Авторська казка "Мандрівка краплинки-веселинки" (#WorldWaterDay), 1 клас

Про матеріал

надихнувшись відзначенням Всесвітнього Дня води, разом зі своїми учнями ми провели тематичні уроки Навчання грамоти за темою "Вода - основа життя". Керуючись спостереженнями за навколишнім середовищем та творчими здібностями ми створили повчальну казочку, яку присвятили глобальній ініціативі #WorldWaterDay.

Перегляд файлу

Мандрівка краплинки-веселинки

Подібно блиску діамантів – чарує та засліплює яскравий відблиск снігу під дією сонячних променів. Ментоловим подихом освіжає прохолодний вітерець, навіваючи теплі спогади про літо… Раптово мрійливі думки відштовхнули галасливі дітлахи, які озброївшись зимовим спортивно-розважальним  приладдям, енергійно, наче мурахи, полонили засніжену гірку.               Ви, напевно, вважаєте, що мова йдеться про звичайний зимовий день?! Але ж ні! Цього світлого дня, календарик розміщений у 1-В класі Роменської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 11, переконує в іншому. І якщо йому вірити, то сонечко повинно зігрівати ніжні першоцвіти, а вітерець – розносити їх неповторний аромат зі шкільного подвір’я на всі усюди. Адже, до нас мала завітати Весна разом із її першим вісником – сином-Березнем! А натомість із сонячно-блакитної безодні грайливо спускаються сніжиночки. Не встигли ці маленькі зірочки подружитися з морозцем, як несподівано потепліло і білосніжна ковдра почала танути. Заплакали крихітні сніжинки, засмутилися… Та була серед них одна надзвичайно життєрадісна та мудра сніжинка, яка також поволі стала краплинкою-веселинкою! Вона зовсім не мала часу для суму, оскільки попереду ще так багато справ: погратися з учнями, розповісти їм цікаві та повчальні історії, а ще напоїти сонливих рослинок. Швидко впоралася завзята краплинка-веселинка зі справами і, захопивши з собою веселковий настрій, завітала в гості до нашого сонячного класу щоб втамувати спрагу дитячої допитливості. Серед цікавинок та розваг, краплинка розділила з нами радість свого свята, а саме – відзначення Всесвітнього дня води!

Ось такий нелегкий шлях від сніжинки до краплинки пройшла наша гостя, але завдяки своїй наполегливості та оптимізму вона подолала всі труднощі і поділилася своєю мудрістю з нами!

docx
Додано
25 березня 2018
Переглядів
1171
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку