"Адміністративне право".Практичні завдання.

Про матеріал
Практичні завдання з правознавства за темою:"Адміністративне право".Ці матеріали можна використовувати під час вивчення нової теми,Практичних робіт чи під час уроків контолю досягнень учнів.
Перегляд файлу

8. Адміністративне право

Розв’яжіть юридичні задачі:

1. Сергій (15 років) та Андрій (16 років) напередодні новорічних свят пішли в ліс та вирубали ялинки. Повертаючись із лісу, хлопців затримали працівники правоохоронних органів. Чи понесуть хлопці адміністративну відповідальність?

2. Неподалік села, у лісосмузі, було знайдено велику кількість сміття та будівельних відходів. Правоохоронці, за паперами, що знаходилися у смітті, з'ясували, що сміття належить одній із будівельних організацій міста. Як слід кваліфікувати дії адміністрації будівельної організації? Які стягнення можуть бути застосовані до неї?

3. Дмитро (14 років) та Костянтин (16 років), вирішили порибалити у період нересту риби. Вони в гаражі батька Дмитра взяли човен та сітки і вирушили до річки. Під час витрушування сітки, вони були затримані інспекторами. Чи підлягають хлопці адміністративній відповідальності?

4. Оксана (12 років) та Валерія (13 років) не сплатили за проїзд у тролейбусі та були затримані контролером, який вимагав сплатити штраф. Дівчата відмовилися, бо не мали грошей. Чи будуть дівчата притягнуті до адміністративної відповідальності? Хто заплатить штраф?

5. Неповнолітні Артем (16 років) та Денис (17 років) розпивали пиво у міському сквері. Поруч проходили правоохоронці, які і затримали хлопців. Чи понесуть хлопці адміністративну відповідальність?

6. Двоє дівчат Олена (14 років) та Ангеліна (15 років) не підготувалися до контрольної роботи і зателефонували до поліції, повідомивши про замінування школи. До навчального закладу прибули

піротехніки, евакуювали всіх із школи, здійснили перевірку і не знайшли вибухівки. Провівши розшукові заходи, правоохоронці виявили Олену та Ангеліну. Чи будуть притягнуті дівчата до адміністративної відповідальності?

7. Учні школи, повертаючись із футбольного майданчика, брутально лаялися, вигукували нецензурні вірші. На зауваження перехожих не реагували. Після затримання правоохоронцями, з'ясувалося, що трьом із затриманих – 15 років, двом – 14 років, а одному – 16 років. Хто із затриманих може бути притягнутий до відповідальності?

8. Ірина Олегівна (46 років) не подала вчасно паспорт для вклеювання фотографії і була оштрафована. Жінка вважає, що вона не повинна сплачувати штраф, оскільки у неї не було коштів, щоб сфотографуватися. Яку відповідальність нестиме жінка?

9. У магазині «Ласунка» Дмитро (16 років) та Іван (17 років) купили пляшку вина та цигарки. Чи правомірні дії продавця магазину?

10. Громадянин Щедрін Н. був затриманий правоохоронцями за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Які адміністративні стягнення можуть бути застосовані до Щедріна?

11. За дрібне хуліганство були затримані Антон (15 років) та Павло (16 років). До них було застосовано такий вид адміністративного стягнення як виправні роботи. Чи правомірні дії правоохоронних органів?

12. Громадянин Литвиненко С. розпочав будівництво будинку без дозвільних документів. Інспекцією були виявлені порушення і через 3 місяці було накладено адміністративне стягнення. Чи правомірні дії інспекторів?

13. Група семикласників, повертаючись зі школи, переходила дорогу на червоне світло світлофора і була зупинена правоохоронцями. Які заходи адміністративних стягнень можуть бути застосовані до неповнолітніх?

14. До юриста звернулася громадянка Огієнко І. із запитанням чи можуть застосувати до її сина Михайла адміністративне стягнення — адміністративний арешт? Яку відповідь вона отримає?

15. Органами державного пожежного нагляду були перевірені меблеві підприємства нашого міста. Були виявлені чисельні порушення дотримання правил протипожежної безпеки та складені протоколи. У який термін може бути накладено адміністративне стягнення?

16. Учениця 8-го класу Ангеліна привласнила пенал своєї однокласниці Вікторії. Чи буде притягнена Ангеліна до адміністративної відповідальності?

 

 

17. Батьки Жанни (12 років) та Антона (20 років) ухиляються від виконання обов'язків щодо навчання та виховання дітей, забезпечення їм необхідних умов життя. Які заходи адміністративного впливу можуть бути застосовані до батьків?

18. Громадянка Лисовець О. (вагітна) тримала у своїй квартирі велику кількість собак, які гавкали, випорожнялися у квартирі, бо собак не вигулювали. У під’їзді стояв страшний сморід. Сусіди викликали правоохоронців та санітарно-епідеміологічну службу. Який заходів може бути вжито до громадянки Лисовець?

19. Громадянка Семенюк А. на своєму городі посіяла снодійний мак. Під час перевірки, правоохоронці ліквідували посіви та знищили мак. Громадянка вважає, що дії правоохоронців є неправомірними, оскільки мак вона посіяла з метою використання його для випічки. Яку відповідь від юриста отримає Семенюк?

20. Група мисливців вийшла на полювання у заборонений час, вполювала три косулі, два зайці. Під час транспортування тварин, мисливці були затримані правоохоронцями. Чи будуть мисливці притягнуті до адміністративної відповідальності? Які види адміністративних стягнень можуть бути застосовані?

21. Батьки новонародженої дитини не зареєстрували дитину в РАГСі протягом 2 місяців. Чи будуть притягнуті батьки до адміністративної відповідальності?

22. Громадянин Тимощук І. (18 років) не з'явився на виклик у військовий комісаріат для приписки до призивної дільниці, за що був оштрафований. Тимощук вважає, що його оштрафували незаконно. Яку відповідь він отримає від юриста?

23. Мешканці міста скаржаться на забруднення навколишнього середовища місцевим заводом «АСК». Представники громадської організації зробили заміри викидів у річку даним підприємством і виявили, що вміст шкідливих речовин у десятки разів перевищує допустимі норми. Куди повинні звернутися активісти, щоб притягнути до відповідальності адміністрацію заводу?

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Друмя Степан
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
docx
До підручника
Основи правознавства 9 клас (Ратушняк С.П.)
Додано
7 грудня 2020
Переглядів
3234
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку