Бережи здоров'я і життя (презентація до Дня цивільного захисту, 5-8 класи)

Про матеріал
Презентація призначене для дистанційного проведення Дня цивільного захисту у 5-8 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Бережи здоров'я і життя

Номер слайду 2

Фізичне здоров’я

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Небезпечні території та їх ознаки. Попереджувальні знаки. ОФІЦІЙНІ НЕОФІЦІЙНІ7 ПОПЕРЕДЖУВАЛЬНІ ЗНАКИ НІКОЛИ НЕ МОЖНА ІГНОРУВАТИ ТА САМОВІЛЬНО ПРИБИРАТИ З МІСЦЯ ЧИ ПСУВАТИ: ЦЕ МОЖЕ КОШТУВАТИ КОМУСЬ ЖИТТЯ!

Номер слайду 8

8 У В А Г А !більша частина небезпечних територій все ще лишається не позначеними офіційними попереджувальними знаками. Місця дислокації військових фортифікаційних споруд. Ознаки бойових дій чи військової діяльностіЗалишена бойова техніка та транспорт. Узбіччя доріг, ґрунтові дороги та лісосмуги. Залишки мертвих тварин

Номер слайду 9

Номер слайду 10

10 ПРАВИЛА безпечної ПОВЕДІНКИ ПОВЯЗАНИХ ІЗ ВИЯВЛЕННЯ вибухонебезпечних предметів. ЗУПИНИТИСЯ. Як що ви рухались. НЕ ПАНІКУВАТИ. Заспокоїтись, це може врятувати Вам життя. ПЕРЕВІРИТИ НАВКОЛО СЕБЕ не рухаючись наявність інших предметів. ПОВЕРНУТИСЬ НАЗАД ТИМ ЖЕ ШЛЯХОМ, яким прийшов, стараючись рухатись по своїм слідам на безпечну відстань (не менше 300 метрів). ПОЗНАЧИТИ небезпечну територію помітним знаком (червона стрічка, хустина, насипати камінців, поставити схрещені гілячки дерева, то що. УВАГА: МАРКУВАННЯ ЗДІЙСНЮВАТИ НА БЕЗПЕЧНІЙ ВІДСТАНІ!ПОВІДОМИТИ ДНС – 101, поліцію – 102, місцеві органи влади. ЧОГО НЕ МОЖНА РОБИТИНаближатися до вибухонебезпечних предметів. Якимсь чином впливати на нього (торкатися, кидати каміння, пересувати, накривати чи заливати водою, кидати у вогонь, тощо. Телефонувати безпосередньо поруч з небезпечним предметом. Здійснювати маркування безпосередньо біля нього.

Номер слайду 11

Психологічне здоров’я

Номер слайду 12

Складно, але треба. Режим. Старатися лягати спати та приймати їжу в один і той самий час щодня.

Номер слайду 13

Фізичні навантаження. Хоча б мінімальні: зарядка, короткі прогулянки, розтяжка. М’язові навантаження впливають на синтез важливих речовин у тілі, які стимулюють імунітет та пригнічують запальні процеси.

Номер слайду 14

Гігієнічні процедури. Чищення зубів і вмивання ніхто не відміняв

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Вправа «Обійми метелика». Схрестити руки на грудях так, щоб права долоня дотикалась до лівого плеча, а ліва долоня – до правого. Ритм потрібно обрати комфортний саме для вас. Виконувати вправу протягом 3-х хвилин або до тих пір, поки не відчуєте полегшення) Легкими ритмічними хлопками постукувати по черзі ліве та праве плече. Важливо, щоб рухи були відчутні, але не болісні.

Номер слайду 17

Вправа «Заземлення»

Номер слайду 18

Дякую за увагу. Мирного неба!

pptx
Додано
21 квітня 2023
Переглядів
1290
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку