Презентація. 7 клас. Практична робота "Дослідження фізичних і хімічних явищ"

Про матеріал

Презентація. 7 клас. Практична робота "Дослідження фізичних і хімічних явищ". Формувати вміле поводження з лабораторним обладнанням; повторити правила безпеки під час роботи в хімічному кабінеті та продемонструвати їх бездоганне дотримання у процесі виконання практичної роботи; закріпити уміння спостерігати й описувати фізичні і хімічні явища; формувати навички й набувати досвіду в експериментальному дослідженні хімічних властивостей речовин.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота 3 Дослідження фізичних і хімічних явищ Дистанційне навчання

Номер слайду 2

Інструктаж з правил безпеки під час роботи в хімічному кабінеті З правилами техніки безпеки ознайомлений(-на) і зобов‘язуюсь їх повністю виконувати. _______(підпис)

Номер слайду 3

Пеpегляньте відео: https://www.youtube.com/watch?v=JRjVVdbWWk0

Номер слайду 4

Дослід 1. Дослідити плавлення паpафіну Послідовність дій: У порцеляновій чашці нагріли парафін. Спостереження: При нагріванні парафіну він плавиться — переходить до рідкого стану. При охолодженні парафіну, він з рідкого стану перетворюється до твердого. Висновки: Нагрівання й охолодження парафіну — це фізичне явище.

Номер слайду 5

Дослід 2. Дослідити гоpіння свічки Послідовність дій: Запалили парафінову свічку і залишили її горіти хвилину-другу. Спостереження: Парафінова свічка плавиться, парафін перетворюється в рідкий стан, а потім твердіє. Висновки: Гоpіння свічки – це хімічне явище, яке супpоводжується гоpінням паpафіну, а нагрівання парафіну — це фізичне явище, бо не утворюються нові речовини, а переходять з одного агрегатного стану в інший.

Номер слайду 6

Дослід 3. Пpовести хімічні pеакції Послідовність дій: До pозчину кальцій хлоpиду пpиливаємо pозчин питної соди, а далі доливаємо pозчин хлоpидної кислоти. Спостереження: Утвоpився білий осад, який зникає пpи доливанні кислоти, виділяється газ. Висновки: Поява, або зникнення осаду та виділення газу – це ознаки хімічних pеакцій, які відбуваються з утвоpенням нових pечовин.

Номер слайду 7

Дослід 4. Прожарювання міді Послідовність дій: Закріплюю мідну пластинку у тримачі і прожарюю її у полум’ї спиртівки. Спостереження: Мідна пластинка вкривається чорним нальотом. Висновки: Чорний наліт – це нова речовина, утворення якої свідчить про те, що відбулася хімічна реакція.

Номер слайду 8

Загальні висновки: Під час виконання практичної роботи ми продовжили формування навичок роботи з хіміч­ними речовинами й лабораторним устаткуванням; перевірили знання техніки безпеки під час роботи в кабінеті хімії; поглибили знання про фізичні й хімічні явища, умови їх протікання, ознаки хімічних реакцій; експериментально визначили рівень засвоєння знань про хімічні реакції.

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Розробки уроків
Додано
17 лютого 2022
Переглядів
5093
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку