Звіт роботи методичного об'єднання вчителів природничо-математичного циклу на період 01.03-30.05.20

Про матеріал
Активності своєчасно відображались на сайті школи та у соцмережі, на сторінці офіційної групи Раківського ЗПЗСО. Плануємо і надалі активно працювати у STEM напрямку, проводити уроки та активності, що допоможуть розвивати заклад та учасників освітнього процесу. В рамках Всеукраїнських активностей активно впроваджувати STEM. Сучасність вимагає перетворення навчання на захопливий процес з елементами гри, сприяти розвитку дослідницьких навиків учнів.Чи готові Ви наповнити процес навчання чимось неймовірним та захоплюючим?
Перегляд файлу

Звіт роботи методичного об'єднання вчителів

 природничо-математичного циклу на період 01.03-30.05.20

   Раківського закладу повної загальної середньої освіти Шляхівської сільської ради Бериславського району  Херсонської області

 

Голови МО: Лукичової Наталі Сергіївни

 

Діяльність, як опановуємо та впроваджуємо  STEM

Наразі продовжуємо роботу на міжнародних платформах “Мій Клас” та “Matific”, активно співпрацюємо з ХАНО, ДівчатаSTEM (CSR ukraine (Центр "Розвиток КСВ")) та мережевою академією Cisco.

  1.            Подали заявку на участь у Всеукраїнські змаганнях з кібербезпеки «CISCO Кіберзмаг 2020» для школярів 9-11 класів, пройшли навчання під керівництвом місцевого інструктора Лукичової Н.С. ( інструктор академії Полякова Н.П.) до ініціативи ІоТ Step by Step (результати очікуємо).
  2.            Взяли участь у Всеукраїнському фестивалі “STEM-весна 2020” за власною програмою ( у рамках співпраці з ХАНО). STEM-координатор: Лукичова Н.С.
  3.            За поданою заявкою, для поповнення технічної бази кабінетів, задля організації STEM навчання отримали обладнання для організації гуртка STEM (старт з наступного року).
  4.            Координатором філіалу Лукичовою Н.С., були проведені заняття філіалу “Дівчата STEM”: виконували дистанційно щотижневі завдання, створили цифрові портрети STEAM дівчинки, взяли участь у марафоні до дня дівчат у науці та створили дашборд, цифровий цитатник філіалу.
  5.            Взяли участь у марафоні заходів згідно з планом “STEM-весна 2020”. Лукичова Н.С. отримала сертифікат автора методичних матеріалів до проведення Всеукраїнського STEM-тижня у рамках марафону Відділу STEM-освіти ІМЗО  #Ідея_spring2020  та “Сертифікат учасника #STEM_тиждень_spring2020” .
  6.            Заклад отримав сертифікат учасника #STEM_тиждень_spring2020.  Реалізація поданих ідей до марафону Ідея Spring 2020 до #STEM_тиждень_spring2020: організовано веб-квест  #DaVinci's footsteps (квест “Слідами Да Вінчі”), генерацію ідей #goSTEMити,  STEM from the first time,  З планом тижня, можна ознайомитись за посиланням: https://docs.google.com/document/d/1uc2-r2PUxx88USyPrm8-GZGvDPCE8Y5c0Qd8grV-cmw/edit?usp=sharing
  7.            Лукичова Н.С., разом з ученицями взяла участь у Онлайн-марафон GIRLS POWER TECH ( "Дівчата заряджають технології") академії Cisco.
  8.            Вчитель математики пройшла навчання, та запровадила під час дистанційного навчання опанування нових платформ, зокрема Gios для вивчення математики (першою ученицею стала Мандрик Олена), продовжимо роботу під час літнього математичного табору онлайн.
  9.            За активну діяльність, Раківський ЗПЗСО отримав сертифікат Safer Internet Day 2020, за координування, Лукичова Н.С. отримала “CERTIFICATE OF PARTICIPATION Safer Internet Day 2020”.
  10.        Вчителем інформатики було сплановано курс та завершено навчання з використанням додатків веб-конференцій. Проведено онлайн засідання вчителів на платформі Zoom, проводились регулярні сесії з консультування учнів у рамках дистанційного навчання у кабінетах Cisco Webex.
  11.        Активно працював заклад під керівництвом вчителів на ЕОР “МійКлас”. ТОПи закладу та класів, підкорили нові учні. За результатами роботи, координатором Лукичовою Н.С. та вчителем Клименко А.О., було підготовлено цифрові грамоти за перші 3 топ місця для учнів та класів (розіслано та розміщено на сайті). Деталі за посиланням: https://rakivkazosh.e-schools.info/news/132360
  12.        Відбувалась підтримка  навчальних курсів для дистанційного навчання та підготовки до ЗНО з математики на “МійКлас” та  у Google Classroom “Математика? Елементарно!” для 11 класу, також дистанційних курсів з інформатики для учнів закладу.
  13.        Організовано та проведено заняття, курс на Google classroom, з вчителями щодо організації дистанційного навчання  з функціоналом платформи «E-schools» та велось адміністрування дистанційної роботи закладу на платформі «E-schools» https://rakivkazosh.e-schools.info/ Всі заходи та активності вчасно висвітлювались на сайті.
  14.        Наразі проходимо навчання для опанування нової платформи дистанційного навчання, що функціонуватиме з нового навчального року “Єдина Школа”.
  15.        Вчителі активно опановували дистанційні курси, брали участь у вебінарах, аби підвищити кваліфікацію та набути нових навичок, зокрема: пройшли цифрові серіали “Дія. Цифрова освіта”, курси інструкторів, опанування дистанційного та інклюзивного навчання, та ін.  Деталі за посиланням: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MRO71E3aHZ8bDLknAfKluX1kjkeJ3j8QlwIcXuZkFtM/edit?usp=sharing Завершила дистанційно, курс для вчителів біології від ХАНО Костенко Л. В.
  16.        Окрім самоосвіти, вчителі активно займались методичною роботою, ділились досвідом з колегами та публікували надбання. Деталі за посиланням: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1k5oTQLWdeCfzpKcbQqSa_P_DBLQuwMYGt-8fMArDTE0/edit?usp=sharing
  • Сезоненко І.М. опублікувала 17 матеріалів на “Всеосвіті”, та отримала 3 винагороди за вагомий внесок у розвиток онлайн бібліотеки методичних матеріалів для вчителів;
  • Лукичова Н.С. опублікувала 7 наробок “На Урок” та отримала 2 Дипломи учасника конкурсу методичних розробок "Фантастична п'ятірка" за березень та квітень, також отримала сертифікат за статтю у співавторстві з колегами по Хакатону “Упровадження STEM-технологій у роботу класного керівника. Батьківські збори нового формату. Обираємо STEM - професію” Журнал вид. "Основа" :"Класному керівнику для роботи";
  • Костенко Л. В. опублікувала 2 роботи на “Всеосвіті”.

       Активності своєчасно відображались на сайті школи та у соцмережі, на сторінці офіційної групи Раківського ЗПЗСО. Плануємо і надалі активно працювати у STEM напрямку, проводити уроки та активності, що допоможуть розвивати заклад та учасників освітнього процесу. В рамках Всеукраїнських активностей активно впроваджувати STEM.

Сучасність вимагає перетворення навчання на захопливий процес з елементами гри, сприяти розвитку дослідницьких навиків учнів.Чи готові Ви наповнити процес навчання чимось неймовірним та захоплюючим?

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
30 травня 2020
Переглядів
642
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку