Аксонометричні проекції. Побудова виглядів

Про матеріал
Інструкційна картка побудови вигляду деталі до теми "Аксонометричні проекції"
Перегляд файлу

Інструкційна картка побудови вигляду деталі

Приклад виконання

C:\Users\Admin\Desktop\20.jpg

  1. C:\Users\Admin\Desktop\20.jpgРозглянемо модель деталі . Нам задано два вигляди деталі вигляд спереду (Основний вигляд) і вигляд зверху

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Накреслимо площину розміщення виглядів на кресленні.

C:\Users\Admin\Desktop\Screenshot_4.png

  1. Проведіть тонку вертикальну лінію між загальною і профільної проекціями. Продовжіть цю лінію вниз до ярусу бажаного розташування третьої проекції. Проведіть тонку горизонтальну лінію під двома даними проекціями на якій відстані. Третя проекція буде побудована нижче горизонтальної лінії під загальною проекцією. Допоміжні вертикальна і горизонтальна лінії служать для побудови третьої проекції деталі.
  2.  Побудуйте проекції всіх вершин 2-х наявних видів деталі на допоміжну горизонталь. Іншими словами - опустіть перпендикуляри на допоміжну горизонталь з усіх вершин на загальній та профільної проекціях. Перпедікуляри, проведені з точок загальної поверхні, Продовжите нижче допоміжній горизонтальній лінії до бажаного місця розміщення третьої проекції. Ви отримали ширину ще не накреслений третьої проекції. Перпендикуляри, проведені з точок профільної проекції, за горизонталь продовжувати не потрібно.

 

 

 

 

 

C:\Users\Admin\Desktop\Screenshot_5.png

 

  1.  Поставте голку циркуля в точку перетину допоміжних вертикалі і горизонталі. Олівець циркуля встановіть в точку перетину допоміжної горизонталі і перпендикуляра, опущеного з точки профільної проекції. Отриманим радіусом зробіть позначку на допоміжній вертикалі вниз. Таким же чином з підтримкою циркуля перенесіть проекції всіх вершин профільної проекції з допоміжною горизонталі на допоміжну вертикаль.
  2. Відновіть перпендикуляри до вертикальної допоміжної лінії з перенесених на неї проекцій вершин профільної проекції деталі. Продовжіть отримані перпендикуляри до перетину з тісніше побудованими лініями третьої проекції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Завершіть креслення третьої проекції деталі.

 

C:\Users\Admin\Desktop\Screenshot_6.png

  1.  Обведіть стрижневою лінією силует деталі і всі видимі частини проекції. Штриховий лінією виконаєте помітні частини деталі. Місця розташування кіл на виконуваної третьої проекції позначені квадратами, отриманими при перетині перпендикулярів до допоміжних лініях. Впишіть в ці квадрати кола.
  2. Для укладення роботи нанесіть розмірні лінії і проставте розміри.
  3.  Проекція міцно асоціюється з точними науками-геометрією і кресленням. Втім це не заважає їй зустрічатися часто-густо в далеко, здавалося б, не наукових і буденні речі: Тінь предмета, яка лягає на плоску поверхню при ясному освітленні, шпали залізниці, Будь-яка карта і всякий креслення тісніше є не що інше? як проекція. Фінально, створення карт і креслень вимагає глибокого розуміння предмета, а ось найпростіші проекції дозволено звести самостійно, озброївшись тільки лінійкою і олівцем.