Аліса в Країні див. Характеристика героїні

Про матеріал
Аліса - це головна героїня дивовижної казки англійського письменника Льюїса Керролла "Аліса в Країні Див". Вона представляє собою яскравий, багатогранний та незвичайний образ у світовій дитячій літературі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Аліса в країні див. Характеристика героїніАліса - це головна героїня дивовижної казки англійського письменника Льюїса Керролла "Аліса в Країні Див". Вона представляє собою яскравий, багатогранний та незвичайний образ у світовій дитячій літературі.by Елена Киор

Номер слайду 2

Зовнішній вигляд Аліси. Аліса зображується як молода дівчина з довгим білявим волоссям і блакитними очима. Вона одягнена в синю сукню з передником та зручні черевички. Її зовнішність має невинний, дитячий вигляд, що передає образ цікавої, але наївної дівчинки, яка потрапляє до незвичайного світу Країни Див.

Номер слайду 3

Вік та особливості характеру Аліси. Аліса зображується як юна дівчинка, приблизно 7-10 років. Вона допитлива, кмітлива і завжди прагне дізнатися більше про навколишній світ. Аліса відважна, оскільки без страху досліджує незнайому Країну Див. Вона також дуже емоційна, легко захоплюється та дивується новим враженням.

Номер слайду 4

Допитливість та цікавість Аліси1 Непереборна цікавість. Аліса завжди прагне дізнатися щось нове, незважаючи на те, наскільки дивним або небезпечним може здаватися оточуюче її середовище.2 Жага пізнання. Маленька героїня невтомно досліджує усі куточки Країни Див, ставлячи безліч запитань і намагаючись зрозуміти усе, що відбувається навколо.3 Готовність до подорожіАліса з ентузіазмом зустрічає будь-які нові пригоди, які трапляються на її шляху, сприймаючи їх як можливість для навчання та розвитку.

Номер слайду 5

Сміливість та рішучість Аліси. Безстрашне дослідження. Аліса не боїться занурюватися у незвідані глибини Країни Див, сміливо долаючи всі перешкоди та небезпеки, які їй трапляються на шляху. Сила характеру. Незламний дух Аліси та її рішучість стають її головною зброєю у протистоянні з дивними мешканцями казкового світу. Рішучість долати страх. Навіть опинившись у найскладніших ситуаціях, Аліса не піддається паніці, а діє зважено та цілеспрямовано, демонструючи свою рішучість. Невгамовний дослідницький дух. Аліса не зупиняється навіть перед лицем загрозливих істот чи дивних явищ - її жага пригод і відкриттів завжди перемагає.

Номер слайду 6

Адаптивність Аліси до незвичного світу. Допитливість та відкритість. Попри всю дивність та незвичність Країни Див, Аліса демонструє надзвичайну допитливість та відкритість до нового. Вона жадібно намагається зрозуміти, як влаштований цей дивний світ. Швидка адаптація. Навіть коли Аліса стикається з неймовірними речами, на кшталт раптового зменшення чи збільшення її власного розміру, вона доволі швидко пристосовується до таких змін. Гнучкість мислення. Маленька героїня не застрягає в рамках звичного світосприйняття, а проявляє дивовижну гнучкість мислення, готовність переглядати власні уявлення про реальність. Винахідливість. Аліса завжди намагається знайти творчі рішення, щоб впоратися з новими викликами. Вона винахідлива та кмітлива у подоланні перешкод.

Номер слайду 7

Емоційність та реакції Аліси на подіїАліса є надзвичайно емоційною дівчинкою, яка миттєво реагує на всі дивні та несподівані події, що трапляються в Країні Див. Вона легко захоплюється чи дивується, її почуття миттєво відображаються на її міміці та рухах. Маленька героїня не намагається приховати свої емоції - вона відкрито реагує на все навколо, виявляючи як позитивні почуття радості та здивування, так і негативні - таки як переляк, роздратування чи навіть гнів.

Номер слайду 8

Логічність мислення та вміння міркувати Аліси. Аналітичне мислення. Аліса демонструє здатність уважно спостерігати за подіями, аналізувати отриману інформацію та робити логічні висновки стосовно того, що відбувається в Країні Див. Нестандартне вирішення проблем. Коли Аліса стикається із складними ситуаціями, вона виявляє винахідливість та кмітливість, знаходячи оригінальні шляхи вирішення проблем. Уміння міркувати. Маленька героїня не поспішає з висновками, а ретельно зважує всі обставини, задає уточнюючі питання та прагне зрозуміти логіку подій.

Номер слайду 9

Моральні якості Аліси: доброта, чесність, співчуття. Доброта. Аліса виявляє справжню доброту та турботливість до всіх, кого зустрічає в Країні Див. Вона завжди готова прийти на допомогу, підтримати та виявити співчуття. Чесність. Маленька героїня завжди вирізняється щирістю та відвертістю у своїх висловлюваннях. Вона не вдається до обману чи маніпуляцій, навіть коли того вимагають обставини. Співчуття. Аліса виявляє надзвичайну емпатію до всіх мешканців Країни Див, навіть якщо вони спочатку здаються ворожими чи дивними. Вона ставиться до них з розумінням та співчуттям.

Номер слайду 10

Аліса - яскравий та багатогранний образ дитячої літератури. Образ Аліси є одним з найвідоміших і найулюбленіших серед дитячих персонажів. Завдяки своїй багатогранності, сміливості та допитливості вона став символом дитячої мрійливості та прагнення до пізнання. Аліса назавжди залишиться в пам'яті читачів як втілення духу дитинства, наївності та відкритості до нового.

Номер слайду 11

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Риси характеру. Епізод тексту. Допитливість, цілеспрямованість. Переслідування Білого Кролика. Гонитва за Білим Кроликом

pptx
Додав(-ла)
Кіор Олена
Додано
9 травня
Переглядів
100
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку