"Акровірш. Прислів’я" презентація

Про матеріал
Презентація до уроку літературне читання в 2 класі по темі: "Акровірш. Прислів’я". Містить поняття про казку і прислів'я. Ознайомлення дітей з акровіршем ,алгоритмом переказу оповідання. Переказ казки "Івасик-телесик"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок читання 2 клас нуш. Акровірш. Прислів’япрезентація вчителя початкових класів Одеської Зош № 86 Попчук В.м.

Номер слайду 2

Організація класу. Холодно в полі, в саду, на городі,Осінь мандрує по нашій господі. Тепло і затишно в класі у нас,Доброго дня, я вітаю всіх вас.

Номер слайду 3

Чистомовки. Ко-ко-ко – вип’єм  молоко. Ок-ок-ок – маленький жучок. Ки-ки-ки – смішні малюки. Ик-ик-ик – засміявся Петрик. Юк-юк-юк – великий дрюк. Ку-ку-ку – витягни цю нитку.

Номер слайду 4

Що таке казка Казка – це твір про вигадані й фантастичні події.казки поділяють на : - казки про тварин (птахів, рослин, комах); - чарівні ; - суспільно-побутові.           

Номер слайду 5

Алгоритм переказу. Автор оповідання. Назва твору. Жанр оповідання. Головні герої (позитивні або негативні). Події ОСНОВНА ЧАСТИНА СЮЖЕТУКінцівка Висновки ( чому Вас навчає це оповідання ?)

Номер слайду 6

Івасик – Телесик. Хто головні героі оповідання ?Позитивні/ негативні Як з’явився хлопчик у батьків ?Що він став робити коли підріс ?Хто хотів його обманути ? Чи вдалося це Зміючці ?Що хотіла зробити зміюка з Івасиком ?Чи зміг івасик убігти від неї ?Хто допопміг хлопчику повернутися до батьків ?

Номер слайду 7

Акровірш Вірш в якому перші літери кожного рядка, прочитані зверху вниз, утворюють слово або вислів.

Номер слайду 8

Робота з класом. У всіх людей одна святиня: Куди не глянь, де не спитай, -Рідніша їм своя пустиня,Аніж зелений в чужині рай –Їм красить все їх рідний край. Нема без кореня рослини,А нас, людей, без Батьківщини. М. Чернявський. Росте ця лікувальна квітка. Опріч лісів іще в полях. Малі й дорослі знають шлях,Аби її добути влітку. Шовково коси пломеніють,Коли настоєм помиють. А що, скажіть, за квітка, дітки?

Номер слайду 9

ПРИСЛІВ'Я - це  короткий влучний вислів, який  уміщує в собі оцінку подій, рис характеру людей, повчання. Прочитай прислів’я Як працюватимеш, що птах без крил. Людина без батьківщини, будеш усе знати. Будеш книги читати, так і будеш жити.

Номер слайду 10

Підсумок З яким видом народної творчості ви познайомилися ?Чим ці вірші особливі ?Які вірші читали на уроці ?Що таке казка?Що таке прислів’я ?Що нового дізналися на уроці ?

Номер слайду 11

Рефлексія. Сьогодні я дізнався ( дізналася )На уроці я навчився ( навчилася )Мені було важко. Мене здивувало. Мені було незрозуміло. Я б хотів дізнатися чому

pptx
Додано
30 листопада 2021
Переглядів
1652
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку