Арт-терапевтичне заняття для вчителів

Про матеріал
Дана презентація стане у нагоді практичному психологу!Допоможе у проведенні цікавого заняття з педагогічними працівниками.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Познайомимось краще?

Номер слайду 2

Що таке творчість?Чи вважаєте ви себе творчою людиною?Мозковий штурм

Номер слайду 3

Нетрадиційна арт-терапевтична техніка«Ниткографія»

Номер слайду 4

Мета зустрічі:відволіктись від буденних турбот та справ, робота з власною фантазією та внутрішнім світом.

Номер слайду 5

Ниткографія – малювання нитками, це нетрадиційна техніка. З її допомогою можна створювати неповторні вироби, яким не буде конкуренції, так як все буде залежати тільки від фантазії автора. 

Номер слайду 6

Це викладання за допомогою шнурка чи товстої нитки контурних зображень різних предметів або малювання змоченою ниткою у фарбі.

Номер слайду 7

Поетапне виконання:1. аркуш паперу складаємо навпіл та розгортаємо;2.обираємо колір фарби, який подобається чи той, який відображає ваш настрій зараз;3.обираємо нитку, відрізаємо (довжина 30 см);4. змощуємо нитку у фарбі за допомогою пензлика, залишаючи 5 см чистої нитки;5. на одній стороні аркуша викладаємо нитку так, як захочеться (тут працює ваша фантазія);6. скаладаємо аркуш навпіл, придавлюємо та починаємо діставати нашу нитку, притримуючи аркуш;

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Розгортаємо листок! На зображенні дофарбовуєм необхідні контури та деталі!!!

Номер слайду 10

Кольорова інтерпретація. Червоний – це найбільш яскравий і вогненний колір. Він додає вам життєвої сили. Хоча не варто забувати, що з червоним кольором треба бути дуже обережним, оскільки якщо його занадто багато, він викликає роздратування і занепокоєння. Помаранчевий – це колір радості та оптимізму, також означає енергію. Допомагає позбавитися від сумних думок і спонукає діяти. Жовтий – він так само, як і помаранчевий, викликає асоціацію з теплом і позитивом. Він стимулює ваш мозок до творчим поривам, пробуджує бажання діяти, добре впливає на пам’ять.

Номер слайду 11

Зелений – колір спокою, розслаблення, допомагає подолати втому і стрес. Він відновлює духовну рівновагу, а також впевненість у своїх силах. Синій – холодний колір, але він викликає гарні асоціації. Ті, хто віддає свою перевагу синьому кольору, добре зібрані і організовані. Цей колір як заспокійливе, допомагає людині зосередитися і сприяє прийняттю правильних рішень. Білий колір – уособлює гармонію та чистоту. Він асоціюється у людей зі святістю і невинністю. Він допоможе вам подолати стрес і заспокоїть, якщо ви нервуєте.

Номер слайду 12

Фіолетовий являє собою вишуканість та елегантність , крім того, цей колір зазвичай асоціюється з таємницею, ностальгією та духовністю. Рожевий колір  це колір солодкості, ласощі, дружби та чистої любові. Коричневий колір - викликає теплі почуття та відчуття безпеки.

Номер слайду 13

Дякую за співпрацю!

pptx
Додав(-ла)
Кириченко Юлія
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
26 жовтня 2023
Переглядів
256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку