Звіт про проведення тижня іноземних мов в ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м.Копичинці

Про матеріал
Звіт про проведення тижня іноземних мов в ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м.Копичинці З 14 по 18 грудня 2020 року у нашій школі проходив тиждень іноземних мов, який включав комплекс різних за змістом і формою заходів.
Перегляд файлу

Звіт

Тиждень іноземних мов в школі

З 14 по 18 грудня 2020 року у нашій школі проходив тиждень іноземних мов, який включав комплекс різних за змістом і формою заходів.

Тиждень іноземних мов в ЗОШ І-ІІІ ст. №2 м.Копичинець  розпочався з вступного слова завуча по навчально-виховній роботі Осиф Ольги Степанівни.  Голова шкільного методоб'єднання іноземних мов  Душніцька Ірина Ігорівна ознайомила учнів школи із гаслом «How many languages you know, so many times you are a man» - «Скільки мов ти знаєш, стільки разів ти людина», Планом проведення та завданнями на тиждень іноземних мов, які були прикріплені на дошці оголошень.

В рамках тижня були проведені відкриті уроки:  «Таємний Святий Миколай» /«Der heimliche heilige Nickolaus», 8-А, 8-Б класи (учитель Душніцька  Ірина Ігорівна). Усі занурилася в атмосферу свята, обмінялися подарунками та повправлялись у говорінні іноземною мовою.  У 10 класі відбувся комбінований урок на тему «My Favourite Holiday»  (учитель Душніцька  Ірина Ігорівна), на якому учні обговорили тему святкувань, використовуючи  метод шести капелюхів. Учитель Кузик Н.М. провела відкритий урок у 8-Б класі на тему «Holiday Time. Відпустка моєї мрії». Особлива увага була приділена граматиці, а саме використанню "wish" для опису ситуацій. Здобувачі освіти мали змогу повправлятись у створенні розповідей про відпустки своєї мрії. У 6-А класі учителем Душніцькою І.І. був проведений урок-гра «Adventszeit», на якому діти ознайомились із передріздвяними звичаями німецькомовних країн, історією виникнення різдвяного календаря, грали тематичні ігри, розгадували кросворди, складали слова на розумних кубиках (Kluge Würfelbaukasten), співали пісні. У 3-А класі відбувся дуже цікавий урок  на тему «Пори року в Канаді та в Австралії», на якому учні працювали над формуванням навичок аудіювання (учитель Кузик Н.М.).  У 7-А класі відбувся відкритий урок на тему « Transport around the world». (учитель Кузик Н.М.).  Учні на уроці використовували речення у Present Perfect та розповідали про свої уподобання щодо подорожей з конструкцією go by/travel by.  У  9-А класі Валкер О.С. провела відкритий урок на тему  « Традиції святкування Різдва у Великобританії та Україні», на якому усі занурились у атмосферу Різдва.

Кожен урок учителі іноземних мов розпочинали з інформаційної хвилинки, де здобувачі освіти (1-11 класи) дізналися про історію та культуру країни, мова якої вивчається, а також про різдвяні та новорічні традиції цих країн. Впродовж тижня було проведено конкурс новорічних та різдвяних пісень, виставка вітальних різдвяних листівок. Учні розгадували цікаві кросворди німецькою та англійською мовами, демонстрували свої проекти на різні теми ( меню, вітальні листівки, відомі люди України тощо). Найактивнішими були учні 2-А, 3-А, 6-А, 8-Б, 9-А, 10 класів. Здобувачі освіти дізналися багато цікавого про культуру та традиції країн мови яких вивчають , взяли активну участь в VІІ Всеукраїнській інтернет-олімпіаді  з англійської та німецької мов «На Урок» (2-9 класи) та були нагороджені дипломами І-ІІІ ступенів, сертифікатами про участь (учителі Душніцька Ірина Ігорівна та Кузик Н.М.).

Також у рамках тижня було проведено  Х Всеукраїнський конкурс з німецької мови "Орлятко"(5-8 класи).

У зв'язку із карантинними обмеженнями багато заходів проводилися у нових форматах. Але, незважаючи на все, було дуже весело, цікаво,  інформативно та пізнавально. Учні  поглибили свої знання іноземних мов, а саме з англійської та з німецької, дізналися багато цікавого та долучились до позаурочної діяльності. У процесі спілкування учні школи отримали додаткову інформацію про сфери застосування іноземної мови та з користю провели свій вільний час. Учителі іноземної мови надали можливість здобувачам освіти проявити себе у різноманітних заходах спробувати себе у ролі ведучих позакласних заходів та виконавців різних доручень. Тематика позакласних заходів виходила за межі шкільної програми, що дозволило використати нові технології , які сприяли розвитку лінгвістичної та соціокультурної компетенції учнів. Поставлені завдання виконано, створено умови для самовираження учнів як в інтелектуальному,  так інформаційному планах, реалізовано навчальні (повторення активізації отриманих знань і умінь),  виховні (повага до іншомовної культури),  розвиваючі (розширення кругозору отримання нової інформації) і комунікативні завдання. В цілому тиждень іноземної мови дозволив активізувати діяльність учнів, стимулювати їх подальшу роботу,  удосконалювати вже набуті навички самостійної роботи.  Цей період став одним з цікавих епізодів шкільного життя, насичений різноманітними подіями,  що сприяють розвитку інтересу школярів до вивчення іноземних мов. Також різдвяна тематика заходів, а особливо конкурс пісень занурили  усіх у новорічну атмосферу.

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
5 грудня 2021
Переглядів
300
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку