2 клас. Пристрої введення-виведення інформації.

Про матеріал
Інформатика 2 клас. Презентація на тему: "Пристрої введення-виведення інформації (даних)".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пристрої введення- виведення інформаціїПІДГОТУВАЛА: са. ВИЧЕВА т.і.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Яка ж різниця?Яка ж різниця між пристроєм введення і виведенням інформації??Пристрій введення — пристрій для внесення даних до комп’ютера  під час його роботи. Пристрій виведення інформації — пристрій для виведення інформації в зрозумілій для людей формі. Найчастіше пристрої виведення інформації виводять інформацію у візуальній і звуковій формі. Пристрій введення пристрій виведення

Номер слайду 5

Пристрої введення iнформацiїКлавiатура — пристрiй, призначений для введення в комп’ютер iнформацiї вiд користувача. Сучасна клавiатура складається зi 100 або й бiльше клавiш, закрiплених у єдиному корпусi.

Номер слайду 6

Манiпулятори («мишка», джойстик) — призначенi для керуван­ня ПК.

Номер слайду 7

Сканер   —   призначений   для   введення   графiчної   iнформацiї («оцифрування» зображень).

Номер слайду 8

Мiкрофон — призначений для введення звукової iнформацiї.

Номер слайду 9

Модем — (модулятор-демодулятор) — пристрiй, що дозволяє комп’ютеру виходити на зв’язок з iншим комп’ютером за допомогою телефонних лiнiй або iнших каналiв зв’язку. Модеми подiляються на внутрiшнi й зовнiшнi. Внутрiшнi модеми являють собою електронну плату, встановлену безпосередньо в комп’ютер, а зовнiшнi — авто­номний пристрiй, що приєднується до одного зпортiв. Основний па­раметр у роботi модема — швидкiсть передачi даних. Вона вимi­рюється в bps (бiт за секунду).

Номер слайду 10

Пристрої для виведення інформаціїМонітор. На моніторі у вигляді текстової та графічної інформації відтворюються результати роботи комп'ютера. Крім того, на моніторі відображаються елементи керування, які користувач може вибрати за допомогою миші та активізувати у такий спосіб певну дію (ініціювати виконання команди, видалити фрагмент тексту тощо). Зображення на моніторі формується з пікселів. Донедавна поширеними були монітори на основі електронно-променевих трубок (ЕПТ-монітори), але тепер їх змінили РК-монітори, тобто — рідиннокристалічні

Номер слайду 11

Проектор — електронно-оптичний прилад, що дає змогу виводити результати роботи комп'ютера шляхом проектування зображення на поверхню, розташовану поза приладом — екран.

Номер слайду 12

Принтер дає змогу вивести результати роботи комп'ютера на папір чи прозору плівку. Сьогодні найпоширенішими є принтери двох типів: струменеві (зазвичай, їх використовуються для кольорового друку) та лазерні (зазвичай, використовуються для чорно-білого друку). Струменевий принтер наносить зображення на папір у такий спосіб: уздовж аркуша паперу переміщується друкувальна голівка з мікроскопічними отворами, з яких викидаються крапельки чорнил. Ці крапельки такі малі, що їх не можна розгледіти неозброєним оком, і тому нанесене на папір зображення здається суцільним. Відбиток, отриманий за допомогою струменевого принтера, боїться вологи. У лазерному принтері є світлочутливий вал (фотобарабан), який заряджений від'ємним зарядом. Для формування зображення вал сканується лазерним променем, який активізується в тих місцях, де має бути зображення, та змінює заряд вала. До цих місць на наступному етапі притягується тонер (порошкоподібна фарба), який завдяки дії електростатики переноситься на папір, який в свою чергу згодом надходить у піч, де тонер закріплюється під дією високої температури і тиску. Зроблені в такий спосіб відбитки не бояться вологи, стійкі до стирання та вицвітання.

Номер слайду 13

Навушники — пристрій для відтворення звукової інформації персонально. За своєю будовою, навушники належать до класу електроакустичних перетворювачів. В переважній більшості навушників використовуються електродинамічні випромінювачі, які називаються динаміками, звідси й назва — динамічні навушники. Існують також навушники з електростатичними випромінювачами, але, незважаючи на деякі переваги (зокрема, в локалізації джерел), вони не користуються широким попитом внаслідок своєї дорожнечі.

Номер слайду 14

Ігровий джойстик Джойстик — пристрій-рукоятка керування у відеоіграх: важіль на підставці, який можна відхиляти у двох площинах. На важелі можуть бути різного роду гашетки і перемикачі. Деякі сучасні джойстики мають вбудований вібратор. В відеоіграх при зіткненні з перешкодою він вібрує, таким чином інформація до людини доходить у вигляді вібрації.

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Розробки уроків
НУШ
Додано
25 березня 2021
Переглядів
1368
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку