Автомобіль Шевроле Ніва (плюси та мінуси)

Про матеріал
Шевроле ніва(Chevrolet Niva), плюси мінуси, історія створення. Чи потрібна вона у наш час?
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Chevrolet Niva

Номер слайду 2

Історія створення. Автомобіль, який мав замінити стару ВАЗ-2121 «Нива», зрештою потрапив на інший конвеєр та в іншу автомобільну категорію. Розробка заміни морально застарілої «Ниви» розпочалася у 1980-х роках. і затягнулася до кінця 1990-х рр., а прототип нового ВАЗ-2123, що діє, з'явився лише в 1998 р. Через незначний час завод почав малосерійний випуск на дослідній ділянці. Головною кардинальною відмінністю машини став кузов сучасного компонування, більш обтічний і комфортний. Запасне колесо з-під капота перемістили на задні дверцята, як у більшості позашляховиків. Кузов став 5-дверним та більш просторим.

Номер слайду 3

Кузов - Chevrolet Niva. Кузов автомобіля виконаний несучим, зварним, суцільнометалевим з п’ятьма дверима. Кузовні елементи з’єднуються між собою контактною зваркою, а в важкодоступних місцях напівавтоматичною зваркою, що дозволило значно збільшити коефіцієнт жорсткості кузова порівняно зі старою моделлю: Типічною ж «болячкою» для «Ниви» є корозія, тому власники автомобіля рекомендують одразу після покупки попіклуватися про захист найвразливіших деталей. Наприклад капот, будь-яка царапина до металу призведе до корозії, в цьому випадку потрібно негайно зафарбувати її а краще затягнути капот у бронеплівку, хоча це й задоволення не з дешевих.

Номер слайду 4

Підвіска – Chevrolet Niva. Підвіска на автомобілі ділиться дві частини:1. Передня незалежна: чотири важелі (по два з кожної сторони), шарові опори, амортизатори, пружини і поперечні стабілізатори.1.2. Задня залежна: балка заднього мосту, реактивні тяги, амортизатори і пружини.2.

Номер слайду 5

Переваги підвіски Chevrolet Niva. Авто демонструє непогані позашляхові якості. Вони особливо яскраво проявляються після ліфтингу для установки коліс з більшим зовнішнім діаметром. Комфорт в салоні зберігається не тільки на асфальті. Цьому сприяє незалежна передня підвіска з достатньо м’якими пружинами.

Номер слайду 6

Недоліки підвіски Chevrolet Niva. Багато власників Ниви відмічають недостатню надійність реактивних тяг, які утримують задній міст. Для активних поїздок по бездоріжжю рекомендують посилення деталей, тому є можливість покупки комплекту посилених реактивних тяг. Перелік основних поломок підвіски: Спрацювання сайлентблоків, шарових опор. Пошкодження або розтріскування пильовиків. Зниження працездатності і ефективності амортизаторів. Обрив реактивних тяг

Номер слайду 7

Двигун - Chevrolet Niva 1.7-літровий двигун ВАЗ 2123 вперше представлений концерном Авто. ВАЗ ще в 1998 році, проте в серію двигун пішов лише в 2002 році разом з новим позашляховиком Chevrolet Niva.80 к.с. Властивості: Рядна четвірка.Інжектор2 клапана на циліндр. Розхід -10л/100км. Паливо 95(92) октан. Крутний момент – 127 Н/м. Масло – 5w-30, 15w-40

Номер слайду 8

Основні переваги двигуна ВАЗ-2123 Головна перевага те що на цей двигун в Україні є безліч деталей і ціна на них невелика. Довговічність і безвідмовність двигуна. При вчасному проводженні ТО двигун проходить без кап. ремонта 300+ тис.км. Ремонтопридатність. Двигун не потребує багато часу для проводження ТО і ремонту. Контролепридатність. Легкозйомність

Номер слайду 9

Основні несправності і ремонт двигуна ВАЗ-2123 Надмірне засмічення паливних магістралей, що обумовлює недостатнє потрапляння пального в камеру згоряння. Проблему можна вирішити самостійно шляхом промивання системи за допомогою води або продування стисненим повітрям. Знос фільтруючого елемента і порушення роботи з’єднань між двигуном і трубкою подачі бензину. Для забезпечення нормальної подачі палива слід замінити фільтри, відремонтувати з’єднання. Порушена робота насоса (не надходить достатній обсяг палива або його зовсім немає). Потрібно почистити або замінити фільтр.

Номер слайду 10

Коробка передач ВАЗ 2123 Коробка Нива Chevrolet випускається з 2002 року і встановлюється на однойменну модель популярного українсько-американського позашляховика. Повнопривідна механічна трансмісія з 5 передачами. Максимальна швидкість 150 км/год за 17 секунд. Працює на маслі 80 W-90(1.6 літрів масла) яке потрібно заміняти кожні 50.000 км. Орієнтований ресурс коробки 180.000км.

Номер слайду 11

Висновок. Загалом, Chevrolet Niva є недорогим, надійним, ремонтоспроможним і економічним позашляховиком. Також є можливість самостійно і недорого модернізувати цей автомобіль. Завдяки своїм якостям Нива стала популярною серед спец служб і навіть військових ЗСУ, що вкотре підкреслює її основні переваги.

Номер слайду 12

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
11 липня 2023
Переглядів
448
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку