Адміністративні та соціально - економічні ркформи другої половини 50 - х років та першої половини 60 - х років ХХ століття..

Про матеріал
характеристика економічних,адміністративних реформ М.С. Хрущова та їх вплив на радянське суспільство, акцентується увага на внеску українців в освоєння космосу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ЗАЗ - 96518 червня 1959 року вийшов», а в жовтні 1960 рокудослідний зразок автомобіля ЗАЗ 965 « Запорожець розпочався його повноцінний серійний випуск. В особі « Запорожця» споживач отримав хоч і маленький, але повноцінний автомобіль з чотирициліндровим двигуном, чотиримісним салоном, 13- дюймовими колесами й майже традиційною формою кузова

Номер слайду 3

авіабудування. Літак АН- 24 – найпоширеніший серед перевезень в СРСРКонцерн «Укроборонпром» в Києві з 1952 року почав його випуск. Харківський авіазавод налагодив випуск ТУ -104, ТУ - 124

Номер слайду 4

хрущовки. Блочні квартири з маленькими кухнями, але кожна родини отримала своє житло

Номер слайду 5

Будівництво газопроводу Шебелинка- Острожська на Харківщині 1960р

Номер слайду 6

Доменний цех металургійного заводу « Криворіжсталь» ім. В. Леніна 1955р.

Номер слайду 7

Плотина Каховської ГЕС.1955р

Номер слайду 8

Зборка автомобіля. Кременчуг.1960

Номер слайду 9

Спуск на воду корабля « Радянська Росія» Миколаїв 1960

Номер слайду 10

Інститут математики й обчислювальна техніка1957 р. академік В. Глушков створив обчислювальний центр АН УРСР й у 1959 р. було розроблено універсальну обчислювальну машину « Київ»

Номер слайду 11

Інститут механіки у Дніпропетровську. У 1958 р. створюється ракетно – будівельний комплекс, який почав займатися створенням штучних супутників Землі та виробництвом систем ПВО

Номер слайду 12

« Велика хімія»АН УРСР розробила хімічні полімери, мономери, які були впроваджені у виробництво для застосування у побуті: нейлонові плащі та рубашки, кремплинові плаття, брюки , у виробництві - труби тощо.

Номер слайду 13

Суцільнозварювальний міст. У 1953 р. ввійшов у експлуатацію один з найбільших у світі суцільнозварювальний міст через Дніпро у Києві, якому по праву присвоєно ім’я вченого Євгена Патона.

Номер слайду 14

« штучне серце – легені»У 196о р. - Микола Амосов, лікар – хірург з Києва, створив та ввів у оббіг « штучне серце – легені».

Номер слайду 15

Дякуємо за увагу

pptx
До підручника
Історія України (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Струкевич О.К., Романюк І.М., Дровозюк С.І.)
Додано
31 березня 2020
Переглядів
644
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку