Виконання програми
ХІМІЯ ____7___ клас
_________________ н.р.
№ з/п |
Тема |
Дата проведення |
|
Клас А |
Клас Б |
||
_______ семестр |
|||
Лабораторні досліди: |
|||
|
1. Дослідження будови полум’я.
|
|
|
|
2. Ознайомлення з маркованням небезпечних речовин (на прикладі побутових хімікатів). |
|
|
|
3. Ознайомлення з фізичними властивостями речовин. Опис спостережень. Формулювання висновків. |
|
|
|
4. Ознайомлення зі зразками простих і складних речовин. 5-9. Дослідження хімічних реакцій, що супроводжуються виділенням газу, випаданням осаду, зміною забарвлення, появою запаху, тепловим ефектом. |
|
|
|
5 Випробування водних розчинів кислот і лугів індикаторами. |
|
|
Практичні роботи: |
|||
|
1. Прийоми поводження з лабораторним посудом, штативом і нагрівними приладами. Виконання найпростіших лабораторних операцій. |
|
|
|
2. Розділення сумішей. |
|
|
|
3. Дослідження фізичних і хімічних явищ на прикладах побутових хімікатів і харчових продуктів. |
|
|
|
4. Добування кисню з гідроген пероксиду з використанням різних біологічних каталізаторів, доведення його наявності. |
|
|
|
5. Виготовлення водних розчинів із заданими масовими частками розчинених речовин. |
|
|
Домашній експеримент |
|||
|
1. Взаємодія харчової соди із соком квашеної капусти, лимонною кислотою, кефіром. |
|
|
|
2. Очищення забрудненої води за допомогою власноруч виготовленого фільтру. |
|
|
К-ть годин за планом – Фактично проведено –
К-ть тематичних за планом - Фактично проведено –
ПІБ вчителя –
Погоджено з керівником ШМО (підпис)
Виконання програми
ХІМІЯ ____8___ клас
_________________ н.р.
№ з/п |
Тема |
Дата проведення |
|
Клас А |
Клас Б |
||
_______ семестр |
|||
Лабораторні досліди: |
|||
|
1. Ознайомлення з фізичними властивостями речовин атомної, молекулярної та йонної будови.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Практичні роботи: |
|||
|
1. Дослідження фізичних властивостей речовин з різними типами кристалічних ґраток (наприклад: цукру, кухонної солі, графіту).
|
|
|
|
2. Дослідження властивостей основних класів неорганічних сполук.
|
|
|
|
3. Розв’язування експериментальних задач.
|
|
|
Домашній експеримент |
|||
|
1. Дія на сік буряка чи червоноголової капусти лимонного соку, оцту, розчину харчової соди, мильного розчину. |
|
|
|
|
|
|
К-ть годин за планом – Фактично проведено –
К-ть тематичних за планом - Фактично проведено –
ПІБ вчителя –
Погоджено з керівником ШМО (підпис)
Виконання програми
ХІМІЯ ____9___ клас
_________________ н.р.
№ з/п |
Тема |
Дата проведення |
|
Клас А |
Клас Б |
||
_______ семестр |
|||
Лабораторні досліди: |
|||
|
1. Виявлення йонів Гідрогену та гідроксид-іонів у розчинах. |
|
|
|
2. Установлення приблизного значення рН води, лужних і кислих розчинів (натрій гідроксиду, хлоридної кислоти) за допомогою універсального індикатора. |
|
|
|
3. Дослідження рН харчової і косметичної продукції. |
|
|
|
4. Реакції обміну між електролітами у водних розчинах, що супроводжуються випаданням осаду. |
|
|
|
5. Реакції обміну між електролітами у водних розчинах, що супроводжуються виділенням газу. |
|
|
|
6. Реакції обміну між електролітами у водних розчинах, що супроводжуються утворенням води. |
|
|
|
7. Виявлення хлорид-іонів у розчині. |
|
|
|
8. Виявлення сульфат-іонів у розчині. |
|
|
|
9. Виявлення карбонат-іонів у розчині. |
|
|
|
10. Вплив концентрації і температури на швидкість реакції цинку з хлоридною кислотою. |
|
|
|
11. Взаємодія гліцеролу з купрум(ІІ) гідроксидом. |
|
|
|
12. Взаємодія глюкози з купрум(ІІ) гідроксидом. |
|
|
|
13. Відношення крохмалю до води (розчинність, утворення клейстеру). |
|
|
|
14. Взаємодія крохмалю з йодом. |
|
|
Практичні роботи: |
|||
|
1. Реакції йонного обміну між електролітами у водних розчинах. |
|
|
|
2. Розв’язування експериментальних задач. |
|
|
|
3. Вплив різних чинників на швидкість хімічних реакцій. |
|
|
|
4 Властивості етанової кислоти. |
|
|
|
5 Виявлення органічних сполук у харчових продуктах. |
|
|
Домашній експеримент |
|||
|
1. Виготовлення колоїдних розчинів (желе, кисіль тощо). |
|
|
|
2. Порівняння мийної дії мила та прального порошку вітчизняного виробника. |
|
|
|
3. Виявлення крохмалю в харчових продуктах. |
|
|
К-ть годин за планом – Фактично проведено –
К-ть тематичних за планом - Фактично проведено –
ПІБ вчителя –
Погоджено з керівником ШМО (підпис)
Виконання програми
ХІМІЯ ____10___ клас
_________________ н.р.
№ з/п |
Тема |
Дата проведення |
|
Клас А |
Клас Б |
||
_______ семестр |
|||
Лабораторні досліди: |
|||
|
1. Виявлення органічних кислот у харчових продуктах.
|
|
|
|
2. Окиснення глюкози свіжоодержаним купрум(ІІ) гідроксидом. |
|
|
|
3. Біуретова реакція.
|
|
|
|
4. Ксантопротеїнова реакція. |
|
|
Практичні роботи: |
|||
|
1. Розв’язування експериментальних задач. |
|
|
Домашній експеримент |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
К-ть годин за планом – Фактично проведено –
К-ть тематичних за планом - Фактично проведено –
ПІБ вчителя –
Погоджено з керівником ШМО (підпис)
Виконання програми
ХІМІЯ ____11___ клас
_________________ н.р.
№ з/п |
Тема |
Дата проведення |
|
Клас А |
Клас Б |
||
_______ семестр |
|||
Лабораторні досліди: |
|||
|
1. Визначення рН середовища водних розчинів солей за допомогою індикаторів. |
|
|
|
2. Дослідження адсорбційної здатності активованого вугілля та аналогічних лікарських препаратів.
|
|
|
|
3Виявлення у розчині катіонів Феруму(2+),
|
|
|
|
4 Виявлення у розчині катіонів Феруму(3+),
|
|
|
|
5 Виявлення у розчині катіонів Барію,
|
|
|
|
6. Виявлення у розчині катіонів амонію.
|
|
|
|
7 Виявлення у розчинах силікат- |
|
|
|
8. Виявлення у розчинах ортофосфат-іонів. |
|
|
Практичні роботи: |
|||
|
1. Дослідження якісного складу солей.
|
|
|
|
2. Генетичні зв’язки між неорганічними речовинами. |
|
|
Домашній експеримент |
|||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
К-ть годин за планом – Фактично проведено –
К-ть тематичних за планом - Фактично проведено –
ПІБ вчителя –
Погоджено з керівником ШМО (підпис)