2 клас. Урок розвитку зв'язного мовлення. Тема: Опис Карпат за малюнком і планом. Презентація

Про матеріал

Розповідь за сюжетним малюнком і опорними словами. Тема: «Подорож у Карпати».

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розповідь за сюжетним малюнком і опорними словами. Тема: «Подорож у Карпати».2 клас Урок розвитку зв'язного мовлення. Опис Карпат за малюнком і планом. Підготувала вчитель І кваліфікаційної категоріїСтебненської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Бондаренко Валентина Іванівна

Номер слайду 2

Інтервю-бесіда за малюнком Андрій Олеськів  Українські Карпати. Гірські нескорені вершини,Які занурились у хмари. Ліси дрімучі, полонини,Старі колиби і кошари. Вітри ласкаві та сердиті,Духмяні трави запашні. Громи ревуть несамовиті,Струмок дає води душі. Стрімкі потоки, водоспади,Могутні скелі, спів трембіти. Я йду до Вас мої Карпати-Одні такі на цілім світі. 

Номер слайду 3

Хвилинка каліграфіїК к Кк Ко ок ом ов со Коли болить серце, тоді й сивіє волосинка. Завдання: поділити на склади слова в реченні ; записати транскрипцію слова сивіє.

Номер слайду 4

Фізкультхвилинка«Гори Карпати»Раз-два — піднімається гора,Три, чотири — це круті гірські схили,П'ять, шість — це орли дивний танець завели,Сім, вісім — це смерічки похилилися до річки,Дев'ять, десять — це вода з водоспаду витіка.

Номер слайду 5

Цікаво знати…Під час відпочинку в Карпатах Вам буде цікаво відвідати різні дивовижні місця,на які багаті Карпати. Все залежить від пори року... Ви можете обрати пішу прогулянку, чи ознайомчу екскурсію або туристичний маршрут.

Номер слайду 6

Найбільше гірське озеро - це Синевир на Межигірщині на Закарпатті. Площа озера 7 га, глибина майже 24 м. У народі називають "синім оком",або "карпатською Ріцею". Висота 989 м над рівнем моря.

Номер слайду 7

Найдовший залізничний тунель на відрізку Скотарське - Бескид довжина якого 1747 м, споруджений в 1887 р.

Номер слайду 8

Найбільший кам'яний залізничний міст знаходиться у смт. Ворохта, побудований в 1895 р. При довжині 130 м проліт становить 65 м. Це є один з найбільших кам'яних мостів у цілому світі. Найвисокогірніша будівля знаходиться на вершині "Піп Іван". Це кам'яна коробка, що була метеоролого-астрономічною обсерваторією. Відкриття відбулося влітку 1938 року.

Номер слайду 9

Підсумок уроку— Де ми мандрували?— Чим сподобалися вам Карпати?— Що цікавого ви запам'ятали?

Номер слайду 10

Домашнє завдання— Розкажіть легенду про Карпати своїм батькам.— Запитайте, хто із ваших рідних відпочивав у горах.— Що їм там найбільше сподобалося? 

Номер слайду 11

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ: Література: Володарська О. М., Ковальчук О. Н., Настенко А. І., Пілаєва О. М. Українська мова. 2 клас. I семестр (за підручником М. Д. Захарійчук) - Х. : Основа, 2013. С. 143-145 Захарійчук М. Д. Українська мова: підручник для 2 класу. К.: Грамота, 2012. С. 112 Махновська Т. К. Розвиток творчої діяльності учнів на основі прочитаного і малюнка. // Бібліотечка вчителя початкової школи. – 2005. – №8 – С. 1-38. Чудеса живого світу. Ілюстрована енциклопедія для дітей. – Х.: Веста, 2004. – С. 48 Інтернет-ресурси:1. http://fiz-cultura.ucoz.ua/news/ukr_mova_2_klas_zakharijchuk_pourochni_plani_ii_semestr/2014-02-17-824

pptx
Додано
10 лютого 2020
Переглядів
2779
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку