Звіт з привентивного виховання, 1 клас

Про матеріал
Річний звіт з привентивного виховання у 1 класі, у якому прослідковуються очікувані результати, робота, яка проводилась в цьому напрямку, та наслідки.
Перегляд файлу

                                         Привентивне виховання

Профілактична робота в 1 класі здійснювалась у  навчальному році згідно із річним планом виховної роботи. Привентивне виховання відбувалось як під час уроків, так і в позаурочний час задля забезпечення в учнів високих моральних рис, які є головним чинником вибору способів поведінки; забезпечення подолання окремими учнями шкідливих звичок і навичок, що сформувалися внаслідок помилок і недоліків виховання.

Ріст ефективності привентивного виховання відбувся завдяки стимулюванню здорового способу життя і позитивної соціальної орієнтації учнів активними формами і методами виховного впливу- діалоги, тренінги, дискусії, акції тощо.

Для профілактики суїцидальної поведінки були проведені бесіди з циклу «Цінність особистості й сенс життя»:

  • «Я це я»
  • «Світ навколо мене»
  • «Дарую усмішку»
  • «Моя родина, моя батьківщина»
  • «Життя людини - це дар, бережи і цінуй його»
  • «Здоровий спосіб життя»
  • «Світ навколо мене. Я у цьому світі»
  • «Майбутнє починається сьогодні»
  • «Кроки до здоров’я. Колективний етюд»
  • «Стрес-це життя»

Постійно трималися на контролі питання про охоплення дітей, схильних до правопорушень, гуртковою роботою та участю в позашкільних заходах.

Для учнів та батьків проводився кінолекторій, під час якого переглядалася кінострічка на правову тематику з послідуючим обговоренням.

Постійно порушувалися питання при індивідуальних бесідах з батьками про заборону перебування дітей на вулиці в пізній час, заборони самовільних уходів із дому, профілактики насильства серед школярів та їх родинах, заборони пропусків уроків без поважних причин,

відповідальність батьків за неналежне виховання дітей, профілактики шкідливих звичок у школярів, кримінальної відповідальності неповнолітніх за скоєння злочинів.

Також для профілактики негативних проявів у поведінці здобувачів освіти 1 класу проводились наступні виховні заходи: дискусія «Безпечне користування інтернетом», відверта розмова «Я хочу стати успішним», рольова гра «Складаємо правила поведінки в класі», створення колажу «Мої права та обов’язки», моделювання розвивально – виховної ситуації «Я і мої друзі», сюжетно - рольова гра «Безпечна поведінка в автобусі», відверта розмова «Здоровим бути модно!», усний журнал «Друзі чи вороги? Алкоголь і тютюн», челендж «Моє здоров’я – в моїх руках», відверта розмова «Насилля в родині», калейдоскоп «Шкідливі звички», гра «Хвилинка - здоровинка», діалог «Що таке булінг, як його розпізнати».

Заходи з попередження правопорушень спрямовані: по-перше, на збереження і розвиток умов, що сприяють здоров’ю, збереженню життя дітей і на попередження несприятливого впливу на нього факторів соціального і природного середовища; по-друге, на виявлення негативних змін в поведінці дитини, що дає можливість також попередити її подальший розвиток; по - третє, на попередження переходу відхилень у поведінці у більш важку

стадію.

Вся профілактична робота, проведена в 1 класі, сприяла виробленню у дітей імунітету до негативних впливів соціального оточення, підвищенню культури поведінки учнів, жодного учня девіантної поведінки.

 

docx
Додано
30 січня 2023
Переглядів
112
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку