Презентація доповіді на міському семінарі з екології : "Практична реалізація проектної діяльності в екологічному вихованні учнів"

Про матеріал

Практична реалізація проектної діяльності в екологічному вихованні учнів

Презентація складається з двох частин. Перша частина надає теоретичні відомості про метод проектів(визначення, мета методу, класифікації проектів). Друга частина знайомить з реалізацією проектної діяльності в екологічному вихованні учнів 5-11 класів на уроках природничих дисциплін та в позакласний час. Наведені приклади реалізації конкретних учнівських проектів з природознавства, хімії, біології та екології.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична реалізація проектної діяльності в екологічному вихованні учнів. Вчитель біології та хіміїКЗО НВК № 41 ШВРДядюшкіна Ірина Олександрівна2012 рік

Номер слайду 2

На думку І. С. Сергіїва «проект» – це п`ять «п»ППроблема. Проектування. ПошукінформаціїПродукт. Презентація. Портфоліо (папка, в якій зібрано всі робочі матеріали проекту, чернетки, щоденні плани, звіти). Кожен етап проекту повинен мати свій конкретний продукт..style.colorfillcolorstroke.colorfill.typestyle.colorfillcolorstroke.colorfill.typestyle.colorfillcolorstroke.colorfill.typestyle.colorfillcolorstroke.colorfill.typestyle.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 3

Проект – це дослідження конкретної проблеми, її практична або теоретична реалізація. Мета методу проектів – розвиток самоосвітньої активності у учнів. З допомогою методу проектів можна навчити дітей:

Номер слайду 4

Є. С. Полат класифікує проекти: 1. За характером домінуючої діяльності в проекті: А) пошукова (пошуковий проект);Б) дослідницька (дослідницький проект);В) творча (творчий проект);Г) рольова (ігровий проект); Д) прикладна / практично-орієнтована (практично- орієнтований проект);

Номер слайду 5

2. За предметно-змістовною областю. Монопроект(в рамках однієї області знань)Міжпредметний (на стику різних областей, інтегрований)

Номер слайду 6

3. За характером координації: Безпосередній(жорсткий, гнучкий)Прихований (імітуючий учасника проекту, що характерно для телекомунікативних проектів)

Номер слайду 7

4. За характером контактів. Серед учасників однієї школи класумістарегіону країни різних країн світу

Номер слайду 8

5. За кількістю учасників проектуіндивідуальнийпарнийгруповий масовий

Номер слайду 9

6. За тривалістю проектудовгостроковийкороткостроковий

Номер слайду 10

Реалізація проектної діяльності в екологічному вихованні

Номер слайду 11

5 клас. А) Проект «Водозбереження вдома»Б) Участь у конкурсі «Екологічних казок»В) Конкурс проектів «Знайди друзів у Всесвіті»

Номер слайду 12

6 клас. А) Проект «Підготовка дерев до зими»Б) Проект «Енергозбереження вдома»В) Проект «Заповідна справа»Г) Найулюбленіший творчий проект «Моделюємо сад мрії»

Номер слайду 13

Моделюємо сад мріїЕтапи роботи:1. Ознайомлення з науково-популярною літературою.2. Визначення розмірів ділянки, відведеної під сад. Креслення плану ділянки згідно обраного масштабу.3. Нанесення на план ділянки дерев, кущів, квітів, водойм та ін.4. Виготовлення об`ємного макету саду.5. Участь в конкурсі моделей серед однокласників. Моделювання. Восени: під відкритим небом з природних матеріалів. Взимку: у приміщенні школи, виготовлення з паперу, бісеру та ін.

Номер слайду 14

Моделюємо сад мрії

Номер слайду 15

Моделюємо сад мрії

Номер слайду 16

Моделюємо сад мрії

Номер слайду 17

Моделюємо сад мрії

Номер слайду 18

7, 8 класи. А) Проект «Заповідна справа»;

Номер слайду 19

Номер слайду 20

9 клас. А) Проект «Школа проти СНІД-у»; Б) Проект «Соціальні хвороби людства»;

Номер слайду 21

10 клас

Номер слайду 22

Перспективи розвитку екологічного сільського господарства в Україні (захист роботи в МАН)

Номер слайду 23

Захист курсових проектів в школі

Номер слайду 24

11 клас. А) Проект «Хімія та екологія»;Б) Співпраця с центром «Екобезпека»;

Номер слайду 25

Хімія та екологія

Номер слайду 26

Співпраця з центром «Екобезпека»

Номер слайду 27

Співпраця з центром «Екобезпека»

Номер слайду 28

Співпраця з центром «Екобезпека»

Номер слайду 29

Дивися на справу, як на важку,і вона в підсумку не буде важкою. Лао-Цзи

Номер слайду 30

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
3 липня 2018
Переглядів
1202
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку