Аналіз виховного заходу

Про матеріал
Даний матеріал буде корисний для студентів, розписаний повний аналіз виховного заходу який потрібно здати після проходження практики в школі.
Перегляд файлу

Аналіз виховного заходу

Тема «Дружба , взаємовідносини в класі» для проведення виховного заходу була обрана мною дуже вдало, оскільки вона завжди актуальна і доцільна для проведення в будь – якому класі Можна сказати, що всі позиції щодо підготовки і реалізації відобразилися в плані, і всі заплановані заходи в достатній мірі були забезпечені обладнанням.

Метою виховного заходу є розкрити зміст поняття «Дружба, взаємовідносини в класі», «Дійсний друг», показати його відмінність від понять «приятель» і «знайомий», прищепити учням повагу до цінностей дружби, сприяти розвиткові критичного ставлення до себе і своїх особистих якостей, терпимості й коректності в спілкуванні з друзями. Попереднього докладного ознайомлення учнів з проблемою виховної години.

Вступну частину розпочато з пояснень мети яку нами було поставлено для визначення справжнього друга. Дітям було задане запитання – Хто такий друг?, на яке вони активно почали висловлювати свої міркування.

Реалізація виховної години відбулась у формі етичної бесіди. Вчитель підтримував контакт з учнями на протязі всього заходу. Був уважним до їх зауважень, між класом і практикантом не виник бар’єр у спілкуванні, вчитель не порушував межу між лекцією і бесідою. Діти заохочувались до проведення дискусій, в яких не ігнорували кожної думки,всі висловлювали свої думки.

Зміст повністю відповідав меті, мала місце відповідність між метою, методами проведення і віковими особливостями учнів. Досягнуто це було, в першу чергу, завдяки тому, що виховна справа була системною.

Фрагментом виховної справи, що вдався найкраще були ситуації для обговорення – це й не дивно, адже саме в цьому учні мали змогу проявити себе як найкраще. Проте створювали значний шум при обговоренні, кожен хотів висловитися і перекрикував всіх інших. Та кожного учня було почуто та обговорено саме його ситуацію.

Так, був і елемент новизни : в деякий момент бесіда „повернула” в інше русло, і було зачіплено іншу, не менш важливу, тему – взаємовідносини чоловіка і жінки”

Дуже ефективним було використання тестів – кожен учень не лише зміг висловити свою думку, а й зіставити її з думкою інших.

На цій виховній годині учні були досить активні, не зважаючи на те, що виховна проходила після уроків, сміливо та жваво дискутували.

Випадків негативної поведінки не було помічено.

В загальному, цей виховний захід був підготовлений і проведений досить успішно.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Єременко Софія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
19 липня 2019
Переглядів
40601
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку