Авраам Лінкольн. Всесвітня історія 9 клас

Про матеріал
Презентація для учнів 9 класу на урок всесвітньої історії. Авраам Лінкольн 16-й президент США Перший президент від Республіканської партії Визволитель американських рабів Очолював США в період Громадянської війни
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Авраам Лінкольн

Номер слайду 2

Авраам Лінкольн416-й президент США1235 Перший президент від Республіканської партіїВизволитель американських рабів. Очолював США в період Громадянської війни. Вважають національним героєм СШАПерш ніж стати президентом, програв в 18 виборах6

Номер слайду 3

Народження. Авраам Лінкольн народився 12 лютого 1809 року в родині фермерів, які жили в простій дерев’яній хатині на фермі Сінкінг-Спрінг, округ Гардін, Кентуккі.

Номер слайду 4

Дитинство. Батько Авраама володів двома фермами, кількома будинками в місті, мав величезну кількість домашньої худоби і був одним з багатих людей в окрузі, але в 1816 році через юридичну помилки втратив право на власність всіх своїх земель. Сім’я переїхала в Індіану освоювати нові землі. В 9 років Авраам втратив матір, а коли його батько повторно одружився, то мав добрі стосунки з мачухою.

Номер слайду 5

Дитинство. З ранніх років Лінкольну довелося допомагати родині в полі, а з часом влаштовуватися і на різні роботи. Лінкольн працював лісорубом, землеміром, човнярем, листоношею, проте він завжди уникав полювання і риболовлі через моральних переконань.

Номер слайду 6

Самостійне життя. Ставши повнолітнім, Авраам вирішив почати самостійне життя. Він переїхав до села Нью-Сейлем, Іллінойс. Тут він знаходив різні роботи, але весь свій вільний час присвячував самоосвіті і вивченню наук. У ці роки в Нью-Сейлемі Аврааму часто доводилося позичати гроші, але так як він завжди віддавав борги, то заслужив своє перше прізвисько – «Чесний Ейб». В молодості його магазин прогорів і збитки в $ 1000 Лінкольн виплачував цілих 17 років. На початку самостійного життя Авраам вирішив стати ковалем, але після знайомства з одним суддею вирішив стати адвокатом. У 26 років Лінкольн почав політичну кар’єру, потрапивши в партію вігом в Законодавчих зборах штату Іллінойс.

Номер слайду 7

Авраам Лінкольн є важливою особою в історії США та світу, як президент, який ліквідував рабство на території США. До сих пір його вважають кращим президентом за всю історію держави.

Номер слайду 8

Втрата президента. Життя 16-го президента США закінчилося трагічно всього через кілька днів після його переобрання на другий термін. 14 квітня 1865 Лінкольн дивився виставу в театрі Форда. У його ложу проник актор Джон Бут, прихильник жителів півдня і таємний агент Конфедерації. Він вистрілив президенту в голову, на наступний день Лінкольн, не приходячи до тями, помер.

Номер слайду 9

Тіло Лінкольна було перепоховано 17 разів. Це відбувалося або через реконструкцію гробниці, або з причин безпеки. При цьому шість разів його труна відкривалася. Тільки в 1901 році, через 36 років після смерті, президент знайшов остаточний спокій.

Номер слайду 10

Робота учениці 9-А класу. Побірської Аміни

pptx
Додано
13 грудня 2021
Переглядів
2153
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку