Автори — читачам, або читати ніколи не пізно !

Про матеріал
Інформаційно-просвітницьку акцію «Автори — читачам!» з метою популяризації читання друкованого слова провели під час осінніх шкільних канікул учасники гуртка «Школа успіху» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 з Харкова. Подарували бібліотеці-філії № 11 Холодногірського району свіжі випуски найстарішої обласної газети Харківщини «Трибуна трудящих» із дебютними публікаціями наших молодих авторів. Саме такі заходи створюють справжній діалог поколінь, коли можливо налагодити зворотний зв’язок між авторами і читачами. Леонід Гапєєв, керівник гуртка «Школа успіху» Центру дитячої та юнацької творчості № 5, м. Харків
Перегляд файлу

Автори — читачам,

або читати ніколи не пізно !

Інформаційно-просвітницьку акцію «Автори — читачам!» з метою популяризації читання друкованого слова провели під час осінніх шкільних канікул учасники гуртка «Школа успіху» Центру дитячої та юнацької творчості № 5 з Харкова. Подарували бібліотеці-філії № 11 Холодногірського району свіжі випуски найстарішої обласної газети Харківщини «Трибуна трудящих» із дебютними публікаціями наших молодих авторів.

Саме такі заходи створюють справжній діалог поколінь, коли можливо налагодити зворотний зв’язок між авторами і читачами. Аналогічні ідеї популяризації читання радо підтримують у колективі бібліотеки. Адже уважний читач помітить цікаву думку, записану великими літерами на вікні біля входу до будівлі. «ЧИТАТИ НІКОЛИ НЕ ПІЗНО, а якщо пізно — увімкни лампу…»

Дуже позитивні враження залишилися після того як для наших авторів Людмила Тимофєєва, завідувачка бібліотеки-філії № 11 Холодногірського району провела ознайомчу екскурсію. Вона розповіла багато цікавого про сучасне життя знаної і популярної бібліотеки Холодногірського району міста Харкова, яку серед читачів просто називають бібліотекою Толстого. Тут відбувається чимало виставок, творчих зустрічей та інших різних заходів. Адже сьогодні бібліотека є не просто територією зберігання книжкової продукції, а ще й місцем для зустрічі і спілкування різних особистостей, своєрідним осередком культури. Водночас пані Людмила наголосила на важливості постійного читання заради обізнаності і формування ерудиції, що дуже важливо не лише для майбутніх журналістів, але й для кожної сучасної людини.

На завершення мені захотілося додати коментар, в якому наша авторка Марина Харченко ділиться своїми враженнями після відвідання бібліотеки. Але коли особисто його прочитав, то був настільки сильно й позитивно емоційно вражений, що зрозумів і одразу відчув, що її публіцистична мініатюра не залишить нас байдужими. Бо по суті та за змістом є окремим цікавим твором, який ви теж зможете почитати в окремій публікації без купюр мовою оригіналу…

Саме в такі моменти не лише з офіційних наукових джерел, але й із самої практики життя переконався у тому, що сучасна медіаосвіта, яку ми популяризуємо серед молоді, у контексті громадянської освіти сьогодні є важливим фактором розвитку особистості, дієвим чинником становлення демократичного суспільства. А читання книжок, газет, журналів, тобто друкованого слова, формуватиме культурну людину із розвиненим критичним мисленням.

Леонід Гапєєв,

керівник гуртка «Школа успіху» Центру дитячої та юнацької творчості № 5, м. Харків

***

Библиотека как дом,

тихо и уютно в нем!

Сегодня я побывала в прекрасной библиотеке имени Л. Н. Толстого. У меня остались классные впечатления от ее посещения. Раньше я думала, что ходят в подобные места лишь какие-то заучки, зубрили. Только для того, чтобы взять книгу для прочтения, но я ошибалась. Да, книгу, конечно же, можно взять, чтобы почитать дома или в поездке. Но это далеко не весь функционал библиотеки. Ведь библиотека как дом. Бабушкин дом, в котором всегда уютно. Мягенькое кресло, чай на столе, книга в руках... Уютно же, не так ли?

А если вы не любитель посидеть в одиночестве, то можно позвать друзей, поиграть в настольные игры, посмотреть фильм. Также в библиотеке Толстого имеется пианино, на котором можно сыграть свою любимую композицию, например Бетховена «К Елизе». Эта незабываемая мелодия как раз дополнит атмосферу творчества и разбавит тишину.

Приходите, не стесняйтесь! Никто не останется равнодушным, ведь это место превосходное, тихое и такое уютное. Меня очень впечатлило!

Марина Харченко, юнкор кружка «Школа успеха» Центра детского и юношеского творчества № 5, г. Харьков

doc
Додав(-ла)
гапєєв леонід
Додано
16 червня 2021
Переглядів
274
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку