"Актори, які зіграли Шерлока Холмса"

Про матеріал
якщо ви хочете повернутися до найвідомішого детектива всіх часів, у вас є всі можливості на світі, щоб насолодитися ним на екрані
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Актори, які зіграли Шерлока Холмса

Номер слайду 2

Шерлок Холмс — це персонаж літератури, створений лікарем Артуром Конан Дойлом. Існує 56 оповідань про цього вигаданого героя та 4 книги, які розповідають про його пригоди на рубежі ХІХ-ХХ століть.

Номер слайду 3

Найлегендарніші та найвідоміші актори Шерлока Холмса в кіно. З тих пір, як персонаж вперше з'явився в ороткометражному німому фільмі 1900 року, це були 47 акторів, які грали Холмса в кіно, і 45 - на телебаченні. Ми не беремо до уваги тих, хто брав участь у виставах або вклав свій голос у відеоігри та радіо серіали. Неможливо було б розповісти про них усіх, не перетворивши це справді на енциклопедію. Тож ми поговоримо лише про  найлегендарніших. Легендарний Безперечно, найкраще представляє Шерлока Холмса Безіл Ретбоун на екрані. Він грав її між 1939 і 1946 роками і є «обличчям», гострим і серйозним, чорно-білого Холмса. Ретбоун у  15 фільмах , які розповідають про деякі з найвідоміших літературних пригод Шерлока Холмса, таких як уже згадана Гонча Баскервіля та інші, більш дещо натхненні роботами Дойла.

Номер слайду 4

У той класичний період ми також знаходимо двох інших легендарних акторів, які зіграли Холмса, Пітер Кушинг і Крістофер Лі. Перший для чергової екранізації Собака… а другий в Шерлок Холмс і намисто смерті. Найцікавішим є те, що Кушинг і Лі збіглися в легендарних фільмах жахів про Хаммера, перший як Ван Хельсінг, найвідоміший мисливець на вампірів в історії, а другий як граф Дракула.

Номер слайду 5

У більш сучасну епоху, найбільш впізнаваним обличчям, яке втілювало Холмса, був Роберт Дауні-молодший. у фільмі режисера Гая Річі « Шерлок Холмс» (2009), з Джудом Лоу в ролі доктора Ватсона. Кожен би повторив у продовженні  «Шерлок Холмс: Гра тіней» (2011)

Номер слайду 6

Грали Холмса в кіно актори Джонні Депп -  «Шерлок Гном», Уїлл Феррелл -  «Холмс і Ватсон». 

Номер слайду 7

Останній, хто інтерпретував Шерлока Холмса, був Генрі Кавілл

Номер слайду 8

Найвідоміші актори Шерлока Холмса на телебаченніБенедикт Камбербетч, герой англійського серіалу «Шерлок»

Номер слайду 9

Джонні Лі Міллер  також дає життя Холмсу в серії «Елементарний», який мав не менше 7 сезонів і 154 епізодів. Дія обох втілень Холмса відбувається в сучасності.

Номер слайду 10

Джеремі Бретт, який зіграв детектива в 42 екранізаціях Холмса протягом десяти років, з 1984 по 1994 рік.

Номер слайду 11

Як бачимо, є цілий легіон акторів, які втілилися в роль Холмса. А ще не враховані відеоігри і вистави. Леонард Німой, псевдонім Спок, був Шерлоком в одному з них. Отже, якщо ви хочете повернутися до найвідомішого детектива всіх часів, у вас є всі можливості на світі, щоб насолодитися ним на екрані.

Номер слайду 12

Презентацію підготувала учитель зарубіжної літератури Олевського ліцею №1 Олевської міської ради Коростенського району Житомирської області Басюк Л. Ф. ВИКОРИСТАНІ ДЖЕРЕЛА:https://www.google.com/search?q2.https://eloutput.com/uk3.https://www.google.com/search?q

pptx
Додано
7 березня 2023
Переглядів
772
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку