1 грудня - всесвітній день боротьби зі СНІДом

Про матеріал
У всьому світі цього дня говорять про СНІД, про те, яку загрозу існуванню людства несе глобальна епідемія. Можна згадувати і оплакувати тих, хто вже помер або смертельно хворий, можна говорити про масштаби трагедії і про те, що лише чума ХХ, а тепер вже і ХХI століття загрожує існуванню людства…
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Подумай про своє життя в майбутньому.

Номер слайду 2

НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС!З 1988 року 1 грудня відзначають Всесвітній день боротьби із СНІДом, що слугує справі зміцненню організованих зусиль у боротьбі з пандемією, яка поширюється у всіх регіонах світу. Згадують і оплакують тих, хто вже помер або смертельно хворий.

Номер слайду 3

НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС!Що означає ця стрічка?Ідея створення червоної стрічки була прийнята групою «Visual AIDS». Оскільки організація складалася з професійних художників і менеджерів мистецтва, реклама символу боротьби зі СНІДом була зроблена вельми вдало. Ось уривок з ранньої рекламної листівки «Visual AIDS»: «Відріжте червону стрічку 6 сантиметрів завдовжки, потім скрутіть у верхній частині у формі переверненої „V“. Використовуйте англійську шпильку, щоб прикріпити її до одягу».

Номер слайду 4

НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС!ВІЛ?Вірус імунодефіциту людини. Він поступово вражає і знищує клітини імунної системи людини які захищають організм від інфекцій. СНІД ?Синдром набутого імунодефіциту. Комплекс захворювань, які розвиваються внаслідок руйнування ВІЛЩо таке ВІЛ/СНІД?

Номер слайду 5

НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС! Першовідкривачі ВІЛ/СНІД1983 – Люк Монтаньєз інституту Пастера у Франції відкрив та ідентифікував вірус імунодефіциту людини (ВІЛ), як вірус що призводить до СНІДу.1984 - Роберт Галло (США) незалежно від Люка Монтаньє ідентифікував вірус імунодефіциту людини.

Номер слайду 6

НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС!Як заразитися ВІЛ/СНІДВІЛ передається тільки через обмін тілесними рідинами з ВІЛ-інфікованими: Кров;Сперма;Фізіологічні виділення з піхви;Грудне молоко;Салонах краси.

Номер слайду 7

НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС!Класифікація захворювань на ВІЛ/СНІДПеріод інкубації;І стадія – Стадія гострого захворювання;ІІ стадія – Безсимптомного носійства;IІІ стадія – персистуючої генералізованої лімфадентопатії;ІV стадія – Маніфесна;V стадія – СНІД.

Номер слайду 8

НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС! ВІЛ/СНІД не передається При дотиках, обіймах, рукостисканнях; Через поцілунки; При спільному проживанні в одній квартирі; Повітряно крапельним шляхом; Через гроші; При купанні у воді; Через постільну білизну; Предмети побуту, іграшки; При укусах комарах або тварин.

Номер слайду 9

НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС!Статистика в Україні за 2020 рік. За даним центру (Центр громадського здоров’я МОЗ України) у січні-березні 2020 року. В Україні офіційно зареєстрованих 10518 нових випадків ВІЛ-інфекції, у 2883 пацієнтів діагностовано СНІД, а 1467 людей померло від СНІДу. На Черкащині в січні-серпні зареєстровано 226 нових випадків ВІЛ- інфекції, 67 осіб захворіли на СНІД, 27 осіб померли від СНІДу.

Номер слайду 10

НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС!Пам’ятай! Небезпека поряд! Твоє життязалежить від твоїх обдуманих дій!

Номер слайду 11

НЕ ДАЙ СНІДу ШАНС!ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додав(-ла)
Бойко Марія
Додано
2 грудня 2020
Переглядів
1134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку