21 жовтня Всесвітній день яблука

Про матеріал
Усі знають, що яблуко – це символ фізичного, культурного і генетичного різноманіття, про який людина не повинна заб увати. Всесвітній день яблука відзначають 21 жовтня. Святкування проходить по всьому світу – це поперед всього демонстрація багатства природи, символ фізичного, культурного і генетичного різноманіття знак того, що людство саме здатне впливати на зміни, що відбуваються навколо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

21жовтня Всесвітній день яблука. Мета: Яблуко – це символ фізичного, культурного і генетичного різноманіття, про який людина не повинназабувати. Підготувала: Бойко М. В. –бібліотекар Канівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 6 з поглибленим вивченням іноземних мов2020

Номер слайду 2

21 жовтня – Всесвітній день яблука (Apple Day). Щорічний захід, присвячений яблукам, фруктовим садам, який влаштовується за ініціативою благодійної організації Common Ground з 1990 року. Історія виникнення свята

Номер слайду 3

Яблуня – найпопулярніше фруктове дерево, тому і заслуговує на таке свято. Восени багатий урожай яблук символізує достаток та благополуччя української родини.

Номер слайду 4

Яблуко зображене на 80-ти офіційних гербах, тобто символ яблука поширений у геральдиці.

Номер слайду 5

Народжується з квітки, Його всі люблять дітки, Заліза в нім багато, Рум’яне і хрустке. Ану, скажіть, будь-ласка, що ж воно таке?

Номер слайду 6

Вранці раненько хто сонце стрічає? Личко росою собі умиває. Щічки його у яскравім рум’янці. Яблучко сонце стрічає у ранці Григорій Вієру. Вірш про яблуко

Номер слайду 7

Цікаві факти про яблуко Перша цікавинка стосується всесвітньо відомої біблійної легенди про Адама і Єву. Вважається, що вони були вигнані з райського саду за те, що скуштували заборонений плід, яким було яблуко.

Номер слайду 8

Цікаві факти про яблуко. Яблука також згадують у міфі про Геракла «Яблука Гесперид». Він повинен був відправитися до великого титану Атласу, який тримає на плечах небесне склепіння, і дістати з його садів, за якими дивилися дочки Атласа гесперіди, три золотих яблука. Яблука ці росли на золотому дереві, вирощеному богинею землі Геей в подарунок великої Гері в день її весілля з Зевсом.

Номер слайду 9

Цікаві факти про яблуко. Домашня яблуня росте 100 років, а дичка(кисличка) аж 300! Яблуня довгожителька із Мантхетенського саду (США) перевершила ці показники – її посадили в ХVIIст. 1647році. Тобто їй майже 400 років, а вона й досі плодоносить. Швейцарський садівник Маркус Коберт витратив 20 років, щоб виростити плід ,що зовні нагадує яблуко, а в середині помідор.

Номер слайду 10

Цікаві факти про яблуко1/4 маси яблука – повітря, тому яблуко і не тоне у воді. Чому яблуко не тоне у воді?

Номер слайду 11

Цікаві факти про яблуко. Одне із найвеличніших відкриттів, за легендою, також пов’язане з яблуком. Вважається, що Ньютон прийшов до закону всесвітнього тяжіння, звернувши увагу на яблуко, що впало з гілки, і вперше замислився над тим, чому, власне, речі падають донизу.

Номер слайду 12

Чим корисне яблуко?Яблука містять пектин – розчинну клітковину. Яблучна яскрава шкірка – джерело флавоноїдів, сполук, які мають антиоксидантну дію. Яблука зменшують прояви Астми та хвороби Альцгеймера. Яблука в раціоні щодня зменшують ризики появи діабету 2 типу. Яблука допомагають берегти здоров’я серця та судин. Яблука запобігають переїданню та допомагають тримати в нормі вашу вагу.

Номер слайду 13

Японський агроном Чисато Івасагі виростив яблуко вагою 1,849 кілограма. Відбулася ця подія в 2005 році. І з тих пір рекорд найбільшого яблука не був побитий. Рекорд світу

Номер слайду 14

19 серпня свято яблука в Україні

Номер слайду 15

Ворожіння на яблуках Ворожіння на нареченого. Розріжте яблуко на 9 рівних частин. Сядьте перед великим дзеркалом. 8 шматочків яблука з’їжте, а один киньте через ліве плече, стежачи за його відображенням. У цей момент в дзеркалі може показатися суджений.

Номер слайду 16

Прислів’я та приказки про яблуко Хто яблуко в день з’їдає, той у лікаря не буває. Від одного гнилого яблука увесь віз згніє. Яблуко від яблуні далеко не котиться, а хоч одкотиться, то хвостиком обернеться. Кисла яблуня солодке не вродить.

Номер слайду 17

Скоромовки. Яків Яблука трусив. Яків яблука носив. А бабусенька Явдоха. Яблук всім дала потроху. Яків та Яринка. Яблука збиралиІ маленьку ящірку. Діти налякали.

Номер слайду 18

Казки, в яких зустрічається яблуко. Білосніжка та сім гномів(Брати Грім)Казка про мертву царівну і семи богатирів(Пушкін О. С.)Пані метелиця (Брати Грім)Гуси лебеді летять(Російська народна казка)

Номер слайду 19

Скульптури з яблуком(м. Курськ, Росія)«Шляхами Донбасу»(м. Дніпро, Україна)Приз глядацьких симпатій(м. Черкаси, Україна)Яблуко розбрату (м. Буки, Україна)Садові скульптури

Номер слайду 20

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.5
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Гімназія2 Бібліотека
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. мосесова ольга
    Дякую за цікаву розробку!
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додав(-ла)
Бойко Марія
Додано
2 грудня 2020
Переглядів
5819
Оцінка розробки
4.5 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку