Арифметичний квадратний корінь

Про матеріал
Презентація на урок алгебри для 8 класу. Тема: Арифметичний квадратний корінь. Можно використовувати як для дистанційного та змішаного навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Арифметичний квадратний корінь. Алгебра 8 клас

Номер слайду 2

Вступ:- Арифметичний квадратний корінь означає пошук числа, яке піднесене до квадрату дає задане число.- Наприклад, якщо ми шукаємо арифметичний квадратний корінь числа 9, ми шукатимемо число, яке піднесене до квадрату дає 9.

Номер слайду 3

Означення:- Арифметичний квадратний корінь позначається символом √.- Нехай a - позитивне число. Якщо b - число, таке що b^2 = a, тоді b - арифметичний квадратний корінь з числа a.- Наприклад, якщо a = 9, то b = 3, оскільки 3^2 = 9

Номер слайду 4

Приклад:- Нехай ми хочемо знайти арифметичний квадратний корінь з числа 16.- Ми шукаємо число b, таке що b^2 = 16.- Очевидно, що число b = 4, оскільки 4^2 = 16.

Номер слайду 5

Властивості арифметичного квадратного кореня:- Арифметичний квадратний корінь має ті ж властивості, що й інші математичні операції. Наприклад:- √(a * b) = √a * √b- √(a / b) = √a / √b

Номер слайду 6

Застосування арифметичного квадратного кореня:- Арифметичний квадратний корінь застосовується в багатьох галузях науки та техніки, зокрема в фізиці, інженерії та економіці.- Він дозволяє знайти значення невідомих величин, отримати точні розв'язки рівнянь та виконувати різні обчислення.

Номер слайду 7

Повторення:- Арифметичний квадратний корінь означає пошук числа, яке піднесене до квадрату дає задане число.- Нехай a - позитивне число. Якщо b - число, таке що b^2 = a, тоді b - арифметичний квадратний корінь з числа a.

Номер слайду 8

Питання та відповіді:- Які властивості має арифметичний квадратний корінь?- В яких галузях можна застосовувати арифметичний квадратний корінь?- Яким числом b позначається арифметичний квадратний корінь з числа 25?

Номер слайду 9

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додав(-ла)
Капко Дмитро
Пов’язані теми
Алгебра, 8 клас, Презентації
Додано
3 лютого
Переглядів
71
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку