екологічні проблем нашого села, висловлювали свої думки щодо забруднення та покращення екологічного стану села.

Найдієвішою формою у вихованні школярів є залучення їх до різноманітних масових заходів: конкурсів, змагань, операцій, акцій тощо.

Учні школи взяли участь у акції “Посади деревце!”.

Вчителі трудового навчання та біології при допомозі і підтримці батьків взяли участь в операції «Пташиний будиночок» (учні 1 – 4 кл.), «Годівничка» (5 – 9 класи). Для учнів 5- 6 класів була проведена пізнавальна гра-мандрівка «Стежина в світ природи». Мета заходу: поглибити і розширити знання з рослинного і тваринного світу, їхньої видової різноманітності, розвивати естетичні смаки, творчу уяву, кмітливість, виховувати любов до природи.

Вчитель хімії Дідик О.В. провела науково-практичну конференцію на тему «Вода найбільше диво з усіх див», до якої були залучені учні 7 - 9 класів. Ними зібраний значний обсяг наукової, науково-популярної інформації  про воду. Зібрано прислів’я і приказки про воду, казок і загадки, зібрано  уривки з поезії Т.Шевченка, пісні, де оспівується вода, складено казки. Виготовлений буклет з цікавими фактами про воду, складено анкету і запропоновано учням відповісти на ряд питань. У школі було продемонстровано фільм «Екологія крізь краплю води». А також була проведена акція «Україна без сміття», де учні вчилися сортувати сміття та почули багато корисної інформації про важливість сортування сміття. Було проведено конкурс малюнів на екологічну тематику.

На уроках і позаурочний час вчителі приділяють особливу увагу систематичному формуванню екологічної культури учнів. Вчителі знайомлять учнів з екологічними проблемами та шляхами їх розв’язання, проводять неабияку індивідуальну та підготовчу роботу, під керівництвом учителів учні готують презентації , малюнки, плакати, оформляють приміщення. Вчителі виступають у ролі доброзичливих наставників, створюють атмосферу співпраці, стимулюють дітей до активності, самостійності, продуктивної діяльності та творчості.

 

doc
Додано
24 липня 2019
Переглядів
2103
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку