Презентація. 7 клас. Практична робота "Добування кисню з гідроген пероксиду, збирання. Доведення його наявності"

Про матеріал

Презентація. 7 клас. Практична робота "Добування кисню з гідроген пероксиду, збирання. Доведення його наявності". Закріпити знання про реакцію розкладу, каталізатор, способи збирання газів; збирати прилад для добування кисню; визначати наявність кисню дослідним шляхом; повторити і застосувати правила безпеки під час роботи в кабінеті хімії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Дистанційне навчання Практична робота №4. Одержання кисню в лабораторії та вивчення його властивостей

Номер слайду 2

Обладнання та реактиви: лабораторний штатив з тримачем, нагрівальний прилад з відкритим полум’ям, сухі пробірки з газовідвідними трубками, склянка для збирання кисню, довга скіпка, лопаточка, набір реактивів: 30% розчин гідроген пероксиду, деревна вуглинка, манган (ІV) оксид.

Номер слайду 3

Інструктаж з правил безпеки під час роботи в хімічному кабінеті.   З правилами техніки безпеки ознайомлений(-на) і зобов‘язуюсь їх повністю виконувати. _______(підпис) Перегляньте відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=OMVVYjg5DD0

Номер слайду 4

Дослід 1. Одержання кисню з гідроген пероксиду 1. Хід роботи: Наливаємо в пробірку 1,5-2,0 мл розчину гідроген пероксиду. Вносимо в розчин гідроген пероксид дрібку манган(IV)оксиду.Пробірку закриваємо пробкою з газовідвідною трубкою. Кінець трубки опускаємо у склянку. Через 2-3 хв. вносимо у склянку скіпку, що жевріє, та відразу ж виймаємо її. 2. Спостереження: Кисень можна добути шляхом розкладу гідроген пероксиду під дією манган(ІV) оксиду, який є каталізатором. 2Н202 t0 → 2Н20 + 02↑ Довести наявність кисню можна за допомогою скіпки, що жевріє, вона спалахує. 3. Висновок: Кисень підтримує горіння.

Номер слайду 5

Дослід 2. Горіння деревного вугілля на повітрі й у кисні 1. Хід роботи: У ложку для спалювання речовин покладемо шматок деревного вугілля, нагріємо його в полум’ї спиртівки та внесемо у склянку з киснем. 2. Спостереження: Під час горіння деревного вугілля утворюється карбон(ІV)оксид – вуглекислий газ С + О2 = СО2 3. Висновок: Горіння вугілля у чистому кисні більш інтенсивне, ніж на повітрі.

Номер слайду 6

Загальні висновки: Під час виконання практичної роботи ми: перевірили знання техніки безпеки під час роботи в кабінеті хімії; навчилися добувати кисень шляхом розкладу гідроген пероксиду під дією манган(ІV) оксиду, який є каталізатором, розпізнавати кисень, збирати його методом витіснення повітря; переконалися, що кисень підтримує горіння, а речовини у кисні згорають більш інтенсивно; сформували уміння правильного поводження з речовинами і лабораторним обладнанням.

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Розробки уроків
Додано
17 лютого 2022
Переглядів
10303
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку