Анотація до теми "Реалізація наскрізних ліній на уроках математики"

Про матеріал
Анотація до теми "Реалізація наскрізних ліній на уроках математики" з прикладами розв'язання вправ і задач.
Перегляд файлу

 

 

 

Анотація до роботи по темі «Реалізація наскрізних ліній на уроках математики».

Такі ключові компетентності, як вміння вчитися, ініціативність і підприємливість, екологічна грамотність і здоровий спосіб життя, соціальна та громадянська компетентності можуть формуватися відразу засобами усіх навчальних предметів. Виокремлення в навчальних програмах таких наскрізних ліній ключових компетентностей  як «Екологічна безпека й сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров’я і безпека», «Підприємливість і фінансова грамотність» спрямоване на формування в учнів здатності застосовувати знання й уміння у реальних життєвих ситуаціях.

Наскрізні лінії є засобом інтеграції ключових і загальнопредметних компетентностей, навчальних предметів та предметних циклів; їх необхідно враховувати при формуванні шкільного середовища.

Впровадження наскрізних змістових ліній на уроках математики передбачає актуалізацію набутих під час вивчення інших предметів знань, умінь і способів діяльності для розв’язування практичних завдань, розвиток умінь здійснювати інформаційний пошук, знаходити і перетворювати необхідну інформацію, використовувати додаткову літературу. Даний підхід допоможе виховати різносторонньо розвинутих  дітей.

У даній роботі  розглянуто всі чотири наскрізні змістові лінії з точки зору реалізації їх на уроках математики. Наведено варіанти прикладів і задач, які ілюструють реалізацію цих ліній, напрямлених на розвиток і соціалізацію школярів, формування їх наукового світогляду, культури, екологічного стилю мислення, економічно грамотної поведінки, зацікавленості до творчих досліджень, навичок  і саморозвитку і врівноважують знаннєвий і компетентнісний компонент змісту освіти, являються інструментом для використання інноваційних методик навчання.

 

 

 

 

doc
Додано
24 квітня 2019
Переглядів
1196
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку