8 клас. Історичні пісні. Тест

Про матеріал
Тест за підручником Коваленко. 8 клас. Історичні пісні Тест за підручником Коваленко. 8 клас. Історичні пісні Тест за підручником Коваленко. 8 клас. Історичні пісні
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1. Коли виїхав Сірко з військом? А. До схід сонця. Б. В обідню пору. В. Коли туман поле вкрив. Г. Після обіду. 1. Герой якої історичної пісні очолив боротьбу з панами в Умані та здобув слави? А. Морозенко. Б. Б.Хмельницький. В. М.Залізняк. Г. І.Сірко. ІІ варіант І варіант Історичні пісні

Номер слайду 2

2. Що сталося з Моро- зенком після бою? А. Був тяжко поране- ний. Б. Пропав безвісти. В. Був зарізаний зрадником. Г. Його замучили татари. 2. У якій історичній пісні згадується битва під Жовтими Водами? А. «Максим козак За- лізняк». Б. «Чи не той то хміль». В. «За Сибіром сонце сходить». Г. «Зажурилась Украї- на».

Номер слайду 3

3. Звідки Максим Заліз- няк приїхав до Умані? А. Полтава. Б. Жаботин. В. Київ. Г. Запоріжжя. 3. Із яким проханням звернувся один із захис- ників країни до пана-бра- та у пісні «Зажурилась Україна»? А. Брати шаблю та йти воювати. Б. Зібрати врожай. В. Нагородити козаків за мужність. Г. Віднайти полонених і допомогти їх звільнити.

Номер слайду 4

4. Боротьбу проти ко- го очолив Б.Хмельниць- кий? А. Проти турків. Б. Проти татар. В. Проти ляхів. Г. Проти половців. 4. Від якого ворога захищали Україну персо- нажі пісні «Зажурилась Україна»? А. Татар. Б. Московитів. В. Турків. Г. Ляхів.

Номер слайду 5

5. Що робив Кармалюк зі своїми “славними хлоп-цями”? А. Грабували всіх по-дорожніх. Б. Грабували бідних. В. Грабували багатих. Г. Грабували свяще-нників. 5. Куди отаман запро- понував їхати козакам у пісні «Та, ой, як крикнув же та козак Сірко»? А. У поле тренувати- ся. Б. Визволяти жінок і дітей із полону. В. До хана в гості. Г. Перевірити охорону Січі.

Номер слайду 6

6. До якої тематичної групи належить пісня “Максим, козак Залізняк”? А. Про боротьбу з турками, татарами. Б. Про визвольну війну проти ляхів. В. Про селянські по-встання. Г. Про Першу світову війну. 6. До якої тематичної групи належить пісня “За Сибіром сонце сходить”? А. Про боротьбу з турками, татарами. Б. Про визвольну війну проти ляхів. В. Про селянські по-встання. Г. Про Першу світову війну.

Номер слайду 7

7. Установити відпо- відність. 1. Експозиція. 2. Зав’язка. 3. Кульмінація. 4. Розв’язка. А. Застереження геть- манові – перед битвою з ляхами не пити Золотої Води. Б. Перемога над воро- гом. В. «Утікали вражі ля- хи…». Г. Розповідь про Хмель- ницького, порівняння його з хмелем. 7. Установити відпо- відність. 1. Експозиція. 2. Зав’язка. 3. Кульмінація. 4. Розв’язка. А. Сум матінки-України з приводу смерті сина. Б. Полон та катування героя. В. Похід козаків на та- тар під керівництвом Мо- розенка. Г. Бій із ворогом.

Номер слайду 8

8. Перелічити всі про-читані історичні пісні та назвати, до яких тема-тичних груп вони нале-жать. 8. Перелічити всіх іс-торичних персонажів та історичні події, названі в прочитаних історичних піснях.

ppt
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
1276
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку