Апробація підручника з математики

Про матеріал
Апробація підручника з математики (зразок)
Перегляд файлу

 

 

Аналіз навчального та науково - методичного апарату підручника інформатика для учнів 6 класу авторів Морзе Н. В., Барна О. В., Вембер В. П., Кузьмінська О. Г.

I. Зміст.

          Підручник з інформатики для учнів 6 класів загальноосвітніх навчальних закладів, автором якого є Морзе Н. В., відповідає чинній програмі.

Зміст теоретичного матеріалу, завдання і вправи, запропоновані в підручнику, відповідають віковим можливостям шестикласників. Новий матеріал подано доступно для школярів цієї вікової групи.

 Зміст навчального матеріалу підручника  підпорядкований досягненню практичних, освітніх, виховних і розвивальних цілей у їх єдності.

Навчальний матеріал підручника забезпечує не лише оволодіння знаннями, навичками і вміннями з предмету, але й розвиває увагу, пам’ять, мислення і світогляд учнів.

           Робота з підручником дає можливість використовувати інноваційні педагогічні технології. Послідовно у підручнику викладений навчальний матеріал. При вивченні деяких тем часу на виклад теоретичної частини на уроці  не вистачає: подано великий об'єм навчального матеріалу.             

 Підручник відповідає принципам систематичності, наступності і логічної послідовності викладу навчального  матеріалу.

           Естетичне оформлення підручника на досить  високому рівні. Ілюстративний матеріал (схеми, таблиці, малюнки, фотознімки) доцільно використано  у підручнику, що  сприяє створенню позитивної мотивації до засвоєння знань, інтелектуальному, соціокультурному та естетичному розвитку особистості. Розмір шрифту дозволяє вільно працювати з матеріалом. Основні поняття виділяються окремо від основного матеріалу. Кожний розділ виділено іншим  кольором, що пришвидшує пошук потрібної інформації.

II. Методичний апарат.

           Система вправ, завдань підручника відповідає вимогам Державного стандарту базової загальної середньої освіти.

Питання, запропоновані після параграфа, повністю відповідають матеріалу, поданому в ньому. Завдання та вправи мають різний ступінь складності, вони різноманітні, не повторюються. У кожній наступній вправі додається новий елемент для пошуку або виконання. Підручник спрямований на розвиток творчих здібностей та пізнавальної активності, але недостатньо розвиває логічне мислення.

            Ілюстративний  матеріал підручника (схеми, таблиці, малюнки, фотознімки)  сприяє кращому засвоєнню  навчального матеріалу.

III. Поліграфічне виконання.

           Підручник видано із дотриманням санітарно-гігієнічних і поліграфічних вимог. Чіткий і достатнього розміру шрифт, доцільно вибраний формат.      Художнє оформлення сприяє розвитку естетичного смаку школярів.

          Вага підручника відповідає нормам.

IV. Зауваження та пропозиції.

           Подано великий об'єм навчального матеріалу.

V. Висновки.

             Підручник можна використовувати в школі як основний без доопрацювання.

 

 

docx
Пов’язані теми
Математика, Інші матеріали
Додано
22 березня 2022
Переглядів
294
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку