АНГЛІЙСЬКА МОВА (за професійним спрямуванням) МОДУЛЬНИЙ КОНТРОЛЬ № 3 Перелік тем: 1) Food Industry, 2) Going for a drink, 3) Wines around the world,

Про матеріал
АНГЛІЙСЬКА МОВА (за професійним спрямуванням) МОДУЛЬНИЙ КОНТРОЛЬ № 3 Перелік тем: 1) Food Industry, 2) Going for a drink, 3) Wines around the world, 4) A shot history of international trade, 5) Participle I, 6) Participle II.
Перегляд файлу

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний університет харчових технологій

Львівський  ФАХОВИЙ   коледж    харчової    і    переробної    промисловості

 

                                                   Циклова комісія іноземних мов

 

 

 

 

                                                                

АНГЛІЙСЬКА МОВА

 

(за професійним спрямуванням)

 

МОДУЛЬНИЙ КОНТРОЛЬ № 3

 

Перелік тем:

 

1) Food Industry,

2) Going for a drink,

3) Wines around the world,                                                                                                

4) A shot history of international trade,

5) Participle I,

6) Participle II.

 

 

Для студентів ІІI курсу

спеціальності:

 

 «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»

 

Рейтинг 50 балів

 

 

                                               Укладач:              Д. В. Молодов

 

                                                                

 

                                                             

 

 

 

 

 

Перелік питань для проведення модульної  роботи:

 

 

 

                                                                                                                                                            

                                                                                                                                                бали

І   рівень:

 

    Task 1       Перекладіть на англійську мову наступні слова                                       3

 

    Task 2       Перекладіть на українську мову уривок з текста                                     5

 

ІІ  рівень:    

   

     Task 3     Виберіть правильну відповідь                                                                        2

 

    Task 4    Поставте питання до виділених слів                                                          5                                                                                               

 

ІІI  рівень:

 

     Task 5    Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення                       5

 

     Task 6   Продовжить речення та завершіть думку                                                      5

 

 ІV  рівень:

 

      Task 7  Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

                   теперішнього часу                                                                                                5                

                                    

 

                                                           Сума балів письмової роботи              30

 

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми)                                                        15

 

Конспект, переклади текстів, індивідуальна робота                                                       5

 

 

                                                                           Загальна сума балів              50

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                  

 

 

 

      Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

 

                                                   Варіант №1

   Level 1                                                                                                               Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

      1) пивоваріння; 2)  дріжджі; 3) хміль; 4)  майстерня, цех;

         5) майстерня, цех.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

          The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the  steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

         1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water.

         2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three 

              times during this period.

 

2

 

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself.

 

5

Level 3

Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight.

 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face.

 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman,  

     could only  turn away his eyes.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

       Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is …

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                                                   Варіант №2

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

          1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження;

                3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5)  вимога, потреба.

 

 

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

    The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep.

           2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk 

                more readily.

 

 

2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

            1. Не found Dora reading а novel in their bed­room.

             2. With amusement they watched them going.

             3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

        The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                             

                                                   Варіант №3

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

               1) приготування пива; 2) достатній; 3)  чисельні досвічені;

               4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

   If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

         The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’.

           2)  The process of changing the water serves to aerate: a)  the barley,

               b) the walleye, c) the galley.

 

 

      2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall.

2. For the first time she found herself wondering about him.

3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr  face looking at him.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

            The preparation of beer it is sufficiently difficult process which …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

      Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

 

                                                   Варіант №4

   Level 1                                                                                                               Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

      1) пивоваріння; 2)  дріжджі; 3) хміль; 4)  майстерня, цех;

         5) майстерня, цех.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

          The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the  steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

         1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water.

         2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three 

              times during this period.

 

2

 

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself.

 

5

Level 3

Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight.

 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face.

 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman,  

     could only  turn away his eyes.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

       Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is …

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                                                   Варіант №5

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

          1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження;

                3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5)  вимога, потреба.

 

 

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

    The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep.

           2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk 

                more readily.

 

 

2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

            1. Не found Dora reading а novel in their bed­room.

             2. With amusement they watched them going.

             3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

        The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                             

                                                   Варіант №6

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

               1) приготування пива; 2) достатній; 3)  чисельні досвічені;

               4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

   If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

         The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’.

           2)  The process of changing the water serves to aerate: a)  the barley,

               b) the walleye, c) the galley.

 

 

      2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall.

2. For the first time she found herself wondering about him.

3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr  face looking at him.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

            The preparation of beer it is sufficiently difficult process which …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

      Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

 

                                                   Варіант №7

   Level 1                                                                                                               Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

      1) пивоваріння; 2)  дріжджі; 3) хміль; 4)  майстерня, цех;

         5) майстерня, цех.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

          The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the  steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

         1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water.

         2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three 

              times during this period.

 

2

 

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself.

 

5

Level 3

Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight.

 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face.

 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman,  

     could only  turn away his eyes.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

       Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is …

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                                                   Варіант №8

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

          1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження;

                3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5)  вимога, потреба.

 

 

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

    The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep.

           2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk 

                more readily.

 

 

2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

            1. Не found Dora reading а novel in their bed­room.

             2. With amusement they watched them going.

             3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

        The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                             

                                                   Варіант №9

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

               1) приготування пива; 2) достатній; 3)  чисельні досвічені;

               4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

   If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

         The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’.

           2)  The process of changing the water serves to aerate: a)  the barley,

               b) the walleye, c) the galley.

 

 

      2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall.

2. For the first time she found herself wondering about him.

3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr  face looking at him.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

            The preparation of beer it is sufficiently difficult process which …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

      Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

 

                                                   Варіант №10

   Level 1                                                                                                               Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

      1) пивоваріння; 2)  дріжджі; 3) хміль; 4)  майстерня, цех;

         5) майстерня, цех.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

          The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the  steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

         1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water.

         2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three 

              times during this period.

 

2

 

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself.

 

5

Level 3

Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight.

 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face.

 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman,  

     could only  turn away his eyes.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

       Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is …

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                                                   Варіант №11

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

          1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження;

                3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5)  вимога, потреба.

 

 

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

    The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep.

           2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk 

                more readily.

 

 

2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

            1. Не found Dora reading а novel in their bed­room.

             2. With amusement they watched them going.

             3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

        The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                             

                                                   Варіант №12

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

               1) приготування пива; 2) достатній; 3)  чисельні досвічені;

               4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

   If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

         The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’.

           2)  The process of changing the water serves to aerate: a)  the barley,

               b) the walleye, c) the galley.

 

 

      2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall.

2. For the first time she found herself wondering about him.

3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr  face looking at him.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

            The preparation of beer it is sufficiently difficult process which …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

      Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

 

                                                   Варіант №13

   Level 1                                                                                                               Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

      1) пивоваріння; 2)  дріжджі; 3) хміль; 4)  майстерня, цех;

         5) майстерня, цех.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

          The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the  steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

         1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water.

         2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three 

              times during this period.

 

2

 

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself.

 

5

Level 3

Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight.

 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face.

 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman,  

     could only  turn away his eyes.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

       Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is …

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                                                   Варіант №14

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

          1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження;

                3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5)  вимога, потреба.

 

 

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

    The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep.

           2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk 

                more readily.

 

 

2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

            1. Не found Dora reading а novel in their bed­room.

             2. With amusement they watched them going.

             3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

        The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                             

                                                   Варіант №15

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

               1) приготування пива; 2) достатній; 3)  чисельні досвічені;

               4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

   If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

         The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’.

           2)  The process of changing the water serves to aerate: a)  the barley,

               b) the walleye, c) the galley.

 

 

      2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall.

2. For the first time she found herself wondering about him.

3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr  face looking at him.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

            The preparation of beer it is sufficiently difficult process which …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

      Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

 

                                                   Варіант №16

   Level 1                                                                                                               Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

      1) пивоваріння; 2)  дріжджі; 3) хміль; 4)  майстерня, цех;

         5) майстерня, цех.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

          The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the  steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

         1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water.

         2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three 

              times during this period.

 

2

 

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself.

 

5

Level 3

Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight.

 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face.

 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman,  

     could only  turn away his eyes.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

       Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is …

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                                                   Варіант №17

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

          1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження;

                3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5)  вимога, потреба.

 

 

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

    The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep.

           2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk 

                more readily.

 

 

2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

            1. Не found Dora reading а novel in their bed­room.

             2. With amusement they watched them going.

             3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

        The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                             

                                                   Варіант №18

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

               1) приготування пива; 2) достатній; 3)  чисельні досвічені;

               4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

   If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

         The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’.

           2)  The process of changing the water serves to aerate: a)  the barley,

               b) the walleye, c) the galley.

 

 

      2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall.

2. For the first time she found herself wondering about him.

3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr  face looking at him.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

            The preparation of beer it is sufficiently difficult process which …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

      Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

 

                                                   Варіант №19

   Level 1                                                                                                               Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

      1) пивоваріння; 2)  дріжджі; 3) хміль; 4)  майстерня, цех;

         5) майстерня, цех.

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

          The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the  steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather  to heat the steep water  to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this.

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

         1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water.

         2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three 

              times during this period.

 

2

 

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself.

 

5

Level 3

Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight.

 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face.

 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman,  

     could only  turn away his eyes.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

       Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is …

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

Спеціальність:   «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»   

                             

                                                   Варіант №20

 Level 1                                                                                                                 Бали

Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова:

          1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження;

                3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5)  вимога, потреба.

 

 

 

3

Task 2.  Перекладіть на українську мову уривок з текста:

    The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

Level 2

 Task 3. Виберіть правильну відповідь:

           1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep.

           2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk 

                more readily.

 

 

2

Task 4.  Поставте питання до виділених слів:

 The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily.

 

 

5

Level 3

Task 5.  Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення:

            1. Не found Dora reading а novel in their bed­room.

             2. With amusement they watched them going.

             3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr.

 

 

5

Task 6. Продовжить речення та завершіть думку:

        The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of …

 

 

5

Level 4

Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та   

             теперішнього часу:

             1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat,

             9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light.

 

5

 

Загальний бал ___________________________________________________  30

Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________   15

Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________   5

Сума балів ______________________________________________________  50

 

 

Викладач  _________________________________________________( Д.В. Молодов)

 

 

 

 

 

критерії оцінювання знань, умінь і навичок студентів на МОДУЛІ з предмету англійська мова за професІйним спрямуванням

 Виходячи з особливостей циклової комісії, встановити наступні критерії оцінювання знань, умінь і навичок студентів на модулях з дисципліни „Іноземна мова за професійним спрямуванням”.

Оцінка або бали за формою навчання

Критерії оцінки

 

 

 

 

50 - 45 - „5”

 

відмінно

Виставляється студенту, який:

  •                   повністю та досконало вивчив і засвоїв матеріал програми курсу;
  •                   відпрацював літературні джерела з дисципліни,
  •                   має стійкі системні знання та продуктивно їх використовує;
  •                   вміє вільно використовувати нові інформаційні технології для поповнення власних знань та розв’язування задач, вміє планувати власну навчальну діяльність, оцінювати результати власної практичної роботи;
  •                   вміє виконувати завдання, не передбачені навчальною програмою;
  •                   чітко і змістовно відповідає на додаткові питання за програмою курсу;

без помилок розв’язує  практичні завдання екзаменаційного білету.

 

 

 

44 - 38 - „4”

 

добре

Виставляється студенту, який:

  •                   твердо засвоїв матеріал програми курсу;
  •                   вміє аналізувати навчальну інформацію, загалом самостійно застосовувати її на практиці;
  •                   самостійно виправляє вказані викладачем помилки;
  •                   самостійно визначає спосіб розв’язування навчальної задачі;
  •                   без суттєвих помилок відповідає на питання екзаменатора;

не допускає принципових помилок при розв’язуванні  практичних завдань екзаменаційного білету.

 

 

37 - 31 - „3”

 

 

задовільно

Виставляється студенту, який:

  •                   знайомий з основними поняттями навчального матеріалу, вивчив матеріал за конспектом;
  •                   може самостійно відтворити значну частину навчального матеріалу і робити певні узагальнення;
  •                   вміє за зразком виконати просте навчальне завдання;
  •                   має стійкі навички мовлення, читання,говоріння, письма, аудіювання;
  •                   нечітко відповідає на питання екзаменаційного білету і додаткові питання екзаменатора;

при розв’язуванні  практичних завдань екзаменаційного білету допускає помилки принципового характеру, не додержується послідовності у викладенні матеріалу програми.

 

 

30  -  0 - „2”

 

незадовільно

Виставляється студенту, який:

  •                   розпізнає окремі об’єкти, явища і факти предметної галузі, може фрагментарно відтворити знання про них;
  •                   поверхово або зовсім не відповідає на питання екзаменаційного білету, не відповідає на додаткові запитання;
  •                   проявляє нерозуміння теоретичних та практичних знань з питань робочої програми курсу;
  •                   вміє за зразком виконати просте навчальне завдання;

не може розв’язати  практичні завдання і підкріпити теоретичні і методичні питання прикладами.

 

 

 

doc
Додано
23 жовтня 2021
Переглядів
348
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку