МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Національний університет харчових технологій
Циклова комісія іноземних мов
АНГЛІЙСЬКА МОВА
(за професійним спрямуванням)
МОДУЛЬНИЙ КОНТРОЛЬ № 3
Перелік тем:
1) Food Industry,
2) Going for a drink,
3) Wines around the world,
4) A shot history of international trade,
5) Participle I,
6) Participle II.
Для студентів ІІI курсу
спеціальності:
«Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Рейтинг 50 балів
Укладач: Д. В. Молодов
Перелік питань для проведення модульної роботи:
бали
І рівень:
Task 1 Перекладіть на англійську мову наступні слова 3
Task 2 Перекладіть на українську мову уривок з текста 5
ІІ рівень:
Task 3 Виберіть правильну відповідь 2
Task 4 Поставте питання до виділених слів 5
ІІI рівень:
Task 5 Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення 5
Task 6 Продовжить речення та завершіть думку 5
ІV рівень:
Task 7 Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та
теперішнього часу 5
Сума балів письмової роботи 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) 15
Конспект, переклади текстів, індивідуальна робота 5
Загальна сума балів 50
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №1
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) пивоваріння; 2) дріжджі; 3) хміль; 4) майстерня, цех; 5) майстерня, цех. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water. 2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three times during this period. |
2
|
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight. 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face. 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman, could only turn away his eyes. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №2
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження; 3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5) вимога, потреба.
|
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.
|
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep. 2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk more readily. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. Не found Dora reading а novel in their bedroom. 2. With amusement they watched them going. 3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №3
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) приготування пива; 2) достатній; 3) чисельні досвічені; 4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’. 2) The process of changing the water serves to aerate: a) the barley, b) the walleye, c) the galley. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall. 2. For the first time she found herself wondering about him. 3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr face looking at him. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The preparation of beer it is sufficiently difficult process which … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №4
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) пивоваріння; 2) дріжджі; 3) хміль; 4) майстерня, цех; 5) майстерня, цех. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water. 2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three times during this period. |
2
|
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight. 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face. 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman, could only turn away his eyes. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №5
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження; 3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5) вимога, потреба.
|
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.
|
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep. 2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk more readily. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. Не found Dora reading а novel in their bedroom. 2. With amusement they watched them going. 3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №6
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) приготування пива; 2) достатній; 3) чисельні досвічені; 4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’. 2) The process of changing the water serves to aerate: a) the barley, b) the walleye, c) the galley. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall. 2. For the first time she found herself wondering about him. 3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr face looking at him. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The preparation of beer it is sufficiently difficult process which … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №7
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) пивоваріння; 2) дріжджі; 3) хміль; 4) майстерня, цех; 5) майстерня, цех. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water. 2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three times during this period. |
2
|
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight. 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face. 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman, could only turn away his eyes. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №8
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження; 3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5) вимога, потреба.
|
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.
|
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep. 2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk more readily. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. Не found Dora reading а novel in their bedroom. 2. With amusement they watched them going. 3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №9
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) приготування пива; 2) достатній; 3) чисельні досвічені; 4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’. 2) The process of changing the water serves to aerate: a) the barley, b) the walleye, c) the galley. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall. 2. For the first time she found herself wondering about him. 3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr face looking at him. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The preparation of beer it is sufficiently difficult process which … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №10
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) пивоваріння; 2) дріжджі; 3) хміль; 4) майстерня, цех; 5) майстерня, цех. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water. 2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three times during this period. |
2
|
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight. 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face. 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman, could only turn away his eyes. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №11
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження; 3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5) вимога, потреба.
|
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.
|
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep. 2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk more readily. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. Не found Dora reading а novel in their bedroom. 2. With amusement they watched them going. 3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №12
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) приготування пива; 2) достатній; 3) чисельні досвічені; 4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’. 2) The process of changing the water serves to aerate: a) the barley, b) the walleye, c) the galley. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall. 2. For the first time she found herself wondering about him. 3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr face looking at him. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The preparation of beer it is sufficiently difficult process which … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №13
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) пивоваріння; 2) дріжджі; 3) хміль; 4) майстерня, цех; 5) майстерня, цех. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water. 2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three times during this period. |
2
|
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight. 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face. 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman, could only turn away his eyes. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №14
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження; 3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5) вимога, потреба.
|
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.
|
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep. 2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk more readily. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. Не found Dora reading а novel in their bedroom. 2. With amusement they watched them going. 3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №15
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) приготування пива; 2) достатній; 3) чисельні досвічені; 4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’. 2) The process of changing the water serves to aerate: a) the barley, b) the walleye, c) the galley. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall. 2. For the first time she found herself wondering about him. 3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr face looking at him. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The preparation of beer it is sufficiently difficult process which … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №16
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) пивоваріння; 2) дріжджі; 3) хміль; 4) майстерня, цех; 5) майстерня, цех. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water. 2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three times during this period. |
2
|
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight. 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face. 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman, could only turn away his eyes. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №17
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження; 3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5) вимога, потреба.
|
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.
|
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep. 2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk more readily. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. Не found Dora reading а novel in their bedroom. 2. With amusement they watched them going. 3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №18
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) приготування пива; 2) достатній; 3) чисельні досвічені; 4) передовий, самий сучасний; 5) проростання, прородження. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) Some matters advocate a: a) ‘dry rest ’,d) ‘dry best ’,c) ‘dry test ’. 2) The process of changing the water serves to aerate: a) the barley, b) the walleye, c) the galley. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. At that moment I noticed Charles sitting а little farther in the hall. 2. For the first time she found herself wondering about him. 3. The room саmе fully through а cloud, and hе was startled as hе suddenly saw hеr face looking at him. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The preparation of beer it is sufficiently difficult process which … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №19
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) пивоваріння; 2) дріжджі; 3) хміль; 4) майстерня, цех; 5) майстерня, цех. |
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of about 50 hours would be given. If the steep water is at a lower temperature, a longer steeping period would be given; roughly, a further hour for every degree below 50 F. If water is available from a deep well this will usually be at a uniform temperature. If such a supply is not available it may be desirable in cold weather to heat the steep water to a constant temperature so as to give uniformity of steeping conditions and modern malting have provision for this. |
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) The barley is steeping in: a) water, b) wine, c) the steep water. 2) The water should be changed: a) two, b) three, c) two or three times during this period. |
2
|
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The barley is steeping in water for a period from 48-70 hours, depending upon the temperature of the steep water and upon the type of barley itself. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. She sat very still, and the train rattled оn in the dying twilight. 2. I sat quite silent, watching his face, а strong and noble face. 3. Не wished to say something sympathetic, but, being аn Englishman, could only turn away his eyes. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
Спеціальність: «Бродильне виробництво і виноробство (5.05170106)»
Варіант №20
Level 1 Бали
Task 1. Перекладіть на англійську мову наступні слова: 1) передовий, самий сучасний; 2) проростання, прородження; 3) очищення; 4) дотримання, спостереження; 5) вимога, потреба.
|
3 |
Task 2. Перекладіть на українську мову уривок з текста: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily, but also the process of changing the water serves to aerate the barley; this aeration is beneficial in stimulating germination, especially with stubborn or uneven barleys. Some matters advocate a ‘dry rest ’, that is the short period between changes of steep water during which the barley is exposed to the air.
|
5
|
Level 2
Task 3. Виберіть правильну відповідь: 1) If water is available from a: a) deep, b) beep, c) sleep. 2) This remove undesirable matter from: a) husk, b) musk, c) risk more readily. |
2 |
Task 4. Поставте питання до виділених слів: The water should be changed two or three times during this period; not only does this remove undesirable matter from husk more readily. |
5 |
Level 3
Task 5. Визначте форму дієприкметника та перекладіть речення: 1. Не found Dora reading а novel in their bedroom. 2. With amusement they watched them going. 3. We heard her wa!king оn the stairs bу the сеllаr. |
5 |
Task 6. Продовжить речення та завершіть думку: The best temperature for steep water is round 50 F; at this temperature a steeping time of … |
5 |
Level 4
Task 7. Перетворіть дієслова на дієприкметник минулого та теперішнього часу: 1. meet, 2. win, 3. stand, 4. see, 5. begin, 6. drive, 7. get, 8. eat, 9. sit, 10. hold, 11. fly, 12. leave, 13. learn, 14. go, 15. light. |
5 |
Загальний бал ___________________________________________________ 30
Практичне комунікативне мовлення (мовні теми) __________________ 15
Конспект, переклади текстів, індив.робота _________________________ 5
Сума балів ______________________________________________________ 50
Викладач _________________________________________________( Д.В. Молодов)
критерії оцінювання знань, умінь і навичок студентів на МОДУЛІ з предмету англійська мова за професІйним спрямуванням
Виходячи з особливостей циклової комісії, встановити наступні критерії оцінювання знань, умінь і навичок студентів на модулях з дисципліни „Іноземна мова за професійним спрямуванням”.
Оцінка або бали за формою навчання |
Критерії оцінки |
50 - 45 - „5”
відмінно |
Виставляється студенту, який:
без помилок розв’язує практичні завдання екзаменаційного білету. |
44 - 38 - „4”
добре |
Виставляється студенту, який:
не допускає принципових помилок при розв’язуванні практичних завдань екзаменаційного білету. |
37 - 31 - „3”
задовільно |
Виставляється студенту, який:
при розв’язуванні практичних завдань екзаменаційного білету допускає помилки принципового характеру, не додержується послідовності у викладенні матеріалу програми. |
30 - 0 - „2”
незадовільно |
Виставляється студенту, який:
не може розв’язати практичні завдання і підкріпити теоретичні і методичні питання прикладами. |