Аксіоми, теореми, означення. Суміжні кути

Про матеріал
Предмет математики є на стільки серйозним, що корисно не втрачати випадку, а зробити його більш цікавішим.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аксіоми, теореми, означення. Суміжні кути. Підготував вчитель математики Юричко В. М. Білостоцька гімназія-філія ОЗЗСО Торчинський ліцей

Номер слайду 2

Слово «урок». Таке звичне для нас, таке вагоме. Давайте разом підберемо слова і розшифруємо його. Конкретність, успіх, робота, увага, радість, обдарованість, кмітливість, організованість, оздоровленість, колективність, оцінка.

Номер слайду 3

У‒ успіх, увага,Р ‒ робота, радість,О ‒ обдарованість, оцінка,організованість, оздоровленість, К ‒ колективність, кмітливість, конкретність

Номер слайду 4

Епіграф уроку. Предмет математики є на стільки серйозним, що корисно не втрачати випадку, а зробити його більш цікавішим. Блез Паскаль

Номер слайду 5

Аксіоми, теореми, означення. Аксіоми – це твердження, яке приймають без доведення. Теореми – це твердження, яке необхідно довести. Означення – це твердження, у якому пояснюється зміст певного поняття.

Номер слайду 6

Аксіоми. I. Яка б не була пряма, існують точки, які їй належать, і точки, які їй не належать.ІІ. Через будь-які дві точки можна провести пряму і до того ж тільки одну.ІІІ. З трьох точок на прямій одна і тільки одна лежить між двома іншими.

Номер слайду 7

АксіомиІV. Кожний відрізок має певну довжину, більшу за нуль. Довжина відрізка дорівнює сумі довжин частин, на які він розбивається будь-якою його внутрішньою точкою. Кожний кут має певну градусну міру, більшу за нуль. Розгорнутий кут дорівнює 180°. VІІ. Градусна міра кута дорівнює сумі градусних мір кутів, на які він розбивається будь-яким променем, що проходить між його сторонами.

Номер слайду 8

Суміжні кути. Суміжні кути – це кути в яких одна сторона в них є спільною, а дві інші сторони є доповняльними променями.

Номер слайду 9

Властивості суміжних кутів. Теорема (властивість суміжних кутів) Сума суміжних кутів дорівнює 180º.

Номер слайду 10

Насладки суміжних кутів. Кут суміжний з прямим кутом, - прямий. Кут суміжний з гострим кутом, - тупий; кут суміжний з тупим кутом, - гострий. Кути, суміжні до рівних кутів, є рівними.

Номер слайду 11

Задачі 1. Знайти градусну міру кожного із суміжних кутів, якщо один з них на 56º більший за інший.2. Знайти градусну міру кожного із суміжних кутів, якщо їхні градусні міри відносяться як 4:5.95. Промінь, що проходить між сторонами кута, ділить його на кути 15º і 72º . Знайдіть градусну міру кута, суміжного з даним.

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Опрацювати § 4, 5 Виконати № 90, 92

Номер слайду 13

pptx
Пов’язані теми
Геометрія, 8 клас, Презентації
Додано
5 жовтня
Переглядів
14
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку