Звіт. Учнівське самоврядування . Звіт голови ОУС

Про матеріал

.В звіті голови органів учнівського самоврядування - проаналізували роботу віх центрів учнівського парламенту. Давши оцінку кожному класному колективу, яку вони здійснили на протязі навчального ріку. Та окреслили завдання на наступний навчальний рік.

Перегляд файлу

1

 

ЗВІТ

ГОЛОВИ ОРГАНІВ УЧНІВСЬКОГО  УЧНІВСЬКОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Виноградівського закладу повної загальної середньої освіти ім.О.М.Соценка

 

 

             Скажіть мені, чи можна жить без школи?

   Мабуть, що так, але б я не змогла,

  Бо це – мій рідний дім, моя дорога

                                      До повного змістовного життя!

 

 Учнівське самоврядування – це творча співпраця учнів та педагогів, спосіб виявлення організаторських та виконавських можливостей учнів у різних видах діяльності, спілкування та відносин. Це один із методів формування в колективі громадської думки та вироблення управлінських навичок, умінь та якостей.

    Метою самоврядування: спільна колективна творча справа, яка має об’єднати навколо себе максимальну кількість учасників, дати можливість кожному спробувати свої сили, розкрити здібності і можливості. Ознайомлення з історією, славними традиціями України; виховання бережливості у всьому, поваги і любові до своєї родини, виховання громадянина України – носія національних цінностей та загальнолюдських надбань. Залучення здобувачі освіти школи до проведення навчального та виховного процесу, виховання  національної свідомості, соціально активної особистості. Робота центрів направлена саме в таке русло, яке допомагає згуртувати учнів, сприяє самореалізації їх здібностей та організовує їх позашкільного життя.            

      Структура учнівського самоврядування, яка склалася в Виноградівському ЗПЗСО ім. О. М.Соценка поєднує в собі форми учнівської самоорганізації котрі відповідають потребам творчого розвитку особистості, скерованої на загальнолюдські та національні цінності. Ця структура у Виноградівському ЗПЗСО ім.О.М.Соценка  така:  Дитяче  Громадське   об’єднання «Країна Барвінкова», ДГО «Темп», спілка старшокласників «Пульс» - загалом дитячим громадським рухом охоплено 525 здобувача освіти.  

 У 2017-2018 навчального році позакласна виховна робота проводилася згідно програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, затверджених наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 31.10.2011 №1243», та Концепції з національно – патріотичного виховання, виховного плану та плану роботи  закладу освіти.

З гідно плану програми з національно-патріотичного виховання здобувачі освіти працюють за напрямками роботи «Я є зернинкою великого народу», (1-4кл.), «Я – Родина - Батьківщини» (5-11кл.).

     Протягом року проводилися загальношкільні свята та заходи, тематичні лінійки, бесіди, рейди по відвідуванню школи учнями, дотримання санітарно-гігієнічних норм в класних кімнатах та зовнішньому вигляді учнів; засідання учнівського самоврядування, робота над проектами, участь у заходах та конкурсах.

Велику роль у роботі шкільного парламенту відіграє методична допомога з боку педагогічного колективу, співдружність дітей і дорослих, батьків. 

       Шкільний парламент - найвищий орган учнівського самоврядування складається   із представників лідерів від кожного класу, яких обирають на зборах.  Очолює шкільний парламент – президент - учениця 11класу – Путреко Ірина.

  Шкільний парламент включає в себе такі  центри, робота яких      обговорюється на засіданнях парламент.

   Це центри:

  1. Освіти та науки.
  2. З національно – патріотичного виховання.

 3. Преси та інформації.

 4.  Спорту та здорового способу життя.

 5.  Дисципліни та порядку.

 6.   Волонтер.

  7. Соціального захисту дитини.

Всі разом плануємо та проводимо  на високому рівні спільні виховні заходи: бесіди, екскурсії, естафети, традиційні і обрядові свята, новорічні ранки, різноманітні конкурси: малюнків, пісень, віршів, гуморесок… Традицією школи стало проведення ряд свят:

День знань, день вчителя, предметні тижні, Свято Миколая,новорічні ранки з учнями молодших класів, свято Валентина, виховні заходи присвячені Т.Г.Шевченку, місячник екології, таланти твої Україно, вахта пам’яті ,Останній дзвоник, ярмарки та інші. 

 За період з вересня 2017 року  в закладі освіти були проведені такі заходи:

1. Свято Першого дзвоника – 01.09.17 р.

2. 05 – по 17 вересня 2017 р. серед учнів 5 – 11 класів були проведені класні збори по вибору активу класу.

3. «Олімпійський урок» - вчителі фізичного виховання 5-11 класи.

4. Місячник знань Правил Дорожнього руху на тему: «Коли вирушаєш у путь – завжди обережним будь!»з ( оформлені куточки з інформацією про безпечний рух дітей, проведені класні та виховні години, конкурс малюнка

 « Будь уважний на дорозі» (1 – 5 кл.), та участь у районному конкурсі «Обережно! Діти на дорозі!», кращі роботи були відмічені. Участь в обласному фестивалі «Запобігти, врятувати, доплмогти» дружин ДЮП ( посіли ІІІ місце)

 5. Всесвітній день Миру - 20.09.17 р. Прийняли участь у Всеукраїнській акції під гаслом « Права народів на мир». Флеш-моб « Голуб миру» - 1- 11 класи.

 6. День партизанської слави – 22 .09.15 р. (Екскурсії до шкільного музею

 « Ми пам’ятаємо…», уроки мужності в класних колективах 3-11кл )

7. Всеукраїнський день бібліотек . ( Проведена операція «Живи, книго!» - 29.09.17.  Благодійна акція «Подаруй книгу до бібліотеки». (1-Б,3-Б,4-Б,8-Б,8-В, 5А,9-А, 9-Б, 10-А,10-Б,11-А )

8. Міжнародний день людей похилого віку. День ветерана. - .01.10.16 р. була організована волонтерська допомога « Допоможи ветерану»

 9. День вчителя – 30.09.16 р.  Літературно – музичне  вітання для вчителів  «Вдячність, шана нині вам!» . Підготували учні 9-х класів разом з класними керівниками. Та волонтери закладу освіти привітали ветеранів педагогічної праці.

10.10.10 - 14.10.17.-Тиждень  національно-патріотичного виховання. День козацтва. Покрова. Патріотичні змагання  1-4кл., 5-11кл.

11.До 25 – річниці Незалежності України - флешмоб «З Україною в серці». Після заходу відбулася традиційна благодійна ярмарка.

12.День визволення України в ІІ світовій.  Лінійка пам’яті – 02.11.17 р. в цього ж дня учні 5 -11 класів вшанували пам’ять загиблих покладанням квітів в Парку Слави, здійснили екскурсії до шкільного музею протягом тижня.

13. 20 листопада 2017 року проведена урочиста лінійка до Дня Гідності та Свободи (Свідрук Т.І., та учні 8-А класу). Місячник правових знань в рамках якого було проведено профілактичні бесіди з учнями, які стоять на внутрішкільному контролі, для учнів 1-4 кл. виховний захід «У гостях у правознайка», для учнів 5-6 кл. гра-конкурс «Права дитини».

14.День пам’яті жертв голодомору та політичних репресій – єдиний урок для учнів 5-11 кл., а для учнів 1-4 класів лійка «Хліб»

15. 08 грудня 2017 року – проведена урочисте свято-конкурс до Дня Збройних Сил України

16.  До дня Святого Миколая в школі  відбулася благодійна акція допомога будинку-інвалідів м. Олешки продуктами харчування та одягом, учні школи активно відгукнулись на допомогу дітям. В цьому році не тільки була проведена акція Милосердя, а й благодійний концерт для вихованців інтернату, учні 9-Б класу придбали солодощі та цитрусові.

17. На протязі першого семестру було здійснено дві акції «Милосердя» воїнам АТО, в якій активно взяли участь здобувачі освіти від 1-11 кл.. Були зібрані продукти харчування, миючі засоби, макаронні вироби, засоби гігієни.

18. Небайдужість вирізняє педагогів та здобувачів освіти Виноградівського ЗПЗСО ім. О.М. Соценка. 18 квітня 2018 року зібрано 5180 гривень Завгородньому Артему жителю міста Олешки. У фонд КРАБ зібрали 3700 гривень, м’які іграшки, канцтовари, писали листи хворим дітям.

19. Пройшли вечори для старшокласників до Дня закоханих (літературна кав’ярня, педагоги зарубіжної літератури, кл.керівники 9-11кл.). До дня виводу обмеженого контингенту з Афганістану ми щераз згадали з учнями 7 -х класів з класними керівниками Подлєсна Т.В., Цілинко К.О.. А також здобувачі освіти привітали воїнів афганців зі святом  та кл.керівники Завацька С.В., Богдан М.В., Коваленко М.І..

21. Пройшла традиційна благодійна ярмарка солодощів.

22. День Соборності України нам представив класний колектив здобувачів освіти 9-В кл. з кл.керівником Цілинко К.Ю..

23. Місячник наук, шевченківські дні, День боротьби з туберкульозом, які  пройшли на високому рівні.

24.Всесвітній день авіації і космонавтики, день працівників ракетно-космічної  галузі  України  – підготували та провели здобувачі освіти 10 – А кл. з кл.керівником Коваленко М.І..

25. День довкілля презентували учні 9-А, 8-А кл. з кл.керівниками Іщенко Н.М., Гутнік Т.П.. А здобувачі освіти 1-4кл. провели флеш-моб «Давай збережемо кольоровий світ» разом з педагогом - організатором Вітенко Н.І.

26.  22 березня 2018 року відбувся урочистий звіт здобувачів освіти 1-4кл.з національно-патріотичної гри-подорожі «Я є зернинкою великого народу».

Діти з задоволенням представили свої знання які вони дослідили з завдань подорожі.

27. 26.квітня здобувачі освіти 10-Б кл., 6-Б кл. іще раз нагадали що атом може бути глобальною бідою людства на виховному заході «У Чорнобиля не має минулого…» (кл.керівники Баденко А.А., Дубська С.Д.)

28. Учнівське самоврядування: Самоврядування – це метод організації дитячого колективу, який забезпечує створення взаємин відповідальної залежності в колективі та організаторських рис окремої особистості. Саме за таким принципом працювало Учнівське самоврядування в  2017 -2018 н. р. Не дивно що ми стали переможцями районному конкурсі «Кращий учнівський парламент року -2017»

  Участь у всіх районних конкурсах та фестивалях , де зажди маємо  призові місця «Таврійський барвограй», «Писанковий сад», обласна  виставки з ДПМ.

29. Поряд з позитивними змінами нажаль і ще  є багато негативних явищ, запізнення на уроки, без підставне не відвідування в школи, погане чергування в класних кімнатах, не працю шкільний прес – центр та й в класах також, рівень вихованості падає, лідери в класах не завжди відповідально відносяться до своїх обов’язків. Всі ці не гаразди можуть бути набагато менші, як що кожен буде відповідально ставитись до своїх обов’язків.

Також організовуються зустрічі з працівниками різних служб (поліції, медицини, соціальних служб для молоді). Маючи дієву модель учнівського самоврядування, Виноградівський ЗПЗСО дає знання, виховує в дусі патріотизму, вчить добра, порядності. Це реальний шлях, на якому наша школа долає соціально-культурні розриви між нею та життям. Саме тому учнівський колектив сильний та організований, з чіткою системою самоврядування і відповідальністю перед суспільством за навчання і вчинки..

    Наша школа – є частинкою великої української держави. І ми щасливі  , що народилися і живемо на такій чудовій, багатій, мальовничій землі  .

 

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
3 липня 2018
Переглядів
3054
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку