Алтимат фрізбі. Основи техніки

Про матеріал
Представлений матеріал містить основні елементи гри алтимат фрізбі, які допоможуть опанувати модуль на уроках фізичної культури у 5-6 класах. Документ збережено у PDF-форматі.
Перегляд файлу

image

Пдготував:                учитель ф зичної культури Кошик Юр й

imageimage

image

Використан         ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ мен Івана джерела:       Боберського, © Пас чник В.М https://repository.ldufk.edu.ua/bitstream/pdf

1.   Захоплення (як тримати диск).

2.   Розташування тіла при кидку.

 Природне бажання стояти обличчям до людини, якій віддаєш пас, на жаль, призводить до сильного відхилення диска від мети. Отож станьте боком, правим плечем у напрямку до людини, якій збираєтеся кинути диск. Диск тримайте на рівні пояса.

3.   Кидки. Існують такі види кидків: бекхенд, форхенд, хаммер, піца, скубер.

Бекхенд. Найпоширеніший кидок в алтимат. Треба встати боком до цілі, взяти диск так, щоб великий палець розташовувався зверху, а інші чотири – знизу (для більш сильного кидка пальці повинні бути зігнуті навколо борта диска). Заведіть руку з диском навколо корпусу (тобто якщо ви кидаєте правою рукою, то диск повинен бути у вас зліва) і зробіть мах рукою у напрямку до цілі, випускаючи диск. Зовнішній край (протилежний тому, за який ви тримаєте) можна злегка опустити (тобто випустити диск злегка під кутом) (рис. 11). Не забувайте продовжувати рух рукою, корпусом і т.д. після того, як відпустили диск.

image

Опорна нога. За правилами алтимат не можна вдривати «опорну ногу» вд земл , коли диск у вас у руках. Опорною називається нога, яка повинна бути на одному мсц на земл впродовж усього часу, поки диск у ваших руках. До реч , люди, як краще володють правою рукою, використовують лву ногу як опорну. Пд час гри перед вами буде гравець, який намагатиметься перешкодити вам викинути диск. Ви повинн будете навчитися як перекидати диск через захисника. Оскльки одна нога повинна постйно бути в однй точц , то єдиний спосб вдхилитися вд вашого захисника – це зробити крок у бк (вперед). Роблячи крок правою ногою, можна вдхилитися набагато дал , нж роблячи крок лвою ногою (пам’ятаємо, ми тримаємо диск правою рукою).


image

5.     Розташування тіла при кидку.

 Станьте обличчям до того, хто приймає, ноги злегка зігніть на ширині плечей. Підстрибніть якомога вище, а після Звичайне Силове захоплення захоплення приземлення збережіть позицію. Здійсніть половину кроку вперед правою ногою. Тримайте диск справа. Лікоть знаходиться близько до тулуба, а передпліччя і диск горизонтальні.

6.     Виконання кидка.

Встаньте боком до цілі і візьміть диск так, щоб великий палець був зверху, а вказівний і середній лежали вздовж борта диска (тобто при цьому ваша рука спрямована в бік кидка). Сам кидок схожий по руху руки на клацання батогом, або, скажімо, мокрим рушником. Зробіть короткий і різкий рух рукою і кистю в бік цілі. Чим більш хльосткий ви зробите рух, тим швидше обертатиметься диск. У цьому кидку вирішальну роль відіграє саме кистьовий рух, а не мах рукою.

Зовнішній край диска можна злегка опустити.

7.     Хаммер.

image

image

image

10. Піца, або пуш-пас (push-pass).

  – кидок із захопленням, як на бекхенд, який здійснюють поштовхом вказівного пальця вперед і трохи вбік для створення обертального моменту, зворотного форхенд. Кидок використовується для кидків на близьку відстань.

11. Скубер.

 Скубер – кидок підвищеного рівня складності, з положення диска, перевернутого догори дном. Він зазвичай використовується для високих, коротких пасів (наприклад при перекиданні через кап). При кидку захоплення диска і рух кистю аналогічні рухам при форхенд, але при цьому руку заносять поперек тіла і диск перевертають догори дном. Гравець зазвичай робить крок вбік, як при бекхенді. При такому кидку диск зазвичай швидко пролітає 5–10 метрів, потім повертається вертикально і швидко падає. Цей кидок є хорошою альтернативою високо кинутому бекхенду. Щоб кинути скубер, візьміть диск так само, як при форхенді. Тепер переверніть диск догори дном. Заведіть руку поперек тіла так, щоб диск був біля лівого плеча. Ваш лікоть повинен бути приблизно навпроти підборіддя. Тепер робіть рух рукою (від ліктя) одночасно з обертальним рухом кисті. Не кидайте диск всією рукою. Кидок варто робити, тільки коли ви повністю впевнені в його якості, інакше він швидко падає і може бути легко збитий захистом.

image

image

Спробуйте себе в алтимат фрзб !


 

pdf
Додав(-ла)
Koshyk Yuriy
Додано
18 лютого
Переглядів
145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку