12 фактів про йогу, які корисно знати

Про матеріал
Незважаючи на міжнародну популярність йоги як і раніше існує безліч домислів і упереджень щодо цієї практики. Ось короткий список фактів, який допоможе зрозуміти, що вигадка, а що правда.
Перегляд файлу

12 фактів про йогу, які корисно знати

 

Незважаючи на міжнародну популярність йоги як і раніше існує безліч домислів і упереджень щодо цієї практики. Ось короткий список фактів, який допоможе зрозуміти, що вигадка, а що правда.

Не обов'язково сидіти в шпагаті

Стереотип №1 - потрібно бути гнучким, щоб займатися йогою. Ні, нічого нікому не потрібно. Навпаки, саме йога допоможе вам придбати витонченість, гнучкість і здоров'я.

Це ніяка не секта

Йога не має ніякого відношення до релігії. Так, вона зародилася в Індії. Так, її активно пропагує секта кришнаїтів-фанатиків як частину свого релігійного культу. Але це не означає, що йога - це якась індійська секта. Одна з головних цілей йоги - просвітлення, тому ви, навпаки, станете більш тверезо мислити, ніж до занять.

Йога не "не для всіх"

Ще більше здивування викликає висловлювання про те, що йога – супер сакральна діяльність, яка призначена для обраних, а простим смертним вона недоступна. Досить годувати своє его: йоги - не гірше і не краще за інших, не варто самостверджуватися за рахунок йоги і вважати себе кращими за інших.

«Ом» співають за бажанням

Як і всі інші мантри. Якщо вам не близький санскрит, якщо ви не хочете співати «Ом» - будь ласка. Це прекрасно, що ви вмієте чути свої справжні бажання і не хочете виконувати якусь дію лише тому, що всі навколо його виконують. Критичне мислення - це круто.

Не треба бути вегетаріанцем

Дійсно, багато людей, які приходять в йогу поступово відмовляються від м'яса. Свого часу це сильно посприяло популяризації йоги серед хіпі. Особливо постаралися зв'язати йогу і вегетаріанство крішнаїтське проповідники, які прагнули просунути свій релігійний культ в маси на хвилі йоги. Що ж, історія - історією. Говорячи про історії йоги , вегетаріанство ніколи не було частиною йоги, а скоріше навіть навпаки.

Йога - це не тільки розтяжка

Якщо ви хочете сісти на шпагат - йдіть на стретчинг, більше користі буде. Йога - це не тільки вправи на розтяжку , але і робота з психікою . Деякі інструктори дають таку потужну практику, що ніякої спорт зал з інтенсивністю тренування не зрівняється.   

Не обов'язково ставати аскетом

Йога допомагає людям розширювати свідомість, виганяти його з усталених рамок і шаблонів свідомості. Кому то підходить аскетичне існування, кому-то - гедоністичні . В ході практики ви зможете визначити, до якого типу належите ви і що з цим робити.

Не обов'язково мати бездоганне тіло

Інший стереотип: йогою займаються тільки симпатичні дівчата в рожевих легінси. Це знову крайність, яка не має до реальності ніякого відношення. Якщо ваша вага, тіло вибивається із загальноприйнятих рамок - в цьому немає нічого страшного. Йога як і раніше для вас.

Йога не завжди стає способом життя

Є люди, яких йога на повіки підкорила. Вони стають інструкторами з йоги , скуповують продукти на йога маркетах і напам'ять пам'ятають Йога-сутри . Але не для всіх йога повинна ставати способом життя. Ви можете практикувати менш фанатично, але при цьому відчувати позитивний вплив йоги на своє здоров'я. 

Йога - потужний інструмент саморозвитку

Але, звичайно, якщо ви зацікавлені в саморозвитку, то йога - ідеальний тренажер. Люди з усього світу не просто так обожнюють цю практику. Вся справа в тому, що вона раз і назавжди змінила їхнє життя на краще. Зрозуміло, тільки в результаті регулярної і наполегливої роботи над собою.

Не обов'язково вести Інстаграм, щоб бути йогом

Ви можете зі спокійною совістю заявляти, що ви йог, навіть якщо ви не ведете йога-аккаунт в Інстаграм, якщо ви не робите Стійку на голові і інші дурні викрутаси. Пам'ятайте: йога - це не акробатичне шоу, а правильне положення тіла в асанах , безпечне для здоров'я.

Треба дихати

Якщо ви хаотично виконуєте вправи, паралельно думаючи про побутові проблеми і зовсім забуваючи про подих, то це що завгодно, але не йога. Так і знайте.

 

docx
Додано
24 травня 2020
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку