Арт-терапевтичне заняття "Твоє життя в твоїх руках"

Про матеріал

Арт-терапевтичне заняття «Твоє життя в твоїх руках»

Мета: допомога у пошуку ресурсу для реалізації власних бажань та мрій, розвиток вміння відволікатися від проблеми за допомогою мистецтва.

Перегляд файлу

Арт-терапевтичне заняття «Твоє життя в твоїх руках»

  Мета: допомога у пошуку ресурсу для реалізації власних бажань та мрій, розвиток вміння відволікатися від проблеми за допомогою мистецтва.

   Хід роботи: Зараз ми з вами трохи переключимося  і займемося мистецтвом.  У психології це називають арт-терапією (терапія мистецтвом). Ми використаємо її різновид – ізотерапію (образотворче мистецтво). Для цього у Вас є все необхідне на столах. Спочатку візьміть картон, покладіть на нього аркуш паперу А4, зверху аркуш паперу А 5(порівняйте всі аркуші по лівому краю). З’єднайте все це затискачем. Тепер візьміть широкий пензлик і за допомогою нього нанесіть білу фарбу тонким шаром, покрийте весь найменший аркуш. Тепер свою роботу розмістіть вертикально.

   Візьміть вужчий пензлик і поставте цятку тим кольором, який вам подобається найбільше. Далі починаємо закручувати по годинниковій стрілці по спіралі. Уявіть, що ця маленька цяточка – це Ваше життя, яке з’явилося, ніби зоря на безмежному небі. Рік за роком Ви  розвиваєтесь, змінюєтесь, змінюється і Ваше життя.  Ось Ви студенти ВИШу, далі Ваш перший урок, перша атестація, набуття досвіду, зріст по кар’єрній драбині і ось Ви вже  - заступник директора (на аркушах повинна вийти куля).

   Усі ці роки наповнені безліччю буденних турбот і проблем. Поставте на своїй кулі життя темні крапочки, які символізують буденні турботи. Рутинна підготовка до уроків, складання планів-конспектів, написанні звітів, домашні клопоти. (Знову кінець пензлика змочується в білу фарбу  і всі крапочки об’єднуються одна з одною, кольори перемішуються). Чи змінилася наша куля? Справді вона набула іншого відтінку, посвітлішала…

   Наша куля життя здається нестійкою, вона не тримається на місці, її легко може здути сильний вітер. Але є тонка ниточка, яка може її втримати (малюємо тонку лінію, яка з’єднується з кулею). Ця ниточка – це та заповітна мрія, яка є в кожного, це те, до чого ви прагнете, те, про що думаєте, дивлячись на зоряне небо. А так як тут зібралися дорослі люди, які знають, до чого прагнуть у житті, то тоненьку ниточку можна сміливо навести і зробити ширшою та надійнішою. Чим частіше Ви думаєте про свою мрію, чим частіше згадуєте про неї, тим м і ц н і ш о ю вона стає і проростає у житті між проблем, турбот  та негараздів ( малюємо розгалуження по всій кулі).

   Тепер переверніть малюнок і подивіться, що у Вас вийшло учасники перевертають малюнок і бачать дерево). Подивіться уважно, у Вас вийшло дерево. Дуже хочеться зробити його більш привабливим, а малюнок завершеним. За допомогою фарб Ви можете домалювати різнокольорові плями, квіти або що Ваша душа забажає.

Тепер давайте додамо травичку,  надамо барв загальному фону , домалюємо хмаринки, сонце, метеликів. Ваша фантазія… Подивіться на малюнок зі сторони.

Чи легко було Вам малювати?

Чи задоволені Ви кінцевим результатом?

Ваше життя, його змістовність залежить тільки від Вас. І, дивлячись на цей малюнок, Ви можете в будь-який момент взяти пензлик, фарбу, якої на ваш погляд не вистачає і додати її до палітри власного життя.

docx
Пов’язані теми
Психологія, Розробки уроків
Додано
10 січня 2019
Переглядів
739
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку